|
![]() |
#1 |
![]() Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent'ten programına bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum konuk oldu. Batum, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.
“AKP ülkeyi öyle kötü yönetti ki, herkes rahmetle hocaya koştu” Batum sözlerine Erbakan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek başladı: “Allah rahmet eylesin. Erbakan'ın milli bir yönü vardı. Ayrıca öyle öğrencileri vardı ki, ülkeyi öyle kötü yönettiler ki, cenazeye katılan herkes adeta Erbakan'a ‘sizin değeriniz şimdi çok daha fazla anlaşıldı' dediler. Onun öğrencileri, Erbakan'ı bıraktık, tanımayız, biz o gömleği attık diyerek oy alıyorlardı. Öyle kötü yönettiler ki, herkes rahmetle hocaya koştu. Gerçekten allah rahmet eylesin. O kadar kötülerdi ki, Allah kimseye böyle öğrenci vermesin. “Başbakan ‘şiir okudum içeri girdim' diyordu. Şimdi beni içeri attırmak istiyor!” Süheyl Batum, uzun zamandır tartışılan ‘kağıttan kaplan' sözleriyle alakalı da açıklamalarda bulundu: “Askere hakaret ettiğim gerekçesiyle savcılık soruşturma başlattı. Adalet Bakanı'nın önünde izin verip vermeyeceğini göreceğiz. Erdoğan, ‘Ben şiir okudum içeri girdim. Bir laf söyledim diye soruşturma mı açılır?' diyerek mağdur edebiyatı yapıp, Başbakan olan bir Başbakan'dır. 8. yılda aynı şekilde, başka söz söyleyen bir siyasetçiye kürsüden ‘Atın bunu içeri!' diye bağırıyor. Duruma bakın, komediye bakın. ![]() “At izi it izine karıştı!” Batum, CHP'nin darbecilerle iş birliği yaptığı iddiaları için: “ Bunları bir kaç yıl sonra konuşalım. Bu dönem 28 Şubat, darbe tartışmaları için erken çünkü AKP dönemi. Her şeyin birbirine karıştığı bir dönemdeyiz. Kenan Evren'in avukatı olan içeride. Sivas'ta 38 aydını diri diri yakanın avukatı Hayati Yazıcı AKP'de, Kenan Evren'in avukatı olmak için ortalara atlayan Ahmet İyimaya AKP'de. 12 Eylül'ü savunan, darbecileri evinde ağırlayan gazeteci bugün darbeye karşıyım diye yazılar yazıyor. Daha da kötüsü 12 Eylül'ün Başbakan Müsteşarlığını yapmış kişi ve 12 Eylül'ün gaddarlığıyla bilinen asker ve savcıları kanal kanal gezip darbe kötü bir şeydir diyor. Bunlar mı darbecilerden hesap soracak? Güldürmeyin beni. At izi it izine karıştı derler. Beyin yıkama döneminden çıkılınca hepsini konuşacağız.” dedi. “2001'de 18. iken, 2010'da 16. olduk. Muhteşem, uçtuk!” Süheyl Batum: “Bugün baktığınızda evrensel anlamda herkesin kabul ettiği bir şey vardır. Birleşmiş Milletlerin kalkınma programı. Yıllardan beri bütün ülkeler için insani gelişmişlik raporu yayınlıyorlar. 2010 raporundan rakamlar okuyorum. Başbakan Türkiye'yi 16. büyük ekonomi yaptık diyor. 2001 yılında da Türkiye dünyanın 18. büyük ekonomisiymiş. Muhteşem, uçtuk. Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi ama bunu yaşama süresi, okuma süresi, bölgeler arası eşitsizlik, gelir dağılımı, basın özgürlüğü, güvenli yaşam gibi normal bir insanın yaşaması için gerekli kıstaslara vurduğunda Türkiye 83. ülke. 2002'de o muhteşem krizden sonra ki yılın rakamı da 85. Devletin toplam iç ve dış borcu 243 milyar TL iken 8 yıl sonunda şimdi 473 milyar TL oldu. Sayın Başbakan'ım ne var bunda diyoruz? Duble yol yaptım diyor. Türkiye'yi bir yalan denizinin içerisinde götürüyoruz.” açıklamalarında bulundu. “AKP kullanılmayan doğalgazın parasını İran'a ödüyor!” Batum: “AKP şu anda kullanmadığı doğal gazın parasını İran'a ödüyor. 