![]() |
#21 |
![]() Kadın kurs öğreticilerinden oluşan, ve yalnız kadınlara mahsus etkinliklerde ilahi söyleyen bir "koro" diyanet içinde mevcuttu. Fakat amatör denilebilecek bir seviyede idi bu koro. Şu an ise bir eğitim sürecinden geçirerek daha başarılı bir sunum hedeflendiği için böyle bir çalışmaya gidilmiştir diye tahmin ediyorum. Diyanet bünyesindeki bu korolar -en azından şu ana kadar, sonrasına kefil olamam ve bilemem- yalnızca kadınlara münhasır toplantılarda faaliyetlerini gerçekleştiriyorlardı. Ve şimdi daha iyi bir eğitimden geçtikten sonra yine kadınlara yönelik toplantılarda musiki icra etmeleri hoş bir etkinlik olacaktır diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Eğer söylediğiniz gibiyse sonuna kadar destekliyoruz.. Aksi ise çok üzücü oalcaktır..
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
![]() “Koromuz, kadınlar için, özellikle de dindarlığı referans alan kadınlar için güzel bir örnek” değerlendirmesinde bulundu. Ön yargılı davranıp karşı çıkanlar için bu cevaplar yeterlidir sanırım .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() evet devamıyla beraber okuyun tek değil;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() "Aza koyuyorum almıyor, çoğa koyuyorum dolmuyor" ;)
Yorumları görünce ne söyleyeceğimi şaşırdım tabiki takva boyutunda düşünürsek kadın sesi haramdır. Ama eğer sırf kadınlar arasında olucaksa amenna hatta güzel bir etkinlik olur. Diğer şekilde zaten düşünmek bile istemiyorum hayırlısı olsun diyelim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Dinimiz istişarelere çok önem vermektedir.Özelikle önemli konularda istişare doğrultusunda karar alınması daha doğrudur.Bu neticede bizimde şuan forumda istişarede bulunduğumuz konuda bunlarda birtanesi...Kesinlikle muhalefet veyahut karşı görüş şeklinde,biri sağa birimizinde sola çekip uzatıkça uzatacağımız türden konulara girmemeyi elzem sayarım.Özeliklede dini konularda..!Şimdi Kadın İlahi korusunda yorumda bulunan bazı kardeşlerimiz eksik yorumlarda bulunmaktadırlar.Burada birtek noktaya takılıp,bir yanlıştan bütün doğruları götürmeye çalışılmaktadır.''Kadın sesinin hangi durumlarda erkeklere haram sayıldığını biliyoruz.''öncelikle bunu iyi irdelemeliyiz.Bu konuda din hizmeti uğruna bir sunum yapılmaktadır.Bunu çok iyi kavramalıyız..!Peygamber efendimizin dönemlerinden örnek verecek olursak;o dönemde dini konularda sorunları olan kadınların peygamberimizle yüz yüze görüştüklerini,çözüm istediklerini biliyoruz.Bu yüzden bu konuyada bu pencereden bakmalıyız...diye düşünüyorum!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Ben destekliyorum . Güzel bir uygulama.
Yobazlığın manası yok. İslam'ın çağdaş ölçülerde yaşanması gerek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
dİyanet, koro, İlahİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|