Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-20-2009, 19:17   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Saylan'ın imamı CHP'li çıktı!
2 PARTİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞ

Türkan Saylan'ın cenaze namazındaki sözleriyle medyanın gündemine oturan emekli Müftü İhsan Özkes, 1999 yılında DSP, 2002 yılında ise CHP'den seçimlere girmiş!

Türkan Saylan'ın cenazesinde yaptığı konuşmayla medyanın gündemine giren emekli Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes'in 1999 yılında İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nden Belediye Başkan Adayı olduğu ortaya çıktı.

"gercekgündem.com"un haberine göre, Özkes, emekli olduktan sonra siyasete girdi. Özkes, 1999 yılında girdiği belediye başkanlık seçimlerini kaybetti.

Bir süre siyasete ara veren Özkes, daha sonra CHP'ye geçti. Özkes, 2002 seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Özkes, CHP'yi neden tercih ettiğini o günlerde şöyle anlatmıştı:

"CHP inançlara saygılı, insan eksenli bir siyaset güdüyor. Laikliğin güvencesi olan, din istismarının ve dinin siyasallaşmasının yanlışlığını vurgulayan bir parti olduğu için CHP’den aday olmak istedim.”

Saylan Özkes'in, cezanesinde imamlık yapmasını vasiyet etmişti.

Samanyoluhaber

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-20-2009, 19:23   #2
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Aslında bununun haber değeri yok tahmin etmesi çokda zor değil sanki...
Alt 05-20-2009, 19:25   #3
Kullanıcı Adı
Feride
[QUOTE=Meçhul;617607]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
"CHP inançlara saygılı, insan eksenli bir siyaset güdüyor. Laikliğin güvencesi olan, din istismarının ve dinin siyasallaşmasının yanlışlığını vurgulayan bir parti olduğu için CHP’den aday olmak istedim.”

Çok saygılıdır gerçekten chp inançlara..İslam dini hariç, diğer inançlara hep saygılı olmuştur katılıyorum şahsen..

Ayrıca bu kafa yapısındaki bir insan nasıl imamlık mesleğini seçmiş o da ayrı bir garabet..Bu söz belki bir kısım tarafından tuhaf karşılanabilir. Lakin, sol zihniyetin dine ve de dindara bakışını göz önünde bulundurunca, ister istemez böyle bir kanaat oluşuyor..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:26   #4
Kullanıcı Adı
*AZRA*
Şaşırmadım...:utandım:
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:31   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
[quote=Feride;617629]
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[/color][/size][/font][/b]

Çok saygılıdır gerçekten chp inançlara..İslam dini hariç, diğer inançlara hep saygılı olmuştur katılıyorum şahsen..

Ayrıca bu kafa yapısındaki bir insan nasıl imamlık mesleğini seçmiş o da ayrı bir garabet..Bu söz belki bir kısım tarafından tuhaf karşılanabilir. Lakin, sol zihniyetin dine ve de dindara bakışını göz önünde bulundurunca, ister istemez böyle bir kanaat oluşuyor..

İMZA

K@RFeZ
Alt 05-20-2009, 19:41   #6
Kullanıcı Adı
sevgisacan
sonucta bu adam chp yada dsp ak partili farkmezki adam ilahiyat fakültesi okumus o mevkiye gelmis vasiyeti üzerine namazı o kıldırmıs olabilir yani saygı duymak lazım

Konu sevgisacan tarafından (05-20-2009 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir..
sevgisacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:46   #7
Kullanıcı Adı
Red_Neck
[quote=Feride;617629]
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[/color][/size][/font][/b]

Nasıl bir sağcı gerici yobaz olmadığı gibi bir solcu da dinsiz veya İslam karşıtı olarak kabul edilemez.Sözcüklerinizi azıcık tartıp öyle yazınız.Kendi ailemden örnek vermek gerekirse benim annem namazını da kılar orucunu da tutar.Hatta her cuma günü Kur'an günlerine de gider.Dahası da baş örtülüdür.Ama CHP'ye oy verir.Çünkü AKP'yi sevmiyor.
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:56   #8
Kullanıcı Adı
Feride
[QUOTE=Red_Neck;617684]
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Nasıl bir sağcı gerici yobaz olmadığı gibi bir solcu da dinsiz veya İslam karşıtı olarak kabul edilemez.Sözcüklerinizi azıcık tartıp öyle yazınız.Kendi ailemden örnek vermek gerekirse benim annem namazını da kılar orucunu da tutar.Hatta her cuma günü Kur'an günlerine de gider.Dahası da baş örtülüdür.Ama CHP'ye oy verir.Çünkü AKP'yi sevmiyor.
Dinsizliğini açık bir şekilde beyan etmeyen birine dinsiz deme gibi bir adetim yoktur. (Ki doğrusu da budur!) Onu bir belirteyim.

Sizi ve annenizi hedef alarak söylemiyorum. Sadece genel kanaatim şudur:

Sizin bu verdiğiniz örnek neye benziyor biliyor musunuz. Ben namazımı kılarım, orucumu tutarım, ama bunlara karşı olduğunu bildiğim bir partiye de oyumu gönül rahatlığıyla veririm.

Herkes özgürdür ama bir de mantık çerçevesinden ele alacak olursak, ben eğer dindarsam, neden bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşüneyim ki..Biliyorum ki o parti, benim şahsi ibadetlerime görünüş itibariyle karışmıyor. (elinden gelse ona da el atarlar ya bence neyse) Ancak gel gelelim, diğer alanlarda yaptıkları uygulamalar bariz bir şekilde önümüzde..

O yüzden ben böyle bir imamla karşılaşınca şaşırmakta, son derece haklı buluyorum kendimi..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:28   #9
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Türkan'ım işini bilir....
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2009, 19:30   #10
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Yazıyı okumadım.Bir konu daha vardı DSP'li diyordu.Şimdi de CHP'li mi çıktı.İnsanları da oy verdiği partiye göre değerlendirmemek lazım.
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)