|
![]() |
#1 |
![]() Ya onları uyardığımız şeylerin bir kısmını sana gösteririz, ya da senin canını alırız . Sana düşen, sadece duyurmaktır. Hesap görmek bize düşer. (RA'D suresi 40. ayet) Eğer yüz çevirirlerse ; biz seni onların üzerine bekçi göndermedik. Sana düşen, yalnız duyurmaktır. Biz insana, bizden bir rahmet taddırdığımız zaman ona sevinir. Ama ellerinin öne sürdüğü işlerden dolayı başlarına bir kötülük gelirse, insan hemen nankör olur. (ŞÛRÂ suresi 48. ayet) De ki: "Ey insanlar, işte size Rabbinizden gerçek geldi. Artık yola gelen, kendisi için gelir; sapan da kendi zararına sapar. Ben sizin üzerinize vekil değilim!" (YÛNUS suresi 108. ayet) Kuranda aynı manada pek çok ayet var. Şimdi sana mı inanalım yoksa Allah'a mı?
![]() Konu fican tarafından (09-18-2011 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: “Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah’a teslim ettim.” Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: “Siz de İslâm’ı kabul ettiniz mi?” Eğer İslâm’a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah, kullarını hakkıyla görendir.
(ÂLİ IMRÂN suresi 20. ayet) “Eğer siz yalanlarsanız bilin ki, sizden önce geçen birtakım ümmetler de yalanlamışlardı. Peygambere düşen apaçık tebliğden başka bir şey değildir.” (ANKEBÛT suresi 18. ayet) (Şu'ayb), onlardan öteye döndü de: "Ey kavmim dedi, ben size Rabbimin mesajlarını duyurdum ve size öğüt verdim, artık kâfir bir kavme nasıl acırım?" (A'RAF suresi 93. ayet) Benim yapabileceğim sadece Allah'tan size duyurmak ve O'nun elçilik görevlerini yerine getirmektir. Artık kim Allah'a ve Elçisine baş kaldırırsa, ona içinde sürekli kalacağı cehennem ateşi vardır. (CİN suresi 23. ayet) Kuranda aynı manada pek çok ayet var. Şimdi sana mı inanalım yoksa Allah'a mı? Konu fican tarafından (09-18-2011 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
tasavvuf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|