Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-27-2012, 00:14   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart TRT 6'nın Kürtçe şarkı yarışmasında elemeler için geri sayım başladı
Kürtçe yayın yapan TRT 6'da yayınlanacak Kürtçe şarkı yarışması büyük ilgi gördü. Başvurularda geriye sayım başlarken elemelerin yapılacağı tarih ve şehirleri belli oldu.
Buna göre elemelerin yapılacağı ilk şehir İstanbul. 4 Ocak 2011 Salı Günü Kürt Star'ın ilk elemeleri İstanbul'da yapılacak. Kürt Star, 7 -8 Ocak 2011 tarihleri arasında İzmir'de, 9-10 Ocak 2011 tarihleri arasında Ankara'da, 12-13 Ocak 2011 tarihleri arasında Van'da, 15-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Diyarbakır'da, 17-18 Ocak 2011 tarihleri arasında Nusaybin'de, 20-21 Ocak 2011 tarihleri arasında Mersin'de olacak.
JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER OLACAK
Jüri üyeleri için bir hayli seçici davranan TRT 6'nın yarışmadaki jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Nihat Doğan, Yekbun ve Suriye'de yaşayan ve Kürtler arasında bir hayli popüler olan Said Yusuf. Ayrıca her hafta ünlü bir isim de konuk jüri olarak yarışmada yer alacak.
Eleme turlarının jüri üyeliği için ise kanalda Qada Erbane isimli programı başarı ile sunan Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek ve TRT 1'de yapılan Sen Türkülerini Söyle yarışmasında birinci olan ve TRT sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Şehmuz Esenkuş ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden akademisyen Metin Barlık yer alıyor.
Strana Xwe Beje (Sen Türkünü Söyle) ile yeni starların aranacağı yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutları'ndan 3 + 1 daire verilecek. Yarışmanın başvuruları www.senturkunusoyle.com ile www.stranaxwebeje.com internet adreslerinden yapılıyor. Şu ana kadar yarışmaya yüzlerce adayın başvurduğu belirtiliyor.
(CİHAN)
http://www.haberler.gen.al/2010-12-2...sayim-basladi/

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-27-2012, 00:16   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
merak ediyorum bu trt 6 nin izlenme durumu nedir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2012, 00:25   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
jüride nihat doğan var beyler resmen yıkıldım
Alt 01-27-2012, 00:57   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla trt 6 heralde bir bizim memlekette tuttu legal kürt akrabalarım trt 6 dünya tv falan izleyip sonrada oyhşş iyi oldu uluderede keşke hepsi geberseydi diye yorumlar yapıyorlar. banada sen yoksa onlardanmısın ha diyorlar keşke şu zulüm birazda bizim oralara uğruyaydıda bizimkiler dünyanın kaç bucak olduğunu göreydi o zaman bu kadar rahat sallayabilirlermiydi bilmiyorum. iyi ki gurbette yetişmişim akrabalarımın yanında yetişseydim kesin azılı bir faşist olurdum ocaklarda falan takılırdım kuzenler gibi
Alt 01-27-2012, 01:04   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla trt 6 heralde bir bizim memlekette tuttu legal kürt akrabalarım trt 6 dünya tv falan izleyip sonrada oyhşş iyi oldu uluderede keşke hepsi geberseydi diye yorumlar yapıyorlar. banada sen yoksa onlardanmısın ha diyorlar keşke şu zulüm birazda bizim oralara uğruyaydıda bizimkiler dünyanın kaç bucak olduğunu göreydi o zaman bu kadar rahat sallayabilirlermiydi bilmiyorum. iyi ki gurbette yetişmişim akrabalarımın yanında yetişseydim kesin azılı bir faşist olurdum ocaklarda falan takılırdım kuzenler gibi
la öyle diyorsunda burada graz diye bir bölge var herkes konya kürdü.. elini sallasan konya kürdüne rastliyorsun, coguda benim müsteri ama su var adamlarin yüzde 80 ni pkk hatta legal dernekleri bile var!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2012, 01:28   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
onlar ya cihanbeylilidir ya kululudur onların dilini bizimkiler bile anlamıyor geliş tarihleri aşiretler falan ayrıdır. Onlar gerçekten harbi doğu kürtleri gibiler arada rastlıyorum kürtçeyi falan iyi biliyorlar. Bizim hacılar tam anlamıyla çakma kürtler yav valla sanırım aşiret yapılanmasının erken çözülmesinden kaynaklanıyor. kuluda cihanbeylide haymanada hala aşiret sistemi uygulanıyor sanırım
Alt 01-27-2012, 01:39   #7
Kullanıcı Adı
Gönülden
Alıntı:
Reyting yapar fena mı

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2012, 13:22   #8
Kullanıcı Adı
_SoN_
Alıntı:

İşte o programı ayakata tutacan kişi.
_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2012, 13:59   #9
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Nihat Doğan faktörü bu yarışmanın sadece Trt6 sınırları içerisinde kalmayacağını gösteriyor.Eminin diğer kanallarda haftada bir Trt6'da ki Strana Xwe Beje (Sen Türkünü Söyle) yarışmasından görüntüler aktaracak.Nihat Doğan'da reklamın zirvesini yaptıracak.
Şuan Trt6 Güneydoğu'da reyting bakımından Roj TV'yi geride bıraktığını biliyorum.

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2012, 14:15   #10
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
radyo yayınını arada bir dinliyorum tabii programları gerçekten güzel trt nin diğer kanalları kadar olmasada takip edilen bir kanal
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)