fatih kısaparmak balon baskılı balon *Feride* Çıldırırım namaz kılarım çıldırırım Leonard Cohen çalarım - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : *Feride* Çıldırırım namaz kılarım çıldırırım Leonard Cohen çalarım

Üç mevsim
11-08-2009, 18:11
Ayşe Arman, 'bizim Feride'yi konuk etti...

Hürriyet'te haftasonu yaptığı aykırı röportajlarla tanınan Ayşe Arman, bu hafta Haber7.com (http://www.akpartiforum.com/www.haber7.com)yazarı Esra Elönü'yü konuk etti. Arman, Feride'yi tanımaya çalıştı. Tanıdıkça aykırılıklarını, farklılıklarını keşfetti, keşfettikçe yeni sorular sordu.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/426820091108112424495.jpg (http://www.haber7.com/)

Ayşe Arman'ın Feride'yi konuk ettiği röportajı:

Çıldırırım namaz kılarım çıldırırım Leonard Cohen çalarım

Biliyorum... Bu da kim diyeceksiniz! Nereden çıktı diyeceksiniz? Çünkü görmeye alışık olduğunuz tiplerden biri değil. Kapalı ama isyancı. İnançlı ama aykırı. Örtülü ama anarşist. Sadece içi değil, dışı da farklı. Haber7.com’un yazarı (http://www.haber7.com/categories.php?cID=578) ve Marmara FM’in yayın yönetmeni Esra Elönü, kendini çizgi roman kahramanı olarak tanımlayabiliyor. "Sürü"nün bir parçası olmak istemediği için, kıyafetlerini kendi çiziyor, bir arkadaşı da dikiyor. Ve ortaya bu görüntü çıkıyor. Ucu kesik eldivenleriyle, botlarıyla, kalın kemeriyle, siyah matrix pardösüsüyle Blade Runner filminden fırlamış gibi. O, İslamcı genç neslin yeni sesi olarak kabul ediliyor...

Ahmet Arsan sayesinde tanıdık sizi. Ama hálá bir meçhulsünüz. Kimsiniz, kimlerdensiniz?

--- Radyocuyum, edebiyatla haşır neşirim. Farklılığını çok erken yaşta fark eden ama yaşadığı çevre itibariyle bunu çok fazla dile getiremeyen fakat sonra... Çok büyük bir tazyikle fışkıran biriyim!

Nasıl bir çocukluk?

--- Dünyadaki pembeliklerle, Pollyannalar’la hiç işim olmadı benim. Çok fazla sorup, sorgulayan bir çocuktum. Annem ev hanımı, babam imamdı. Hani marangozlar, çocuklarına ahşap oyuncak yapıp getirir ya, babam da bize hep en güzel tekbirleri getirirdi. Hiçbir zaman baskıcı, dışlayıcı ve dayatmacı olmadı.

Olay nerede geçiyor?

--- Beşiktaş’ta doğdum ama sonra babam Gaziosmanpaşa’daki bir camiye tayin oldu.

Kaç kardeşsiniz?

--- 6 kız! Ben 4 numarayım, bir de benden beş dakika önce doğmuş bir ikizim var. Dünyaya yalnız gelen insanlardan değilim! Çok iyi gitar çalar, ben de öyle. O gitarı da eve, imam olan babam getirmiştir. Yani ben, muhafazakár ailede doğan, o yüzden çocukluğunu yaşayamadığını söyleyenlerden değilim. Cahilliğin, muhafazakárlık diye yutturulması da sinirimi bozuyor! Benim yazma nedenim de bu noktada başlıyor. Derdi olan insan yazar, benim de var. Yazmaya, şiirle başladım. Çekirdek yiyordum, sesi çok hoşuma gitti, o sese uygun bir söz yazdım, derken o sözü tetikleyen başka sözler geldi, bu da şiire dönüştü. Şair İbrahim Tenekeci, şiirlerimi fark etti ve çeşitli dergilerde yayınlandı. Sonra metin yazarı olarak Marmara FM’e girdim, 8 yıldır buradayım. Bu radyoda aklınıza gelebilecek her işi yaptım, şimdi genel yayın yönetmeniyim.

http://fotogaleri.haber7.com/inner//534820091108112121947.jpg

Eğitim?

--- İmam Hatip. Bundan da gurur duyuyorum. Dramaturg olmak istedim, başörtüsü yüzünden olamadı. Bir dönem de konservatuvara girme hayalim vardı, o da gerçekleşmedi. Ama ben yılmadım, fışkırmak için kendime başka yollar buldum.

İmam Hatip dışında düz bir liseye gitme şansınız var mıydı?

--- Çok dürüstçe söyleyeyim, yoktu. Babam o kadar da geniş değildi. Ama orada severek okudum. Bu, benim örtü tanımımla ilgili. Kimse, benim başımı zorla kapatmadı. Örtüyü ben kendim sorguladım. Yazdıklarımdan, şundan bundan esinlenerek, kendime bir masal kahramanı yarattım ve ona kıyafetler çizdim.

