|
![]() |
#1 |
![]() ... ![]() Yaptığınız işin en iyisini biliniz ve iyisini yapınız. Müslüman kimliğiniz işinize, eşinize, aşınıza özetle herşeyinize yansımalıdır. Herkesin hobisi, özel zevki olabilir. Herkes ayrı bir şeyden hazzedebilir. Ancak mü’minin hobisi, özel zevki, insana hizmet olmalıdır. TAVSİYELER - ŞAHSİYET - MUSTAFA İSLAMOĞLU ...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ... ![]() 76-Ve gece karardığında bir yıldız gördü ve haykırdı: “Benim Rabbim bu!” Fakat yıldız batınca dedi ki: “Ben batanları sev*mem”. 77-Sonra ayın doğuşunu görünce “işte Rabbim bu!” dedi. Fakat o da batınca de*di ki: “Doğrusu eğer Rabbim beni doğru yola iletmeseydi, ben de kesinlikle sapı*tan kimselerden olurdum!” 78-Nihayet güneşin doğuşunu gördü ve “Benim Rabbim bu; (zira) bu en büyüğü!” dedi. Fakat o da kaybolunca “Ey kav*mim!” diye seslendi, “Ben sizin şirk koş*tuğunuz şeylerde yokum!” 79-Artık ben, her türlü bâtıldan yüz çevirerek bütün varlığımla gökleri ve yeri yaratana yönel*dim; ve ben O’ndan başkasına ilâhlık ya*kıştıranlardan değilim! En'am Sûresi HAYAT KİTABI KUR'AN - MUSTAFA İSLAMOĞLU ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ... ![]() “Özellikle, Müslüman camia içinde,bir takım hastalıklı tipler bir cedel celladı gibi ağız dalaşı yapacak adam ararlar. Tek ihtisasları budur, dillerini kılıç yapıp, önüne gelenin ense köküne indirmek” Yahudileşme Temayülü - Mustafa İslamoğlu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ... ![]() - Aile meydana getirmek, dünyanın en değerli kurumunu meydana getirmektir. Nasıl ki insan hücrelerden, bina tuğlalardan, okyanus damlalardan meydana geliyorsa toplum da ailelerden meydana gelir. Hücrenin sağlığı bedenin sağlığını etkilediği gibi ailenin sağlığı da toplumun sağlığını etkiler. - Ailenin ne olduğunu arapça bir sözcük olan “aile”nin etimolojik kökeni ele vermektedir. Aile, “karşılıklı birbirine muhtaç olan, birbirine dayanan ve güvenen” demektir. Kelimenin kök anlamı, aile kurumunun, insan dayanışması, güven, ilgi, yardım ve fedakarlık üzerine kurulduğunun en bariz göstergesidir. Tavsiyeler - Aile - Mustafa İslamoğlu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ... ![]() Gerçek vakıflar gayr-ı menkuller değil vakıf insanlardır. Vakıf insan yoksa yeryüzünün tamamı vakıf olsa neye yarar? ••• İslam vakıf medeniyetidir. ••• Ya vakfet Hanne gibi. Ya vakfol Meryem gibi. Ya müjde ol İsa gibi. Ya vakfedilene bahçivan ol Zekeriyya gibi. ••• ÖZLÜ SÖZLER - VAKIF - MUSTAFA İSLAMOĞLU ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ... ![]() Fakat öyleleri de var ki, onlar “Ey Rabbimiz! Bize bu dünyada da iyilik güzellik ver, âhirette de iyilik güzellik ver (1) ve bizi ateşin azabından koru!” diye yakarırlar. (Bakara:201) وَمِنهُم مَن يَقولُ رَبَّنا ءاتِنا فِى الدُّنيا حَسَنَةً وَفِى الءاخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنا عَذابَ النّارِ ﴿٢٠١ HAYAT KİTABI KUR’AN GEREKÇELİ MEAL-TEFSİR - Mustafa İslamoğlu > 1-Hasene, sıfat olarak kullanıldığında aynı hasen gibi hem fizik hem de metafizik güzelliği ifade eder. Fakat isim olarak kullanıldığında görünen güzelliğe delalet eder ki, bu güzellik görecedir. Bazen insana güzel gelen ve haz veren şeyler akıbeti itibarıyla çirkin ve acı verici olabilir. Husnâ ise yalnızca mânevi ve kalıcı güzellikler için kullanılır (Bkz: 10Yûnus sûresi:26). Burada mücerret güzelliğe delalet ettiği için dünya ve âhiret güzellikleri birbirinden ayrı olarak anılmıştır. İki güzelliğin birbirine vav ile atfedilmesi, aralarındaki mahiyet farkına delalet eder. Bu âyet, Kur’anî bir hayatta fakirizme ve çileciliğe yer olmadığını beyan eder. İrfan ıstılahında fakr (fakirlik), insanı nimetlerden değil, kalbi dünya sevgisinden mahrum etmektir. Bağdatlı Cüneyd fakrı şöyle tarif eder: “Fakr, senin hiçbir dünyalığa sahip olmaman değildir. Dünyalara sahip olsan da, dünyalıkların sana sahip olmasına izin vermemendir.” Servet attır. Süvari atının sırtındaysa yol alır, atını sırtlanan süvari yolda kalır. Kendini vererek servet elde edenin hiçbir şeyi yoktur. Zira kendini vererek servet sahibi olduğu için, serveti sahipsiz kalmıştır. ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ... ![]() Gece, insan dikkatinin eşyadan Allah’a çevrildiği vakittir. ÖZLÜ SÖZLER - MUSTAFA İSLAMOĞLU ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ... ![]() Allah’ı görür gibi ibadet eden bir insanı hiçbir kuvvet onu yolundan döndüremez. Mustafa İslamoğlu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ... ![]() Allah ile aranızda sevgi ilişkisi yoksa, ayıp olmuyor mu? Mustafa İslamoğlu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|