Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-16-2009, 20:38   #21
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Kadın kurs öğreticilerinden oluşan, ve yalnız kadınlara mahsus etkinliklerde ilahi söyleyen bir "koro" diyanet içinde mevcuttu. Fakat amatör denilebilecek bir seviyede idi bu koro. Şu an ise bir eğitim sürecinden geçirerek daha başarılı bir sunum hedeflendiği için böyle bir çalışmaya gidilmiştir diye tahmin ediyorum. Diyanet bünyesindeki bu korolar -en azından şu ana kadar, sonrasına kefil olamam ve bilemem- yalnızca kadınlara münhasır toplantılarda faaliyetlerini gerçekleştiriyorlardı. Ve şimdi daha iyi bir eğitimden geçtikten sonra yine kadınlara yönelik toplantılarda musiki icra etmeleri hoş bir etkinlik olacaktır diye düşünüyorum.
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2009, 20:55   #22
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Eğer söylediğiniz gibiyse sonuna kadar destekliyoruz.. Aksi ise çok üzücü oalcaktır..
Alt 01-16-2009, 21:11   #23
Kullanıcı Adı
Gölge
“Koromuz, kadınlar için, özellikle de dindarlığı referans alan kadınlar için güzel bir örnek” değerlendirmesinde bulundu.

Ön yargılı davranıp karşı çıkanlar için bu cevaplar yeterlidir sanırım ....
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2009, 21:13   #24
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
Gölge Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
“Koromuz, kadınlar için, özellikle de dindarlığı referans alan kadınlar için güzel bir örnek” değerlendirmesinde bulundu.

Ön yargılı davranıp karşı çıkanlar için bu cevaplar yeterlidir sanırım ....
kadınlar için örnek demiş...sadece kadınlara ait lafını ben görmedim...eğer sadece kadınlara aitse tamam ama hiç sadece kadınlara ait olduğuna inanmıyorum
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2009, 21:17   #25
Kullanıcı Adı
Gölge
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kadınlar için örnek demiş...sadece kadınlara ait lafını ben görmedim...eğer sadece kadınlara aitse tamam ama hiç sadece kadınlara ait olduğuna inanmıyorum
Örnek demiş çünkü kadınlara ait erkeklere ait olsa erkekler için derlerdi sanırım dikkat edersiniz cümle nasıl başlıyor ; ( “Koromuz, kadınlar için, )
Alt 01-16-2009, 21:18   #26
Kullanıcı Adı
Beritan
evet devamıyla beraber okuyun tek değil;)
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2009, 21:28   #27
Kullanıcı Adı
Gölge
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet devamıyla beraber okuyun tek değil;)
İyi de okuyorum ama erkeklerle ilgili birşey göremedim ben
Alt 01-17-2009, 11:28   #28
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
"Aza koyuyorum almıyor, çoğa koyuyorum dolmuyor" ;)

Yorumları görünce ne söyleyeceğimi şaşırdım tabiki takva boyutunda düşünürsek kadın sesi haramdır. Ama eğer sırf kadınlar arasında olucaksa amenna hatta güzel bir etkinlik olur. Diğer şekilde zaten düşünmek bile istemiyorum hayırlısı olsun diyelim.
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-17-2009, 14:05   #29
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Dinimiz istişarelere çok önem vermektedir.Özelikle önemli konularda istişare doğrultusunda karar alınması daha doğrudur.Bu neticede bizimde şuan forumda istişarede bulunduğumuz konuda bunlarda birtanesi...Kesinlikle muhalefet veyahut karşı görüş şeklinde,biri sağa birimizinde sola çekip uzatıkça uzatacağımız türden konulara girmemeyi elzem sayarım.Özeliklede dini konularda..!Şimdi Kadın İlahi korusunda yorumda bulunan bazı kardeşlerimiz eksik yorumlarda bulunmaktadırlar.Burada birtek noktaya takılıp,bir yanlıştan bütün doğruları götürmeye çalışılmaktadır.''Kadın sesinin hangi durumlarda erkeklere haram sayıldığını biliyoruz.''öncelikle bunu iyi irdelemeliyiz.Bu konuda din hizmeti uğruna bir sunum yapılmaktadır.Bunu çok iyi kavramalıyız..!Peygamber efendimizin dönemlerinden örnek verecek olursak;o dönemde dini konularda sorunları olan kadınların peygamberimizle yüz yüze görüştüklerini,çözüm istediklerini biliyoruz.Bu yüzden bu konuyada bu pencereden bakmalıyız...diye düşünüyorum!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-17-2009, 14:12   #30
Kullanıcı Adı
dharma-
Ben destekliyorum . Güzel bir uygulama.

Yobazlığın manası yok. İslam'ın çağdaş ölçülerde yaşanması gerek.
dharma- isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
dİyanet, koro, İlahİ

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)