Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-03-2011, 19:38   #61
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Atatürk beni Türk hekimlerine emanet ediniz dediğin de sanırım bunu ,gözünü para hırsı bürüyen hekimler için söylememişti.
Türkiye de doktor adaylarının hatırı sayılır bir çoğunluğu mesleğini para kazanmak elbette olacak ama daha çok para kazanmak için bu mesleği seçtiğini söyleyebilirim.
Bunun yanı sıra sağlık sektöründeki sık sık rastladığımız olaylar,örneğin ameliyat ettiği hastasının karnın da makas ,iplik ,iğne ve ona benzer tuhafiye malzemeleri unutan dan tutun da ,
yanlış antibiyotik ve serum tedavileri ile hastalarını komaya sokan,
ufacık bir ameliyat olup iki saat sonra evine gidecekken ,aşırı narkozdan hastasını ölüme yollayıp insanların hayatını karartan ,hastasının çürük dişi yerine ,sağlam dişini çekene kadar ne ararsan var.
İçlerin de mesleğinin paradan çok daha önemli tutan ve kendini işinin kutsallığına ,hastalarının sağlığına adamış hekimlerimiz tabiki var,ama maalesf sayıları o kadar çok değil.
Bu bir sağlık olayıdır ve bu işin şakası olmaz.
Bu işin Türk'ü Alman'ı da olmaz.
Varsa bir eksiklik ve yetersizlik bunu gidermenin çeşitli yolları vardır ve o yolların en makul olanı uygulanır.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 21:56   #62
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Saltuk Buğra Han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk beni Türk hekimlerine emanet ediniz dediğin de sanırım bunu ,gözünü para hırsı bürüyen hekimler için söylememişti.
Türkiye de doktor adaylarının hatırı sayılır bir çoğunluğu mesleğini para kazanmak elbette olacak ama daha çok para kazanmak için bu mesleği seçtiğini söyleyebilirim.
Bunun yanı sıra sağlık sektöründeki sık sık rastladığımız olaylar,örneğin ameliyat ettiği hastasının karnın da makas ,iplik ,iğne ve ona benzer tuhafiye malzemeleri unutan dan tutun da ,
yanlış antibiyotik ve serum tedavileri ile hastalarını komaya sokan,
ufacık bir ameliyat olup iki saat sonra evine gidecekken ,aşırı narkozdan hastasını ölüme yollayıp insanların hayatını karartan ,hastasının çürük dişi yerine ,sağlam dişini çekene kadar ne ararsan var.
İçlerin de mesleğinin paradan çok daha önemli tutan ve kendini işinin kutsallığına ,hastalarının sağlığına adamış hekimlerimiz tabiki var,ama maalesf sayıları o kadar çok değil.
Bu bir sağlık olayıdır ve bu işin şakası olmaz.
Bu işin Türk'ü Alman'ı da olmaz.
Varsa bir eksiklik ve yetersizlik bunu gidermenin çeşitli yolları vardır ve o yolların en makul olanı uygulanır.

Aslında o sözü söylemesinin sebebi, o dönem hakkında pek çok yabancı kaynaklı suikast planlarının var olmasıydı. Gerçi yine onu yabancı ellere teslim edip, yanlış teşhisle mezara gönderdiler.

Dediğin gibi bu işi paradan önce insanlık için yapan doktorlarımız elbette var. Ama sayısı yetersiz. Daha düne kadar acil servis kapısında, sırf parası yok diye ölüme terk edilen sayısız insanımız vardı. Amacı hayat kurtarmak olan doktorlarımız o insanlar için neden sesini yükseltmedi, onlara yardım eli uzatmadı da söz konusu ceplerindeki para olunca kıyameti kopartıyorlar? Amaç hayat kurtarmak mı para kazanmak mı?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2011, 22:37   #63
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
furkancabakış ; öğretmenleri hallettik
doktorları hallettik

bürokrat ithalatı ne zaman benhur

sen bilirsin ne zaman geçirecekler bunu memlekete

eee o kadar yurtdışında okutulan hoşgörü ikliminden nasiplenmiş yabancı arkadaşlar işsiz kalmasın dimi

gelsinler onlarda gelsinler

zaten bizim ülkemizde iş bol işsizlik falan yok minimum seviyede bütün öğretmenlerimiz hemşirelerimiz doktorlarımız işletmecilerimiz iletişimcilerimiz reklamcılarımız mühendislerimiz iş bulmuş çalışıyorlar

