|
![]() |
#1 |
![]() ... ![]() Nasıl ki zamanın hakkını vermeyen zaman yetmezliğiyle cezalandırılırsa, insanın hakkına riayet etmeyen de dünyada insansızlıkla, ukbada ateşle cezalandırılır. Kul hakkına riayet aynı zamanda insan emeğine saygıdır. Sadece başkalarının sahip olduğu mala teca vüz değil başkalarının zamanına, kişiliğine, şeref ve haysiyetine, solu yup kokladığı havaya tecavüz de kul hakkını ihlaldir. Örneğin kapalı mekanda içilen sigara, içine girdiğiniz topluluğu rahatsız eden kötü bir koku da kul hakkına tecavüzdür. TAVSİYELER - MUSTAFA İSLAMOĞLU ...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ... ![]() Oysa ki Kur'an evrensel bir mesajdı. Kur'an hitabının evrensel tabiatı gereği onu okuma, anlama, yorumlama ve anlatma yükümlüğü, ona inanan herkesi kapsamaktaydı. Bizzat Kur'an vahyi, muhatabından bunu istiyordu. Kur'an bir uzmanlar grubunun üzerinde araştırma yaptığı bir nesne-metin değildi. O ilâhi bir inşa projesi, bir özne-hitap ve “mübin kitap” idi. KUR'AN YAZILARI - MUSTAFA İSLAMOĞLU ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ... MEZHEPLER Mustafa İSLAMOĞLU - Engin NOYAN
... |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ... ![]() “RABB’im ALLAH” demek, “Beni Allah terbiye eder.” demektir. Özlü Sözler - Mustafa İslamoğlu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ... ![]() “Kuran okudum.” denmez, Kuran sürekli okunur. “Kuran okuyorum.” demek gerekir. ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |