![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Aşk hususunda gönle gelen bütün sorular ve cevaplar hep Hakk'tandır. 0 sorar, sonra kendi sorusuna kendisi cevap verir. Ben onun elinde bir rebab gibiyim. 0 bana sık sık mızrap vuruyor. Bana; "İnle, ağla!" diyor ![]() ![]() Beden ruhdan, ruh bedenden gizli değildir. Lâkin herkesin rûhu görmesine ruhsat yoktur ![]() ![]() Ey burnu kanasa hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten. Gülden hiç ders almıyor musun? Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de gülmekten vazgeçmez. Hale razı oluş şükürdür. Gül de daimi bir şükür makamındadır. Hem bilmez misin ki başına gelen sıkıntılar aslında daha büyük bir sıkıntıya set olur da başındaki belayı def ederler. O halde yüzün gülsün yahu! ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Cüz'ü bırak, küllden bahset! Dikeni bırak, gülden bir şeyler anlat! Onun sıfatlarından geç, zatına yönel, Allah'tan bahset! ![]() ![]() însaf et, aşk güzel bir iştir. O'nun bozulması, güzelliğini kaybetmesi, tabiatın kötü niyetli oluşundandır. Sen, kendi şehvetine, aşk adını koymuşsun, halbuki, şehvetten kurtulup, aşka ulaşabilmek için çok uzun yollardan geçceksin... ![]() ![]() Ben zerreyim, sen benim güneşimsin; ben gam hastasıyım, sen, tam benim ilâcımsın! Kolsuz, kanatsız arkanda uçar dururum, sanki, ben bir saman çöpü olmuşum, sen de benim kehribarımsın. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() Perde arkasına gizlenmiş olan o sevgilinin canına, başına and olsun ki, sevgiliyi bizden saklayan, bize göstermeyen bu perde, perde değildir! aslında yar, perde arkasında değildir, perde yırtılmıştır. Sevgili, ister perde arkasında olsun, ister perdeyi yırtıp görünsün, sen, onun niyaz kapısını çal, yalvar, yakar, şunu iyi bil ki, sevgilinin kapısı, onu senin gözünden gizleyen perdelerin arkasındadır. ![]() ![]() Seni zahir gözü ile, baş gözüyle gören, mânânı görmeyen, gülünç olmuştur. Seni, kendisiyle kıyaslayan yoksulun gözlerinde ne dikenler vardır, ne dikenler!.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() çok teşekkürler canım ya kendimi konyada hissettim bu hissi yaşattığın için allah razı olsun
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
sağolasın canım bende Konyaya gitmek istiyorum o yuzden bunları ekleyerek konya özlemimi biraz hafifletme k istedim . . .Öss tercihimin ilk sıraları konya idi ama malesef gelmedi 12. tercihim Trakya Üniv çıkınca çok üzülmüştüm . . Ak parti Konya ya gezi düzenlerse gideceğim inş... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() trakya berbat. uzaktan akraba olan örtülü bir kız trakya üni.ye örtülü girdi örtüsüz çıktı :o gerçi insanın içinde de olacak ama gerçekten bozuk bi yer trakya. chp nin güçlü olması oranın bozukluğunun örneği
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|