yabancı arkadaşlarıda katın kervana

ne güzel ne güzel
furkan sen patalojik bir vakıasın,sorunlarIn derinlemesine,yüksek tahsil yeterli değil yüksek tedaviye de ihtiyacın var.Olayları okul ve cemaat ekseni saplantısından uzaklaşmadan okuyamıyorsun.
Türk Sağlık sistemi DOKTOR saltanatı altında eziliyor.Hastalar ve hasta yakınlarına DOKTORLARIN MALI muamelesi yapılıyor.
Bak ben başımdan geçen olayı anlatayım sana.Beynini ve hücrelerini odakla;
Bundan 6 yıl önce,Kız kardeşim böbrek yetmezliği yüzünden acil diyalize girmesi gerekiyordu avrupa yakasında önemli bir devlet hastanesine gittik acip kollarına fitül açılması gerekiyordu yani en geç bir kaç gün.Doktorun yanına ben çıktım doktor bey sevk burada acil olarak fistül açılmalı dedim ama şerefsiz bana hastane yoğun en erken bir ay sonra yapabilirim ama özel muayehaneme gelirsen yarın fistülü açarım 1.5 milyar da getir.Hastane ise sinek avlıyor,derken sonra bir başka devlet hastanesinde birkaç tanıdığı araya soktuk da operasyon yapılabildi.

İşte DOKTOR dediğin şerefsizler bunlar.

Hem tam gün yasasına hem de yabancı doktorlarında hizmet vermesine karşı çıkmak ancak doktor kıçı yalamak demektir.

Yurt dışında ki okullardan mezun olup da doktor olan başarılı hekşmler Türkiyede çalışmak mı istiyor.Türkiyenin doktora ihtiyacı olduğu sürece çalışabilirler.
Bu ülkede bir doktor 10 hakim 5 emniyet müdürü maaşı alıyor.Onlar dirsek çürütmemiş mi nedir bu SALTANAT?

Konu manifesto tarafından (10-05-2011 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 04:10   #64
Kullanıcı Adı
unnamed
onlar the doctor benhur...
biraz geldiğimiz noktayı gör...
bu dediklerin sağlık devriminden sonra oldu, eğer ki sağlık devrimleri olmasaydı yabancı doktor yine gelseydi yine aynısı olacaktı..
Alt 10-06-2011, 17:49   #65
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
valla ben doktorlardan memnunum ordan burdan doktor falan istemem
o bebeleri nasıl okutuyorsanız işlerinide bulun benhur devlete geçirmeyin onlarıda.
ayrıca benim ufuk cızgım çoook geniş olduğu için böyle oluyor :p
Alt 10-06-2011, 18:33   #66
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
mErvE.G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bizi en iyi bizim doktorlar anlar
onlara laf anlatana kadar ölürüm valla hiç uğraşamam elin doktoruyla
aile hekimim dr.oetker zaten çok memnunum kendisinden: )
çok gereksiz buldum bende okadar tıp fakültesi var süreklide yenisi ekleniyor ne olacak bunlar..
evet çok iyi anlıyorlar. yaşlı dededen ve nineden aldıkları onca ve kazandıkları onca haksız kazançla çok iyi anlamışa benziyorlar..doktorda rüşvet haksız ( haram ) kazanç elde ederse vay halimize. sözüm size değil doktorların bu ahlaki çöküşünedir kardeşim.
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:42   #67
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
furkan sen patalojik bir vakıasın,sorunlarIn derinlemesine,yüksek tahsil yeterli değil yüksek tedaviye de ihtiyacın var.Olayları okul ve cemaat ekseni saplantısından uzaklaşmadan okuyamıyorsun.
Türk Sağlık sistemi DOKTOR saltanatı altında eziliyor.Hastalar ve hasta yakınlarına DOKTORLARIN MALI muamelesi yapılıyor.
Bak ben başımdan geçen olayı anlatayım sana.Beynini ve hücrelerini odakla;
Bundan 6 yıl önce,Kız kardeşim böbrek yetmezliği yüzünden acil diyalize girmesi gerekiyordu avrupa yakasında önemli bir devlet hastanesine gittik acip kollarına fitül açılması gerekiyordu yani en geç bir kaç gün.Doktorun yanına ben çıktım doktor bey sevk burada acil olarak fistül açılmalı dedim ama şerefsiz bana hastane yoğun en erken bir ay sonra yapabilirim ama özel muayehaneme gelirsen yarın fistülü açarım 1.5 milyar da getir.Hastane ise sinek avlıyor,derken sonra bir başka devlet hastanesinde birkaç tanıdığı araya soktuk da operasyon yapılabildi.