Bu üzerinizdeki kıyafetler sizin kendi çizdiğiniz şeyler mi?

--- Evet. Elimden dikiş gelmiyor ama bir terzi arkadaşıma götürüyorum; o da kahkahalar atarak dikiyor. Ben de giyip sokaklara çıkıyorum. Çok içselleştirdiğim için de emanet gibi durmuyor.

Kaç yaşında örtündünüz?

--- 10.

10 yaşındaki bir çocuk, "Allah emretti, kafamı örtmem lazım" diyebilir mi?

--- Diyemez. Zaten o başörtüsü değil, "saç örten bir kapatıcı." Zamanla, yerli yerine oturtuyorsun. 10 yaşında kapandım ama 13 yaşındayken saçma gelseydi, kafamdan çıkartıp atabilirdim.

Ama bütün kardeşleriniz örtülü öyle değil mi?

--- Evet, başörtünün çekirdeğinden gelmeyiz!

Ailede, sizin kadar eksantrik ve farklı örtünen bir başkası var mı?

--- Yok ama bu da normal. "Benden bir tane daha"ya kimse tahammül edemez! Kaç yaşındaydım bilmiyorum ama örtülü insanların genellikle tek tip giyindiğini fark ettim, firmaların ürettiği bazı kıyafetler var, herkes onları giyiyor ve birbirine benziyor. Ben de dedim ki, "Sürüye dahil olmayacağım. Kapanacağım ama kendi istediğim gibi..."

Çizgi roman kahramanı gibi duruyorsunuz. Onların böyle kostümleri vardır...

--- Evet, çünkü ben kafasında çizgi roman sekansları olan biriyim. Gerçeğin de, çizgi romanlar olduğuna inanıyorum. Ama tabii kolay oldu zannediyorsanız yanılıyorsunuz, annem hálá, "Sen 40 yaşına gelince de böyle mi giyineceksin?" diyor.

Babanız peki? O ne diyor?

--- Bir gün olsun, "Bu ne hal!" demedi. Örtülü olmam onun için yeterli, sesini çıkarmıyor.

Kıyafetlerinizle, makyajınızla güzelliğinizi ön plana çıkarıyorsunuz. Bence şahane de... Örtünmenin esasına aykırı değil mi?

--- Değil.

Muhafazakárlar itiraz ediyorlardır...

--- Etmez olurlar mı? Eldivenlerim, aksesuvarlarım hep eleştiri konusu...

"Blade Runner" filminden çıkmış gibisiniz. Ama eğreti de durmuyor...

--- Çünkü bu, benim. Kendimi ne kadar saklayabilirim ki? Benim gibi bir insanı, kalıba nasıl sokabilirsiniz ki? Masamın üzerinde ağzı açık bir konserve kutusu var. Kapağında, "Ağzımı açtırmayın demiştim!" yazıyor, içinde de 1982 Anayasası var. Bu, absürt bir şey. Çünkü ben öyleyim. Fıtratım böyle. Allah’ın da beni böyle istediğini, böyle sevdiğini düşünüyorum.

Kendinizi hangi sıfatlarla tanımlıyorsunuz?

--- Özgür, özgün ve çılgın. Çılgınlık yaparım, giderim namazımı kılarım, çılgınlık yaparım Leonard Cohen dinlerim, sonra da Rahman Suresi...

Bu tür şeyler söylediğinizde, sizi dışlamaya çalışanlar olmuyor mu?

- Oluyor, "Sen bizden değilsin, içimize almayız!" diyorlar, ben de, "Zaten hiçbir zaman içinizde değilim ki!" diyorum. Benim Allah’la olan randevularımı kim engelleyebilir? Ben Allah’ı kızdırmamak adına yaşıyorum. Onu kızdırsam da, o bana "Gel" diyor, ben de giderim, kimse karışamaz. O yüzden bugün sözü edilen muhafazakárlık kalıplarında kendimi göremiyorum. Mesela makyajıma da takmışlar ama ben kimseyi bir şeye teşvik ettiğimi düşünmüyorum.

Demek istiyorsunuz ki, "Yaptığım makyajla kimseyi ne helale ne de harama teşvik ediyorum..."

--- Aynen. Karşımdaki insanların zaaflarını tetikleyecek ya da frenleyecek insan değilim. Sürme çekmeyi çok seviyorum o kadar. Fakat şuh olmak adına yapmıyorum. Kadınlığını çok fazla erkeklerin başına vuran kadınlardan olmadığım için de Allah’ıma şükrediyorum.

İnsanın şöyle bir açıklaması oluyor mu: "Benim nefsim bu kadarını yapabiliyor, bu kadar örtünebiliyorum!"

--- Yooo. Ben yanlış örtündüğümü asla düşünmüyorum ki. Bir sürü insan, "Tesettüre uygun değilsin" diyebilir ama ben onları dikkate almıyorum. Ben, insanların beni şekillendirmek istediği biri değilim...

Diyorsunuz ki, "Herkes nasıl örtünmek istiyorsa öyle örtünsün..."

--- Evet. Ben bugüne kadar kimseye, "Yanlış örtünüyorsun!" demedim, bu laf ağzımdan çıkmadı. Kimse de bana demesin...

Kesik eldivenler size biraz da rocker havası veriyor...

--- Evet, eldiven sevdiğim bir şey. Bu eldivenlerle camide elinizi açın ve Allah’a dua edin, insanlar orada sizin dua etmenizle değil, bu eldivenlerle dua etmenize takarlar...

Yaptınız mı?

--- Yapabilirim de. Ama gelecek tepkileri biliyorum. Tekrar ediyorum, ben bunları farklı olayım diye yapmıyorum. Bunların dine aykırı olduğunu da düşünmüyorum. Allah’ın beni böyle sevdiğine inanıyorum.

Siz, her gün, radyoda bir sürü evlenme teklifi de alıyorsunuzdur...

--- Evet ama ilgilenmiyorum. Yapmam gereken çok daha önemli şeyler var.

İnsanlar özgürce Allah’a gitsinler

İslami genç kuşağın sesi olduğunuzu söyleyenler var...

--- Benim böyle bir iddiam olmadı ama evet ben de bir sesim. Hem çok anarşist ve aykırı bir sesim. Üstelik, sesim yüksek de çıkıyor.

Size, "İslami kesimin uzaylısı" da deniyor.

--- Sonuçta, uzayda da namaz kılınabiliyor!

Radyoda Leonard Cohen çalınca rahatsız olmuyorlar mı?

--- Geleneksel dayatmacılar, her şeyden rahatsız oluyor. Darbukanın, insanın kafasını yaran sesini eleştirmeme de tahammül edemiyorlar!

Onlar sadece ilahi mi çalmanızı istiyorlar?

--- Hep ilahi dinleyecek halimiz yok ya! Cohen’in güzel sesinin sahibi de Allah’tır. Bizim camia, önceleri, radyodaki herhangi bir sohbetin altındaki ney sesi de onları rahatsız ediyordu, yılmadım. Gerçi, çok da kendi camiasını eleştiren bir insan olmak istemiyorum, bunlar benim gözüme sokulan şeyler olduğu için söylüyorum. Ben şunu istiyorum: İnsanlar, özgürce Allah’a gitsinler. Rahat bırakın, Ali’nin, Mehmet’in otoritesiyle, herhangi bir sekteye uğratmayın ya da bloke etmeyin onları... Hayat, benim için ne biliyor musunuz? Şöyle bir not: "Secdeye gittim, geleceğim..." Erken de dönebilirim, geç de. Ama geleceğim...

http://fotogaleri.haber7.com/inner//959120091108103408708.jpg

Bir taraf, ’Hayır örtünemezsin! Çağdışı!’ diyor DİĞER TARAF ’Bizim istediğimiz gibi örtüneceksin!’

Babalara, bakkal çakkal, eş dost, hep kızlarıyla ilgili laf eder, "Kızını da gördük, acayip giyinmişti" filan der, onların bazıları da kızlarını evlatlıktan reddetmekle filan tehdit eder...

--- Benim babam, ilahiyat mezunu, falaka zihniyetli biri değil. Hiç öyle yapmadı. Ben de babamın hoşgörüsüne teşekkür etmek için, ona beste yaptım. Bizim evde, "Elalem ne der?"e takan annemdir.

Laikler sizi örtündüğünüz için, dindarlar da yeteri kadar örtünmediğiniz için eleştiriyor, değil mi?

--- Evet ama alıştım. Laiklerin, örtülüler konusundaki önyargılarına hiç girmek istemiyorum. Çünkü bunları açıklamaktan bıktım. Bir taraf, "Hayır örtünemezsin, çağdışı!" diyor, öteki taraf ise, "Sen bizim istediğimiz gibi örtüneceksin!" diyor. Gerçi, iki taraf da dayatmacı bir şey yapıyor ama açıkçası, bizim tarafın eleştirileri daha çok koyuyor. Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım.

Kendinizi "arada kalanlar" kategorisinde hissettiğiniz oluyor mu?

--- Asla. Mağduriyet edebiyatı hiç yapmadım. Bu ülkede başörtüsü sorunu yaşayan bütün kardeşlerimin, benim gibi enerjilerini başka yerlerde gösterebileceklerine inanıyorum. Üniversite okumadım da ne oldu? Yine radyocu oldum, yine yazılar yazıyorum. Onlar da yapabilirler. Ama ülkemizde başörtüsü sorununun yarattığı bir hantallık ve tembellik söz konusu. