|
|
|
|
#1 |
|
güzel kardesim hani derler ya ben düsmanimin bile mertini isterim diye.. ahmet kaya belki pkk sempazitaniydi ama mertti yani hic egilmedi, bükülmedi ve cok sevdigi vatanina hasret öldü..
ahmet kaya bence sürece cok katki yapabilirdi cünkü toplumun her kanadi tarafindan sevilen biriydi ve sözleri dikkate aliniyordu o her zaman baris, özgürlük, insan haklari dedi hic bir zaman agzindan savas, kan, terör cikmadi tabiki konserlerin atmosferine ayak uydurup, maksadini asan,haddini asan sözler söylemis olabilir ki söyledigide ortada.. ama ortada cok ironik bir durum var.. bir gece cikiyor ben kürtce kaset yapacagim diyor ve sanatci bozuntulari ona catal, bicak atiyor ertesi günde bütün medyada bir linc kampanyasi, serefsiz basliklari.. ya ben hala daha sunu anlamiyorum ahmet kaya pkk liydida neden pkk onu sahiplenmiyor mesela bak dogum günüydü dün ne bdp den, ne pkk dan bir aciklama var sebebini söyleyim haniminin bir röportajini okumustum o barisi istedigi icin, silaha mesafe koydugu icin ayni kemal burkay gibi dislandi ve yalniz basina uzaklarda öldü.. haindi, degildi bilmem ama cogu vatanseverim diyenden daha cok bu vatani seviyordu onu cok iyi biliyorum..
|
|
|
|
|
|
|
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 |
|
Degerli kardesim,
defaalarca yazdim...Ahmet Kaya'ya yapilanlari tasvip etmedigim gibi karsisindayim. Tekrar ediyorum...sen bana " nasil bir katki yapti " diye sordugun icin yaptigi katkiyi acikladim...yoksa adamin son nefesini verirkende pkk yandasligi yapti demedim. Dikkat edersen sanatiyla yandaslik yaparkende bariscil söylemleri vardi ve örgütün siddet yanlisi tutumunu tasvip etmediginide yazdim... Ölmeden evvel ki birkac yil icindede o konserlere gittigi ve programlara katildigi bilinen birseydir...lakin uzatmak istemiyorum... Benim onu baslica sevmeme sebebim...tekrar edecek olursam dünya görüsüdür, devrimci kisiligidir...bana uymaz... Fakat bunlarin hicbiri velevki son nefesinde pkkli olmamis olsa bile, ömrünün cok ama cok büyük bir kisminda sanatiyla örgütün kuklaligini yaptigi gercegini degistirmez... Sevmiyorum... Allah bildigi gibi yapsin. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ben adami dindar veya dinsiz demedim...
Dindar veya degil.... Konu bir kere bu degil. Böyle bir soru olustu ve yanitladigimi ümit ederim üstadim. Yoksa, Apoyu özledim demis...keske demeseydi, pkk bayraklari gölgesinde konser vermis...keske vermeseydi, Cenazeyi Lenin gibi kominist ritüellere sadik kalinarak yapiyorlar...keske olmasaydi. Bu keskeler bitmez üstadim...bitmez. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|