İşte DOKTOR dediğin şerefsizler bunlar.

Hem tam gün yasasına hem de yabancı doktorlarında hizmet vermesine karşı çıkmak ancak doktor kıçı yalamak demektir.

Yurt dışında ki okullardan mezun olup da doktor olan başarılı hekşmler Türkiyede çalışmak mı istiyor.Türkiyenin doktora ihtiyacı olduğu sürece çalışabilirler.
Bu ülkede bir doktor 10 hakim 5 emniyet müdürü maaşı alıyor.Onlar dirsek çürütmemiş mi nedir bu SALTANAT?
geçmiş olsun kardeşim, çok vafasız bi sınavdan geçmişin, ALLAH kimsenin başına böyle can pazarı anları getirmesin, benimde yiğenimle böyle bi vaka başımızdan geçmişti..bence bu gibi olaylar dediğiniz üzere yemin eden şerefliler tarafından yapılşıyorsa , bu o doktoron şerefle münasebetinden kaynaklanıyordur. cemaat dediğimiz olgu, bu gibi durumlarda nerede akla gelir anlamadım. siz yinede müsama gösterin ,
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 19:11   #68
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Biz susalım Sağlık Bakanımız Konuşsun ;

Akdağ: Halka arza hazırlanan sağlık kurumları var

Bloomberg HT'de Ekoforum programına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halka arza hazırlanan sağlık kurumları olduğunu söyledi

• 05 Ekim 2011 Çarşamba, 22:27

Bloomberg HT'de Ekoforum programına konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Ekonomi Müdürü Özlem Dalga ve Yayın Koordinatörü Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin sağlık reformunun sürdürülebilirliğinin sağlandığını söyleyen Akdağ, kişi başına 350 dolar kamu sağlık harcaması yaptıklarını belirtti.

Özellkle büyük şehirlerde daha fazla ek ödeme dağıtabilmek için yeni düzenlemeler yaptıklarını belirten Akdağ, "Eğitim hastanelerinde klinik şefi, şef yardımcısı, baş asistan olarak çalışan arkadaşlar var. Bunların performans puanlarını 20-30 civarında artıracak düzenlemeler yaptık" dedi.

"Kamuda çalışan hekimler ilerleyen yıllarda bugünün alım gücüyle daha az kazanmayacak, daha çok kazanacaklardır" diyen Bakan Akdağ, "Rakam telaffuz etmek istemiyorum ama örneğin şu anda 12 bin TL kazanan hoca daha önce hastanede 5-6 bin kazanıyordu. Bu şekilde gelişecek" dedi.

Türkiye'de doktor sayısının çok eksik olduğunu vurgulayan Akdağ, sonbir kaç senede bunun tersine döndüğünü ve tıp fakültesi öğrencileri için kontenjanların arttığını bildirdi. Akdağ 120 bin olan hekim sayısını 200 bine çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Sağlıkta eski sistemi eleştiren Bakan, "Tartışacaksak performans sistemi nasıl daha işler ve nasıl daha adaletli hale gelir, bunları konuşalım, ama bu sistemi değişemeyiz" diye konuştu. Akdağ, yeni sistemden şikayet edenlerin sayısının yüzlerle sınırlı kaldığını da vurguladı.

"HALKA ARZA HAZIRLANAN SAĞLIK KURUMLARI VAR"

Akdağ, yeni halka arz olup olmayacağına dair soruya, "Yeni halka arzlar var. Olmaya da devam edecek çünkü sektörün geleceğinin yüksek olduğunu yatırımcı da, vatandaş da görmeye başladı. Geçen yıl 500 bin hasta yurt dışından gelerek burada tedavi oldu. Bu sayı daha da artacaktır" yanıtını verdi.

Hemen hemen her yatırımda yabancı ortak olduğunu bildiren Akdağ, "Cari açığa da bu şekilde olumlu katkımız oluyor" diye konuştu.

Daha neyin peşinde olduğunuzu anlamadım . Bakanımız herşeyi anlatmış.

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)