Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Kitaplar ve Dergiler Kitaplar ve Dergi içerikleri, değerlendirme ve tavsiyeler.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-30-2011, 01:06   #11
Kullanıcı Adı
İntifada
Şimdi gelin şu soruyu kendimize soralım:Bindörtyüzyıl önceki karanlık dünyada,Arabistan gibi en karanlık ülkenin bir köşesinde önce çobanlık,daha sonra ticaretle uğraşan,okuma yazması olmayan bir kişide bu ani değişiklik,bu muazzam devrim nasıl meydana geldi ?Nasıl oldu da bu sade vatandaş böyle münevver bir kişi olabildi ?Bunca güç,bilgi,yetenek ve terbiyeyi nereden kazandı ? Siz derseniz ki bunların hepsini kendi bulmuştu,hayal gücünü kullanmıştı.Ben derim ki eğer bunları kendisi bulmuşsa O'nun peygamberlik değil,tanrılık iddiasında bulunması gerekirdi.Şayet o böyle bir iddiada bulunsaydı,Rama'yı ilah ilan eden,Krişnayı mücessem tanrı olarak kabul eden,Budaya tapmaya başlayan,Hz.İsa'yı kendiliğinden Allah'ın oğlu mevkiine çıkaran ve hatta ateş ile rüzgar ve suya tapan bu dünyanın insanları,böylesine dirayetli ve meziyetlş bir kişiyi tanrı olarak kabul etmekten çekinmezlerdi.Fakat bakın O,kabiliyetini ve fevkalade kuvvetlerini kendine mal etmiyor ve ''bende insanım,tıpkı sizin gibi,hiçbir şey benim değildir.Bende ne varsa Allah vergisidir.Bütün dünyada eşi bulunmayan bu kelamlar,bu harika sözler benim değildir,bu benim kafamın mahsulu değildir.Bu kelimesi kelimesine Allah'tan gelmiştir ve bunun için bütün hamdler Allah'a olsun.Başardığım işlerin,çıkardığım kanunların,size öğrettiğim usüllerin hiçbiri,ama hiçbiri,düzmece değildir.Benim aklım ve gücüm bu büyük işleri başarmaya yetmez.Adım adım Rabbim'i izlerim,her konuda yol göstericim O'dur.Her an O'na muhtacım.Bana O'ndan işaret gelir gelmez ağzımı açar,adımımı atarım'' diyor.

Mevdudi-Tarih Boyunca Tevhid Mücadelesi ve Hz.Peygamberin Hayatı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)