Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-04-2008, 00:56   #1
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Vali teselliye gittiği ev sahiplerini azarladı
BURSA Valisi Şehabettin Harput, İznik Gölü’ne 51 gün önce balık tutmak için giren ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Nevzat Can ve Aydın Çil'in ailelerine kızdı. Vali Harput, çalışmalarda yetersizlikten yakınan acılı aileleri, “Siz devletten hesap mı soruyorsunuz? Kimsenin devletten hesap sorma hakkı yoktur” diyerek azarladı.

Bursa’da bir hafta önce göreve başlayan Vali Şehabettin Harput, 15 Kasım 2007 tarihinde İznik Gölü’ne balık tutmak için giren ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Nevzat Can ve Aydın Çil’in ailelerini ziyaret etti. Arama çalışmalarının, çocuklarının kaybolmasından 4 gün sonra başladığını belirten aileler, “Aramaya geç başladılar, erken bıraktılar” diye yakındı.

Bu siteme sinirlenen Vali Şehabettin Harput, “Siz devlete hesap mı soruyorsunuz? Kimsenin devletten hesap sorma hakkı yoktur” diyerektepki gösterdi. Vali Harput, “O zaman gerekeni neden zamanında yapmadınız?” diye soran gölde kaybolan Aydın Çil’in 74 yaşındaki dedesi Ömer Çil’e, “Devlet gerekeni yapıyor. Bu devlet, bu polis ve vali sizler için var. Arama çalışmalarına yeniden başlanacak” diye yanıt verdi.

SONRA GÖNÜLLERİNİ ALMAYA ÇALIŞTI
Arama çalışmaları ile ilgili İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı’dan bilgi alan Vali Harput, daha sonra aileleri, “Sizler gibi bizler de üzüntülüyüz. Elimizden geleni yapacağız. Lütfen sabırlı olun” diyerek gönüllerini almaya çalıştı. Aydın Çil’in babası İsmet Çil ise Vali Harputa’a, “Çocuklarımızın kaybolmasından bu yana 51 gün geçti.

Ben kendi çabalarımla 4 tanık buldum. Ancak bugüne kadar devlet bu tanıklara bile ulaşamadı. Bu tanıklar dinlense, zaten çocukların kaybolup kaybolmadığı, ya da herhangi bir cinayete kurban gidip gitmediği belli olacak. Devletin bu konuda gayretli olmasını istiyorum” dedi.

Bursa Valisi Şehabettin Harput daha sonra restorasyon çalışmaları tamamlanan ve turizme açılan Kırgızlar Türbesi, 1'inci Murat Hamamı, Davud-i Kayseri Türbesi, Yeşil Camii ve son olarak Kaymakamlık binası olan Tarihi Tekel Binası’nı ziyaret etti.

Hürriyet

parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-04-2008, 00:57   #2
Kullanıcı Adı
parabol
Ben hıc yakıstıramadım....
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2008, 01:00   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Böyle bir çıkış yapılması hoş olmamış.Zaten aile acılı.Alttan almak gerekirdi bence.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2008, 01:03   #4
Kullanıcı Adı
airbus
nasıl alttan alınması gerekirdi.unutmayın devleti halk oluşturur.hükümeti temsil eden bu vali hemen valilikten alınmalıdır .kınıyorum.
airbus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2008, 01:04   #5
Kullanıcı Adı
tuğba61
Hımm çok kötü yapmış insanlar dertlerinemi yansınlar valinin azarlamalarınamı üzülsünler.. Bide dedesi yaşlı baya üzüldüm ona dayananamam hiç yaşlılara sert çıkılmasına :-[ ayıp etmiş, sinirlerine hakim olmalı :-\
tuğba61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2008, 01:16   #6
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
airbus Nickli Üyeden Alıntı
nasıl alttan alınması gerekirdi.unutmayın devleti halk oluşturur.hükümeti temsil eden bu vali hemen valilikten alınmalıdır .kınıyorum.
Sanırım benim cümlem için yazdınız.Ben Vali nin, ailenin yorumuna kızmış olmasını yansıtmaması gerektiğini ve alttan alması gerektiğini söyledim.Kendi fikirlerine ve savunmasına yeniik düşmemeliydi. Yanlış anlaşılmasın.Valinin yaptığı hoş birşey değil zaten.
Alt 01-04-2008, 01:28   #7
Kullanıcı Adı
loneliness
Peki tam tersinden bakın olaya devlete hesap sormak kolay peki o aileler neden çocuklarına biraz olsun sahip çıkmaz ve neden sokağa bırakırlar... Bu çocuklara dikkat etmeyen ailelere devlet kızmıyor ama onlar devlete kızıyor...
Alt 01-04-2008, 01:39   #8
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Peki tam tersinden bakın olaya devlete hesap sormak kolay peki o aileler neden çocuklarına biraz olsun sahip çıkmaz ve neden sokağa bırakırlar... Bu çocuklara dikkat etmeyen ailelere devlet kızmıyor ama onlar devlete kızıyor...

Evet bir de o boyutu var olayın ama bunu orada tartışmak bana yanlış geldi.Aile acısından ne dediğini bilmiyor.Vali sadece Devlet gerekeni yapıyor. Bu devlet, bu polis ve vali sizler için var. Arama çalışmalarına yeniden başlanacak” demekle yetinseydi keşke .

“Siz devletten hesap mı soruyorsunuz? Kimsenin devletten hesap sorma hakkı yoktur”

Bu hoş bir üslup değil gibi geliyor bana(O ortam için) ...Sonra böyle " azarladı " diye başlık oluyor.
Alt 01-04-2008, 02:29   #9
Kullanıcı Adı
airbus
HİÇ BİR ŞEKİLDE MİLLETİ VE HÜKÜMETİ TEMSİL EDEN VALİ O SÖZLERİ SÖYLEMEMELİ.VATANDAŞINI DİNLEYİP SORUNLARI ÇÖZMESİ GEREKEN YERDE BU ÇIKIŞI İLE ÇOK ŞEY KAYBETMİŞTİR. ÇOK YAZIK DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR.
airbus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2008, 02:37   #10
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Bakalım valinin o tepkisi aynen öyle mi ve o aile kimbilir ne dedi valiye...Bence valiyi karşısında gören acılı aile bağırarak "yeni mi geldik aklınıza,defolun gidin vs." gibi bir şeyler söylemiştir,vali de insan olması hasebiyle böyle bir çıkışta bulunmuştur. Olayın önünü arkasını belirtmeden sadece bir cümleyi alıp "azarladı damgası yapıştırmak bana pek masumane gelmedi açıkçası...

Hem ailenin acısı 51 günlük,epey olmuş...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)