|
![]() |
#1 |
![]() İnancımızda da böyledir. Irkçılık diye bir ideoloji olamaz. İdeoloji;saadet nizamını elbirliğiyle kurmak ve yürütmektir. Güneydoğu Anadolu ile aynı tarihin evlatlarıyız. İnanç bağımız bizi birbirimize bağlıyor. Sömürüldükten sonra Kürt olsan ne olur Türk olsan ne olur.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Konu başlığında genel olarak ırkçılığı değerlendirecekmiş gibi görünüyordunuz da galiba siz sadece Türkçülüğü kastediyorsunuz. Bir de bu sözler Necmettin Erbakan!a mı ait. Sizin yorumunuz mu ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Necmettin Erbakana ait sözlerdir.
Türkçülük de bir ırkçılık değilmidir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tek bir tanımı olamayacağından, kişinin kendi düşünce harmanından çıkan sonuçların farklı olduğundan Türkçülük ırkçılık değildir. Türkçü olup da ırkçı olan yok mudur? vardır. fakat her Türkçü de ırkçı değildir. sapla samanı ayırt etmek gerekir. direk 'ırkçılık' deyip kesip atmak noksanlık olacaktır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yanlışınız var demedim. Irkçılık genel bir kavramken, Türkçülük onun altkavramıdır. Sözlere de katılıyorum. Çok doğru söylenmiş. Osmanlının o kadar milleti bir arada tutabilmesinin nedeni birleştirici unsur olarak İslam'ı görmesidir. Bu toprakların çimentosu yine İslam olmalıdır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Türkçülük ırkçılık değildir çünkü ben türkçüyüm ama diğer vatandandaşlarımıza karşı hiçbir düşmanlığım yok bu yüzden de ırkçı değilim
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
evet imzamı atarım bu yorumun altına eyvAllah kardeşim Irkçılığa örnek; Amerikadaki beyazların yıllarca siyahlara takındığı tavır.. bizlerin böyle bir örneği yok... Hocamızdanda ALlah razı olsun insALlah.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ALLAH HOCAMDAN RAZI OLSUN NE GÜZEL SÖYLEMİŞ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Türkçülüğü bana tanımlarmısınız.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() 'Türkçülük, Türk Milleti'ni sevmek, onu yüceltmek, refahını artırmak demektir. Bir kimsenin, milletimizi kuru kuruya sevmesi yetmez. Milletimizi meydana getiren maddi ve manevi kültür köklerimiz vardır. Bunları, Dil, din, tarih şuuru, maddi ve manevi çehresiyle vatan, gelenekler ve görenekler, güzel sanatlar... diye sayabiliriz. Bir millet, ancak kendi kültür değerleriyle yoğrularak ayakta durabilir. Bu bakımdan 'Ben Türk'üm!' diyen bir kimsenin, bu kültür köklerimizi araştırması, bilmesi, sevmesi, sevdirmesi ve bu değerleri yayması, yaşatması gerekir.' Yavuz Bülent Bakiler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|