Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-06-2008, 22:52   #1
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Standart Akdeniz Üniversitesi'nde provokasyon!..Biz bu oyunu biliyoruz..

Akdeniz Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı, bıçak ve silah kullanıldı. Şimdi Polis provokatörlerin kimler olduğunu araştırıyor.

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Yurtkur Genel Müdürlüğü görevlileri ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Çakmaçı ve Prof. Dr. Mehmet Aktekin'den oluşan kriz masası, yaşanan olayları ve yaşanması olası olayları değerlendirip, 8 maddelik 'tedbir paketi' alındığını açıkladı. Üniversitede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Rektör Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

"ATEŞ AÇANLAR ÖĞRENCİ DEĞİL"

"Her şey kontrolümüz altında. Bugün başka üniversitelerde de başka olaylar yaşanmış. Öğrencilerimizi sükunete davet ediyorum. Karşıt gruplar arasında yaşanan kavga sırasında üniversite dışından gelen, öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Silahı kullanan kişiler de Emniyet güçleri tarafından tesbit edilmiş ve gözaltına alınmak üzere olduklarını söyleyebilirim. Hastaneye götürülen bana intikal eden 3 öğrencimiz var. Birinin durumuyla ilgili edindiğim bilgi, halen tedavisinin sürdüğü, diğerlerinin ise tedavisinin tamamlandığı yönünde. Yaralanmalar bıçak ve kesici alet yarasıdır. Endişe verici yaraları yok."

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta saat 16.30 sıralarında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında bıçaklı, taşlı ve sopalı kavga başladı. Sivil polisler yaklaşık 150'şer kişiden oluşan iki grubun kavgasını ayırmakta güçlük çekince çevik kuvvet ekipleri devreye girdi. Yurt bahçesi önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler ile sağ görüşlü öğrenciler bir yandan taş ve sopalarla birbirine saldırırken, olaylarda bıçak ve silah da kullanıldı. Çevik kuvvet silahlı çatışmaya dönüşen olayı sona erdirmek için panzerle müdahale etti. Yedi öğrencinin yaralandığı çatışmada polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Üniversite yurdundaki gerilim üç hafta önce başlamış, bir grup öğrenci karşıt görüşlü diğer grubun kendilerini yurda almadığından şikayet ederek polis kontrolünde odalarına yerleştirilmişti.

Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan, taş, sopa ve silahların kullanıldığı olayların kontrol altına alındığı bildirildi. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği olaylarda, 7 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve büyük bölümünün tedavilerinin ardından gözaltına alındığı kaydedildi.

Olayların ardından, öğrenci yurdunda kalan diğer öğrenciler de yurdu terketti. Çevik kuvvet ekipleri yurda girerken, olay yeri inceleme ekipleri de bölgede çalışma başlattı.

ATEŞ AÇAN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan kavga sırasında öğrencilere tabancayla ateş açan kişinin kimliğinin belirlendiği ve zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 7 kişinin yaralanmasına neden olan olaylar sırasında öğrencilere tabancayla ateş açan ve bu görüntüsü kameralara yansıyan zanlının kimliği belirlendi.

Polis yetkilileri, öğrenci olmadığı anlaşılan ve kimliği açıklanmayan zanlının, daha önce de benzeri olaylara karıştığı yönünde bilgiler bulunduğunu söylediler.

-GÖZALTI SAYISI 34'E YÜKSELDİ-

Öte yandan kavgada yaralandıktan sonra taburcu edilen öğrencilerin de aralarında bulunduğu gözaltına alınan kişilerin sayısının 34'e ulaştığı öğrenildi.

Olaylar nedeniyle terörle mücadele ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine bağlı çok sayıda polis ekibi, öğrenci yurdu ve yerleşkede geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

samanyoluhaber

Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-06-2008, 23:28   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Gündemin sıcak gelişmesi, ana haberlere hemen yansıdı.
Bana kalırsa da normal bir olay değil.
Fox Tv Ana Haberi izliyorum, ısrarla 5 defa sakallı kişi diyor.
Kanal 1 Ana Haber daha dikkatliydi, bu kişinin öğrenciye benzemediği ifade ediliyordu.
Temel Reis çizgi filminde vardı ya Kabasakal gibi bir adam. Kampüste mermileri tabancanın jarjörüne sokuşturuyor.
Komedi ya yok böyle bişey
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 23:37   #3
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Devlet bana kalırsa ilk iş olarak üniversitelerden o solcu adı altında her türlü şerefsizliği yapan PKK yandaşlarını ve Tekbir çekmekle İslam'ı kavga etmeklede Vatanı kurtardığını düşünen ülkücüleri uzaklaştırmalı...