2008'de 704 milyon dolar. 2009'da 605 milyon dolar. Topladığınızda 1,4 milyar dolara yakın para kullanılmamış gazın parası. İnsanları işsizlik ve yoksulluktan kurtarmak içn belli yerlere ağırlık vereceksiniz. Türkiye'de tarım girdileri yükseldi, tarım bitti. Bugün, bizim girdileri mutlaka sübvansiyone edeceğiz. Genel Başkanımızın söylediği de budur. Bu yalan değildir. Türkiye'de 4 tane büyük belayı, işsizliği, yoksulluğu eşitsizliği ve hukuksuzluğu önlemek lazım. Bunları mutlaka çözeceğiz” diye konuştu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ne zaman bu adamı izlesem yüzündeki ifade,sankı kabız olmuşta sıçamıyormuş izlemini veriyor bana.Ciddi ciddi söylüyorum bunu.Öyle bir durumu var sanki :p
Ak parti köyü yönettiyse o zaman Rahmetlinin partisi altında toplansalardı,chplilerde gitti,onlarda ak partiden sıkıldığı bunaldığı için hocaya koştu demek ki. Ölüyü kullanmak bu olsa gerek.Keşke o chplileri döve döve uzaklaştırsalardı. Anlama kabıızı olmuş,şiir ile,tsk nın darbe yapmamasından dolayı abd uşağı olduğunu söylemek hainliktir. Aha kılıçdaroğlu yurt dışında,daha önce de yaptığı gibi ülkemizi elin gavuruna şikayet ediyor.Bunların çapı kuşumun kıçı kadar. ![]() Dün dp nin işçi partinin başka yerlerinde dolanan bugün chp de,bunu nasıl açıklıcak acaba :p Sivasta kim kimi yakmış bunu bizden daha iyi şekilde bilirken,ergenekon ortadayken geçmişiyle bir şekilde yüzleşenleri ortaya sermek manyaklık ![]() Beyin yıkama dönemi tvler ordunun elindeyken,tep partili dönemdeyken yapılan bir şey.Beyin yıkama diye bir şey söz konusu olsa chp iktidardı bugün ![]() Başbakan ne diyor ''muhalif bir basın patronu bana teşekkür mektubu yazıyor işlerinin iyi geliştiği için'',başbakan ne diyor ''Turgur Özal'ın dediği gibi ne onlarla ama ne de onlarsız'' ![]() Basının özgür olmadığını söylemek,hele tvlere çıkıp açıklama yapabiliyorsa,bu özgürlüğünü kullandığı halde basın özgür değil diyorsa 'ben malım' demek gibi bir şey bu. Basının özgür olmadığını söyleyen gerçektende ciddi ise,Yeni Akit'ineden diline dolamıyorlar ? Çapsızlar ![]() 2002 deki ülkenin kazanç rakamı ile şimdikini neden bir araya getirmiyorlar sadece borcu söylüyorlar ? Hüseyin Çelik dili kuruyuncaya kadar o açıklama yaptı. Hala bir borç yükseldi diyip duruyorlar,beyin yıkama budur ![]() Çapsız yalana devam ediyor ![]() ![]() Çapsız kabız ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Siyaset gözlüğünü çıkarıp ilmi verilere odaklanmaya çalıştım acizane...
Hesab şekli İlginç : Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() herhalde insani gelişme endeksinden bahsediyor 83 sıra diye
![]() peki beyfendi insani kalkınma endeksinin içinde okuma yazma oranı ve okullaşma oranı olduğunu biliyormu? milleti kandırmasınlar... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|