![]() |
#1 |
![]() DENİZ BAYKAL'A ANLAMLI 'YARGI' MESAJI...
![]() Partis grubunda konuşan Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, "Ergenekon'un avukatıyım" diyen Baykal'a çok sert bir gönderme yaptı... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis Grup toplantısında konuşuyor. Demokratik sistemlerde meşruiyetin kaynağı millettir. 23 Nisan tarihimizde çok önemlidir. Milli egemenliği aşındırmak isteyenler var. Milli egemenliği bu millete çok görüp hukuk dışı örgütlenmelere başvuranlar var. Ne yazık ki demokrasiye yönelik tehditler milletin meclisi içerisinden de avukatlar bulabiliyor. SON GÖZALTILAR Son yaşanan gözaltılar sonrası bazı siyasiler sorumsuz ve talihsiz bazı açıklamalar yaptı. Bunları hükümetimizle ve bizimle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ben bunlara buradan cevap verecek değilim. Ben bunlara Türkiye'nin bir hukluk devleti olduğunu ve yasama yürütme ve yargı organlarının birbirinden bağımsız çalıştığını hatırlaymak ist,iyorum. yargı bağımsız mahkemelerce kurulur. Kanun açık bir şekilde bunu ifade etmektedir. Adli soruşturmaları bağımsız mahkemeler yürütür. Kimseye ayrımcılık yapılamaz. Uluslararası hukuk belgeleri de gayet açıktır. Türkiye demokrasi yolunda emin adımlarla yürümektedir. Siyasiler dahil bu kanun ve kurallara uygun davranmalıdır. Savcılar dahil herkes bir baskı hissetmeden görevini yapıyorsa bu bugün içinb de yarın için de önemlidir. Bunlardan kim neden rahatsız olabilir. Ortada son derece çirkin ağır suçlamalar var. Bırakalım yargı işlesin. Bırakalım hukuk işlesin. Bırakalım ak ile kara belli olsun. Savcı ve hakimleri tehdit ederek kimse bir yere varamaz. Biz sadece yargıya yardımcı oluruz. Adli yargılamayı siyasetle ilişkilendirmek doğru değildir. Yargının görevini üstlenemeyiz. Adaletin işlemesi için yardımdan başka bizim bu konuya müdahale etmemiz sözkonusu olamaz. Bu süreci siyasetle ilişkili göstermek, bu süreç üzerinden siyasi rant elde etme gayretine girmek sorumsuzca bir yaklaşım. Yargıya sadece yardımcı oluruz. Yargının görevini üstlenmeyiz. Adaletin hızlı bi,çimde tecelli etmesini sağlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Aynı yaklaşımı toplumun tüm kesiminden istiyoruz.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|