|
|
#9 |
|
Hristiyan dünyası veya diğer adıyla Avrupa, her zaman birlik içerisinde duramaz ve durmamıştırda. Hatta Osmanlı'nın Kanuni dönemindeki gücünün doruklara çıkmasının nedenlerinden biride Avrupa'nın oldukça karışmış olması ve Kanuni'nin bu karışıklıkları Osmanlı lehine iyi bir şekilde kullanmasındandır.
Yunanistan'ın bugünkü durumu vahimdir ve Avrupa Birliği'nin yaptığı ve yapacağı yardımda oldukça sınırlıdır. Yunanistan ancak kendi kendini kurtarabilirki şimdilik zor görünüyor. İslam dünyası karmaşa içerisinde ve bölünmüş durumda. En son İslam dünyasını Osmanlı içerisinde birlik olarak görebildik fakat bugün daha yeni yeni demokrasi savaşı veren, bölünmüş ve doğru düzgün bir birlik sağlayamamış olarak karşımıza çıkıyor. Zaten Yeni Osmanlıcılık anlayışıda özellikle Doğu dünyasında Türkiye'nin daha katılımcı bir rol üstlenerek burada kendi önderliğinde bir birlik oluşturmasıdır. Kısacası Arap ve İslam dünyasına Türkiye'nin yön vermesi gerektiği düşünülmektedir. Bugün bu çabalara yeni yeni başladık fakat önümüzde çok yolumuz var. Önce çözülecek bir yığın kendi sorunumuz var fakat benim eski Osmanlı topraklarında egemen bir ülke olacağımız konusunda inancım sonsuz. Avrupa Birliği konusuna gelirsek, bu birliğin bir medeniyetler birliği değil Hristiyan birliği olduğu çok açık. Ve ben artık AB'nin ömrünün çok fazla olacağını zannetmiyorum. Bu birliğin bozulacağı yönünde görüşlerim var, fakat bunun için uzun bir süreç olduğu kanaatindeyim. Konu Muhteşem tarafından (07-26-2011 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|