Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2010, 12:05   #1
Kullanıcı Adı
ozkanturk
Exclamation TEK Tip Askerlik ve Mücadelemiz
AKP forum üyeleri 4 yıllık ünv mezunuyum , 8 yıldır akp ye oy verdim oy topladım referandum - seçim-yerel seçim hepsinde , bugun elimizdeki 6 aylık askerlik yapma avantajı alınmak isteniyor okumuş kendini geliştirmiş beyinler 12 ay tutsak edilmek isteniyor buna karşıyız 12 ay askerlik yapmak istemiyoruz genç beyinleri yurtdışına teşvik edecek bi tasarıya karşıyız AKP yönetimi emin olsunki tüm ÜNV okuyanlar ve mezunlarını önümüzdeki seçimde karşılarında bulacaklar buda milyonlar demek ben ve çevrem ailem dahil yıllarca benim öncülüğümde akp ye oy verdik eğer tasarı onaylanırsa mecliste asla benden de oy alamayacağı gibi tüm ünv forumlarında , memurluk forumlarında sanal alemde mücadelemi sürdüreceğim,ilk işim üyeliğimi sildirmek olacak

ozkanturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-22-2010, 12:26   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Bende tek tip askerliğe ve okumuş bilinçli eğitim seviyesi yüksek beyinlerin kışlalarda tutsak edilmesine karşıyım. Haklı davanızda sizi destekliyorum fakat pire için yorgan yakmayın derim savunma bakanı denen 8 senedir pek göremediğimiz vatandaşı görevden almalarını bekliyorum
Alt 09-22-2010, 13:12   #3
Kullanıcı Adı
yusuf11
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende tek tip askerliğe ve okumuş bilinçli eğitim seviyesi yüksek beyinlerin kışlalarda tutsak edilmesine karşıyım. Haklı davanızda sizi destekliyorum fakat pire için yorgan yakmayın derim savunma bakanı denen 8 senedir pek göremediğimiz vatandaşı görevden almalarını bekliyorum
iyi yorum
yusuf11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 12:43   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
bu memlekette üniversite mezunları insanda, okumayanlar insan değil mi?
akp oy vermem verdirmem....
senin ülke sevgin askerlik yolundan mı geçiyor?
askerliğini bile yapmamış biri olarak, orda ki normal erlerin ne çektiğini biliyormusun?
adam okumamış diye 15 ay sürgün çektirmenin ne manası var?
düşme olacak sa hepsinde olsun...
üniversiteyi nasıl ve ne şartlarda okuduğunuzu herkes biliyor...
boş manasız sözlerle karalama kampanyasına girmeyiniz...

Konu unnamed tarafından (09-22-2010 Saat 13:18 ) değiştirilmiştir..
Alt 09-22-2010, 13:23   #5
Kullanıcı Adı
ozkanturk
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu memlekette üniversite mezunları insanda, okumayanlar insan değil mi?
akp oy vermem verdirmem....
senin ülke sevgin askerlik yolundan mı geçiyor?
askerliğini bile yapmamış biri olarak, orda ki normal erlerin ne çektiğini biliyormusun?
adam okumamış diye 15 ay sürgün çektirmenin ne manası var?
düşme olacak sa hepsinde olsun...
üniversiteyi nasıl ve ne şartlarda okuduğunuzu herkes biliyor...
boş manasız sözlerle karalama kampanyasına girmeyiniz...
katılmıyorum
ozkanturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 13:39   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
kardeş katılmayabilirsin...
lâkin, bir eşitlik geliyorsa ve bundan herkesin faydanalabileceği görülüyorsa karalama yapmaya gerek yok...
yedek subay olarak gitsen 12 ay yapacaktın?
buna niye karşı çıkmıyorsunuz?
bana bunun sebebini söylermisin o zaman...
Alt 09-22-2010, 14:01   #7
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Tek tip askerliğe bende sıcak bakmıyorum..
Sadece açık öğretim mezunlarının askerlik süresinin kısa olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu kişi sırf askerliği ertelemek ve ya kısa dönem yapmak için gidiyo açık öğretime
[Hatta iki yıllık üniversite mezunları içinde dönem uzatılabilir]

