Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-18-2008, 15:24   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart İşte Demirel'in Dava Hakkındaki Görüşleri !
Güniz Sokak'taki evinde gazetecilerin sorularını cevaplayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin bir soruya meşhur bir deyimle cevap verdi? İşte Baba'ya sorulan sorular ve cevapları..

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin, ''dava, mahkeme ve hakim hakkında konuşulduğunu, bunun da yanlış olduğunu'' söyledi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, Demirel'i, Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etti.

Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada, sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi ve ''5 Yılda 5 Zihinsel Engelli Çocuklar Okulu'' projesi ile hazırladıkları bazı dosyaları Demirel'e sundu.

Demirel de Türkiye'de eğitimin geldiği noktaya değinerek, eğitime milli savunmadan daha çok para ayırmaya devam eden Türkiye'de eğitimin çok temel bir mesele olduğunu kaydetti.

Özürlülerine, yaşlılarına önem vermeyen devletin sosyal bir devlet olamayacağını ifade eden Demirel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirel, ''Bir genç kızın (Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum) sözleri tartışılıyor. Bu sözü nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Esef edilecek bir şey. Üzüntüyle karşıladım. Ben üzüntüyle karşılarım, herkes nasıl karşılar onu bilemem. Başka şekilde de karşılayamam herkes beni anlayışla karşılasın'' dedi.

Demirel, Atatürk'ün, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin ebediyete kadar var oluşunun sembolü olduğunu ifade etti.

''Kapatma davasından sonra Türkiye'yi neler bekliyor, Türkiye erken seçime gidebilir mi?'' sorusu üzerine ise Demirel, şunları söyledi:

''Türkiye'de bir söz var; 'Çayı görmeden paçaları sıvamayın' derler. Kapatma davası mahkemede olan bir dava. Esasen Türkiye birçok yanlışları yaptı ve mahkemede olan bir dava, mahkeme ve hakim hakkında konuşuldu, bu yanlıştı. Yani eğer bir mahkeme varsa orta yerde, o mahkemenin önünde dosya varsa, mahkemeyi rahat bırakmak lazım. Mahkeme dosyaya bakar neticelendirir ve herkes ona uyar. Bu kadar çok yanlış yapıldı ben buna yenisini ilave etmek istemiyorum.''

Bir gazetecinin, ''AK Parti'nin savunmasında Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında ağır ithamlar kullanıldı. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine Demirel, yürürlükte olan bir dava olduğu için mütalaada bulunmak istemediğini söyledi.

Demirel, ''Kendi kendimizi bunalıma sokuyoruz. Türkiye'nin bugünkü sıkıntısı, yanlış yapmamızdadır. Her şeyi mecrasında bıraksak, işin sahibi kimse ona bıraksak, mahkemeye intikal etmiş şeyi mahkemeye bıraksak daha rahat oluruz. Hiç telaşa lüzum yok. 70 milyon Türkiye, her gün Türkiye'yi bunaltmanın bir anlamı yoktur'' diye konuştu.

i]13:31
18 Haziran 2008
cafesiyaset[/i]

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-18-2008, 15:26   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Görüş belirtmese üzülürdüm...
Vallahi...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-18-2008, 15:27   #3
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Bizim oturan boğa konuşdu yine eksik olmasın.... Ne zaman konuşacak diye bekliyodum..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)