Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-08-2011, 17:15   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gayet doğru bir karar ...
nasıl anlatılır bilemiyorum ama alevilik bilinmeyen bilinsede yanlış bilinen bir mevzu ...
özelliklede tarihçesinin iyi bilinmesinden yanayım...
ama birde din kültürü ve Ahlak bilgisi derslerinin öğrenciler üzerindeki geçerliliği tesiri konusundada çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum...
Alevilik ülkemizde gerçekten çok yanlış tanınıyor. Oysa Osmanlı Devleti bile Kuruluş Döneminden Yavuz Sultan Selim Han dönemine kadar, tam bir Alevi olmasa da Alevi çizgisindeydi. Zaten bu nedenle döneme damgasını vurmuş Mevlana gibi Yunus gibi kişiler, bugün bile "Alevi miydi? Değil miydi?" diye tartışılır. Anadolu halkının gönlünü fetheden Hacı Bektaş-i Veli ise, artık Aleviliğin temeli haline gelmiştir.

Bu ülkede herkese Aleviliğin öğretilmesi gerektiği kanaatindeyim. Elbette alevi olmak farklı bir durumdur. Kendini Alevi kabul eden çok sayıda vatandaşımız varsa (ki var) onlara ihtiyaç duydukları bazı hakların verilmesi de şarttır.

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-08-2011, 17:49   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alevilik ülkemizde gerçekten çok yanlış tanınıyor. Oysa Osmanlı Devleti bile Kuruluş Döneminden Yavuz Sultan Selim Han dönemine kadar, tam bir Alevi olmasa da Alevi çizgisindeydi. Zaten bu nedenle döneme damgasını vurmuş Mevlana gibi Yunus gibi kişiler, bugün bile "Alevi miydi? Değil miydi?" diye tartışılır. Anadolu halkının gönlünü fetheden Hacı Bektaş-i Veli ise, artık Aleviliğin temeli haline gelmiştir.

Bu ülkede herkese Aleviliğin öğretilmesi gerektiği kanaatindeyim. Elbette alevi olmak farklı bir durumdur. Kendini Alevi kabul eden çok sayıda vatandaşımız varsa (ki var) onlara ihtiyaç duydukları bazı hakların verilmesi de şarttır.
islamı türk kültürü ile sentezleyip bir kültür dininimi öğrenelim. alevilik bir kültür sentezlemesidir. şamanizm ile islam birbirine karışmış coğrafi şartların etkisi falan.
İşte zaten yüzyıllardır İslam üzerine oynanan oyun bu.
Bir kültür dini haline getirip yok etmek.
Osmanlı erken keşfetti ve buna kalkışanları doğradı.

Alt 09-08-2011, 19:29   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
islamı türk kültürü ile sentezleyip bir kültür dininimi öğrenelim. alevilik bir kültür sentezlemesidir. şamanizm ile islam birbirine karışmış coğrafi şartların etkisi falan.
İşte zaten yüzyıllardır İslam üzerine oynanan oyun bu.
Bir kültür dini haline getirip yok etmek.
Osmanlı erken keşfetti ve buna kalkışanları doğradı.

İyi de senin düşüncen böyle. Alevi böyle düşünmüyor ki. Ben de Aleviliğe hatta şiiliğe olumsuz bakıyorum. Ama kalkıp da şiilere dur diyemem. Alevilere dur diyemem. Belki onlara sorsan, onlarda bizim inanç şeklimizi yadırgıyordur. Bu nedenle hoşgörü şart. Yoksa Irak'ta, Afganistan'da olduğu gibi birbirimizi yeriz.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-08-2011, 19:32   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi de senin düşüncen böyle. Alevi böyle düşünmüyor ki. Ben de Aleviliğe hatta şiiliğe olumsuz bakıyorum. Ama kalkıp da şiilere dur diyemem. Alevilere dur diyemem. Belki onlara sorsan, onlarda bizim inanç şeklimizi yadırgıyordur. Bu nedenle hoşgörü şart. Yoksa Irak'ta, Afganistan'da olduğu gibi birbirimizi yeriz.
öğrenilmesi lazım falan deyince ondan dedim abi

bencede hoşgörü şart

gerçi ben din kültürü derslerinin kaldırılmasından yanayım.

din dersinin kitabında kemalizm propagandası bile var

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)