Okumamışı adamdan saymamakta değildir bu durum..
Üniversite okumak kolay değil..
Zaten 4 senesini okulla geçiren bir adama uzun dönem askerlik yapmak zor gelir..
Kışlada değilde başka ortamlarda çok daha fazla fayda sağlayabilirler..
Hayata atılmak için zaten vakit kaybeden insanlara biraz daha durun hele demektir bu..
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2010, 00:28   #8
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tek tip askerliğe bende sıcak bakmıyorum..
Sadece açık öğretim mezunlarının askerlik süresinin kısa olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu kişi sırf askerliği ertelemek ve ya kısa dönem yapmak için gidiyo açık öğretime
[Hatta iki yıllık üniversite mezunları içinde dönem uzatılabilir]

Okumamışı adamdan saymamakta değildir bu durum..
Üniversite okumak kolay değil..
Zaten 4 senesini okulla geçiren bir adama uzun dönem askerlik yapmak zor gelir..
Kışlada değilde başka ortamlarda çok daha fazla fayda sağlayabilirler..
Hayata atılmak için zaten vakit kaybeden insanlara biraz daha durun hele demektir bu..

Şimdi sevgili arkadaşım, sen olayı tamamen mecrasından kaydırmışsın... Ne demek AÖF'de okuyanların ayrımı? Sen örgünde okuyanların tamamının da ilim tahsisi için mi var oldularına inanıyorsun? Sen, ailesine geçim davasında yardımcı olmak ve tek başına displin sağlayıp sınav vermek ve bu sınavlarda muvaffak olmak, iş yorgunluğunun üzerine bir de ders için kafa patlatmak ve bunlar için dünya kadar araştırmaya girmek gibi birçok özveride bulunan kişi ne hakla hiç sayarsın? Yoksa sende mi Tansel Çölaşan gibilirinin tavrında yer alıp onların, siyasi kararlarda uyguladıklarını, eğitim sistemine getirmeye kalkıyorsun (Örgünlü-Açıklı şeklinde) Kusura bakmayın, tek tip askerlik gerekliydi ve yapılmalı... İşi sadece tek tip askerlik kısmıyla değerlendirip de yermek mantıksız... Bunun sonunda bu insanlar profesyonel orduya da geçişi gündeme getirecek o zaman ne diyeceksiniz... Yani, AK Parti'ye bu düzenlemeyi yapınca oy vermem diyen arkadaşın davası, askerlik süresi kadar mı?
Mehmet Ufuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2010, 00:49   #9
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
Mehmet Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi sevgili arkadaşım, sen olayı tamamen mecrasından kaydırmışsın... Ne demek AÖF'de okuyanların ayrımı? Sen örgünde okuyanların tamamının da ilim tahsisi için mi var oldularına inanıyorsun? Sen, ailesine geçim davasında yardımcı olmak ve tek başına displin sağlayıp sınav vermek ve bu sınavlarda muvaffak olmak, iş yorgunluğunun üzerine bir de ders için kafa patlatmak ve bunlar için dünya kadar araştırmaya girmek gibi birçok özveride bulunan kişi ne hakla hiç sayarsın? Yoksa sende mi Tansel Çölaşan gibilirinin tavrında yer alıp onların, siyasi kararlarda uyguladıklarını, eğitim sistemine getirmeye kalkıyorsun (Örgünlü-Açıklı şeklinde) Kusura bakmayın, tek tip askerlik gerekliydi ve yapılmalı... İşi sadece tek tip askerlik kısmıyla değerlendirip de yermek mantıksız... Bunun sonunda bu insanlar profesyonel orduya da geçişi gündeme getirecek o zaman ne diyeceksiniz... Yani, AK Parti'ye bu düzenlemeyi yapınca oy vermem diyen arkadaşın davası, askerlik süresi kadar mı?
Yoo ne alakası var.
Çevremde çok insan var açıköğretimden bitiren nasıl bişey olduğunu bende biliyorum.
Herkes illaki o şekilde düşünüp açık öğretime gidiyorda demedim.
Böyle bi kısmın varlığını dile getirdim yalan mı yani var pek çok kişi?
Zaten bunu söylememin nedeni de bu değil.

