![]() |
#9 |
![]() İman
Linda Pastan IRA'ya Binbir çeşit tilti göğsünde Anlatıp duruyor bilim Yaşlı bir uşak Kibirli haliyle onaylarya efendisini Görmesemde hiçbirisini Söylediklerine inanıyorum Hücreler, moleküller... Nasıl bir dil konuşuyorsun Rakamlar ve sembollerle dolu Hiç anlamadığım Üstün başın perişan Darmadağınık saçlarınla Nasıl inanmam Evrenin büyüklüğü hakkındaki sözlerine Belki genişliyor, büzülüyor belki de Ne de olsa unutuyorum. Eğer birgün Küçük bir hata yapmışım deyip Aslında Dünyayı Tanrı altı günde yarattı dersen Ve yedinci gün dinlendi Yeryüzüne inmemizin arifesiydi o gün. Tüm bu karışıklık içinde Yine de sana inanırım Duymadan sözlerini Tek bir adım bile atar mıyım? Orijinal Metin Faith For IRA With the seal of science emblazoned on your forehead, like the old Good Housekeeping Seal of Approval, I believe what you tell me about cells and molecules, though Ican't see them. And though the language you speak is full of numbers and symbols I'll never understand; though your tie is askew and your hair unruly, still I believe what you say about the size of the universe, which is either expanding or contracting, I've forgotten which already. So if tomorrow you tell me you made a small miscalculation, that God indeed created the world in 6 short days, then rested on the 7th, that is was Eve who landed us in all this trouble, I would believe you. I would believe you as I've always done before. 01 Aralık 2002 |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|