Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-05-2010, 09:46   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Ben Eliezer ile Barak birbirine girdi

Davutoğlu ile Ben Eliezer'in gizli buluşması İsrail hükümetini sarsmaya devam ediyor.

İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Ben-Eliezer ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun kanlı Mavi Marmara baskınının yol açtığı krizi çözmek için geçen hafta Brüksel’deki gizli teması sonrası İsrail hükümetinde kriz dinmiyor. Başbakan Benyamin Netanyahu’nun görüşmeden haberdar edilmeyen aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ı teskin etmesinin ardından bu kez Ben Eliezer ile Savunma Bakanı Ehud Barak arasında kriz çıktı. Ben Eliezer’in Barak’ın basın danışmanı Barak Seri’yi “Seni şişe geçiririm” diye tehdit ettiği kaydedildi.

‘Davutoğlu’na selam bile söyledi’

Gizli görüşmeyi veto etmek istediği ama Netanyahu tarafından ikna edildiği basına sızmış Barak, daha sonra bu temasa karşı olduğunu ve Lieberman’ın haberdar edilmemesine itiraz ettiğini açıklamışken, bu kez Ben Eliezer patladı. Barak’ın herşeyi bildiğini gizli temas öncesi telefonda konuştuklarını anlatan Ben Eliezer, Savunma Bakanı’nın, kendisinden Davutoğlu’na selam söylemesini dahi istediğini aktardı.

Barak’ın basın açıklamasında sanki gizli görüşmeye karşı çıkmış ve Lieberman’ı ikaz etmiş gibi bir hava yaratıldığını söylerken, “Bunu basına niye böyle verdiklerini anlamıyorum” diyen Ben Eliezer, özellikle Barak’ın basın danışmanı Seri’y çatıp, “Bu yaptığını hiç unutmayacağım. Sen kiminle uğraştığını bilmiyorsun. Seni şişe geçiririm” diye çıkıştı. Olayın tanıkları, Seri’nin Ben Eliezer’in tehdidinden ‘etkilenmediğini’ ve ona tonunu düşürmesi gerektiğini söylemekle yetindiğini belirtti.

‘Biraz daha’ yetkili komisyon

Baskın sonrası Türkiye’nin bağımsız soruşturma talebini reddeden İsrail ise kendi iç soruşturmasına çeki düzen vermeye çalışıyor. Komisyon Başkanı Yakob Tirkel ‘İsrailli yetkililere de ceza verme yetkisi ile iki uzman daha’ talep edip istifa resti çekince, komisyonun yetkileri ‘bir nebze’ artırıldı. Artık tanıklar mahkemeye çağrılarak yeminli ifadeye mecbur bırakılacak, iki uzman daha atanacak. Ama ‘İsrailli yetkililere ceza verebilme’ yetkisi kabul edilmedi.

Öte yandan ABD Dışişleri sözcüsü Philip Crowley ise Netanyahu’nun İsrail’in iç soruşturmasının ilk bulgularına dair Obama’ya rapor sunacağını söyledi.

Kaynak:Radikal

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)