Ailesine bakmak zorunda olan maddi sıkıntı çeken pek çok insan var.
Bu açıköğretimdekiler içinde geçerli örgün içinde.
Açıköğretimde okuyor olsaydım şuan bende çalışırdım hatta.
Para sıkıntısı çekiyorum ama normal bi üni. de eğitimime devam ettiğim için çalışma gibi bir durumum söz konusu değil.
Ha bazı bölümler rahattır yaparlar.
Ancak derside iş hayatınıda birlikte yürütebilecek bi sistem açıköğretim.
Bununda çevremde pek çok örneği var..
Örgünlerin askerlik süresini uzatmakla açıköğretimin uzatmak arasında fark var yani.
Zaten 4 sene boyunca okula ayak uydurmak zorunda kalan insanları birazda askerlikle bağlamanın iyi olmayacağını düşünüyorum..
Açık öğretimler için şartlar örgüne nisbeten daha kolay olduğundan ikisini uzatmakla arada fark olduğunu düşündüm.
Ayrım yapma değil niyetim.
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2010, 00:55   #10
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yoo ne alakası var.
Çevremde çok insan var açıköğretimden bitiren nasıl bişey olduğunu bende biliyorum.
Herkes illaki o şekilde düşünüp açık öğretime gidiyorda demedim.
Böyle bi kısmın varlığını dile getirdim yalan mı yani var pek çok kişi?
Zaten bunu söylememin nedeni de bu değil.

Ailesine bakmak zorunda olan maddi sıkıntı çeken pek çok insan var.
Bu açıköğretimdekiler içinde geçerli örgün içinde.
Açıköğretimde okuyor olsaydım şuan bende çalışırdım hatta.
Para sıkıntısı çekiyorum ama normal bi üni. de eğitimime devam ettiğim için çalışma gibi bir durumum söz konusu değil.
Ha bazı bölümler rahattır yaparlar.
Ancak derside iş hayatınıda birlikte yürütebilecek bi sistem açıköğretim.
Bununda çevremde pek çok örneği var..
Örgünlerin askerlik süresini uzatmakla açıköğretimin uzatmak arasında fark var yani.
Zaten 4 sene boyunca okula ayak uydurmak zorunda kalan insanları birazda askerlikle bağlamanın iyi olmayacağını düşünüyorum..
Açık öğretimler için şartlar örgüne nisbeten daha kolay olduğundan ikisini uzatmakla arada fark olduğunu düşündüm.
Ayrım yapma değil niyetim.

Mesele ayrım yapmak meselesi değil... Mesele hiça saymak, horgörmek, inkar etmek meselesi de değil... Mesele kuşku duymak, eksiklik hissetmek, kaygıya düşmek de değil... Mesele yanlış yerlerde yanlış sözcüklerin kullanılıyor olması... Burada tek tip askerlik tartışması varken sen, tutupta AÖFliler yapsınlar dersen, bende sana derim ki haşa'tanrılar kurban istiyorsa, beni değil onu lasınlar' mı diyorsun... Bilmem anlata bildimmi? Şimdi sen diyeceksin ki, ben öyle demedim ama sen böyle anlamışsın ne yapayım... O zaman da derim ki unutma anllatığın yada bildiğin karşındakinin anladığı kadardır... Kapiş;);9
Mehmet Ufuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)