Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-18-2009, 16:22   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bu ses Aytaç Yalman'a mı ait?
Kara Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Org. Aytaç Yalman'la ilgili internete düşen ses kaydında Org. İlker Başbuğ'la yaptığı diyalogları anlatan bölüm oldukça dikkat çekici.

Org. Yalman bu bölümde, Org. Başbuğ'un Hükümetle kamuoyu önünde çatışmasız olarak yürüttüğü ilişkilere atıfta bulunuyor.
HÜKÜMETİ GÖTÜRECEK AMA NASIL?
Org. Yalman, Org. Başbuğ'a ya kanun çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ya da Cumhuriyet'in değerlerini korumak için mücadele eden bir bir tarzda hareket etmesi gerektiğini söylüyor.
Kanun dairesi ya da klasik TSK çizgisi arasında seçim yapması gerektiğini, bir ondan bir bundan gibi gelgitler yaşamasının hata olacağını Org. Başbuğ'a söylediğini belirten Org. Yalman, bu hatayı Org. Yaşar Büyükanıt'ın yaptığını belirtiyor. Org. Yalman, bu nedenle "Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu" diyor.
Yalman, bu sözleri üzerine İlker Paşa'nın konumunu belirlediğini ve Hükümeti "ortaya çıkmadan sessiz sakin götüreceğini" söylüyor.
Org. Yalman'ın sözkonusu sözleri şöyle:

İlker Paşa'ya konumunuzu belirleyin dedim
İlker Paşa şeyini belirledi. Bir dedim ki bak, bir dedim yapamayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin. Yapamayacağınız hiçbir şeyi, arkasında duramayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin bir. Bir de
konumunuzu belirleyin dedim. Nedir silahlı kuvvetlerin konumu? Silahlı kuvvetlerin konumu, yani işte iç hizmet kanunundaki, 15. Madde mi, yoksa Cumhuriyetin değerlerini korumak için mücadele eden bir silahlı kuvvetler vardır, bir de demokratik bir ülkede demokratik bir
hükümetin ordusu olarak konumlanır. Ya bu ya o olur. Bir gün burada bir gün orada, işte Yaşar'ın en büyük talihsizliği o oldu. Yani
Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu çünkü işte komutan dedi birisi, komutanım dedi birisi eli, selam verdi birisi eli sıktı... yani bunlar konumunu belirleyememekten kaynaklanıyor. Konumunu belirle derim, ona göre hareketini yap. Şimdi bana göre konumunu belirledi o. İşte yani, ortaya çıkmadan hükümeti sakin sessiz götürecek.

Zaman

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)