Yerlerinede kimseye zararı olmayan başörtülü kardeşlerimizi koymalı...Eminim üniversitelerimiz atılım yapar...
Alt 04-06-2008, 23:47   #4
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Gündemin sıcak gelişmesi, ana haberlere hemen yansıdı.
Bana kalırsa da normal bir olay değil.
Fox Tv Ana Haberi izliyorum, ısrarla 5 defa sakallı kişi diyor.
Kanal 1 Ana Haber daha dikkatliydi, bu kişinin öğrenciye benzemediği ifade ediliyordu.
Temel Reis çizgi filminde vardı ya Kabasakal gibi bir adam. Kampüste mermileri tabancanın jarjörüne sokuşturuyor.
Komedi ya yok böyle bişey

Evet kabasakal gibi biri, belliki kurusıkı tabanca , kalabalığa doğru sıkıyor, bi numara da yok.

Haberciler silahı olan vatandaşa 20 metre mesafede,

Satar ve Kanal D yaklaşık 10 dk haber yapıyor.

Memleketi düşünen bir insan böyle bir olay olsa bile on dakika bilinçsiz haber yapmaz.

Millet sokağa çıksın istiyorlar,

Millet bu filmi daha önce izledi, belliki senaryo hazır, oyuncular da hep kendinden. Ama biraz daha bilinçsiz habersiz oyuncu istiyorlar.

Yerse Anadolu çocukları!
Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 01:52   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ateş açan kişi mhp il başkanlığına girip çıkıyormuş.Ha umarım hedef tutturmuştur...

Olayın geçtiği yere bakın akdeniz üniversitesi.
Peki ya rektör ne iş yapmakta ? Öğrencilerle mi ilgileniyor ? Hayır.Ekranlarda show peşinde olan,gelecek yıl chp çatısı altında belediye başkanlığı adaylığını koymaya hazırlanan bi'şey(1).

bi'şey:Ne insan nede hayvan olan kişilere taktığım sıfat,boş.
Alt 04-07-2008, 22:35   #6
Kullanıcı Adı
tugba_007
.
tugba_007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 22:46   #7
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Alıntı:
tugba_007 Nickli Üyeden Alıntı
Ben o sakallı kişiyi bizzat tanıyorum.
İnsan öldürmek günah olmasa iyi yapmış derim. Çünkü olaylar medyaya yansıdığı gibi değil. Pkk yandaşımı Yurtsever cephesi taraftarı mı olduğu belli olmayan insanlar kız yurdunu bastılar. Kızın birini saçından sürüklediler. Döner bıçakları, panzerler...
Olay söylentiye göre Bayrak kavgasından çıkmış.vs vs. Her şeyi yazmak mümkün değil...
Arkadaş o sakallı adam biraz provokatöre benziyordu ama:s

Birde şunu sormam gerek...
Olayları ilk o pk.k sempatizanı kalleşler mi başlattı?
Alt 04-07-2008, 22:55   #8
Kullanıcı Adı
tugba_007
.
Alt 04-07-2008, 22:58   #9
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Alıntı:
Alıntı:
ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ben o sakallı kişiyi bizzat tanıyorum.
İnsan öldürmek günah olmasa iyi yapmış derim. Çünkü olaylar medyaya yansıdığı gibi değil. Pkk yandaşımı Yurtsever cephesi taraftarı mı olduğu belli olmayan insanlar kız yurdunu bastılar. Kızın birini saçından sürüklediler. Döner bıçakları, panzerler...
Olay söylentiye göre Bayrak kavgasından çıkmış.vs vs. Her şeyi yazmak mümkün değil...
Arkadaş o sakallı adam biraz provokatöre benziyordu ama:s

Birde şunu sormam gerek...
Olayları ilk o pk.k sempatizanı kalleşler mi başlattı?
Evek Mhp li birini bıçakladılar ilk önce. Provakatör değil bence çünkü birileri o pkk sempatizanı insanlara haddini bildirmeliydi. Ama o şekilde yapılması doğru muydu tartışılır.Yapılanlar bir eğitim yuvası için fazla.
O kişi Mhp İl binası bekçisi denebilir.Öğrenci değil.
Ben genelde bu tür olayları onların başlattığını bildiğim için sordum.Tahmin ettiğim gibiymiş...Sen Akdeniz'de misin?
Alt 04-07-2008, 23:05   #10
Kullanıcı Adı
tugba_007

.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)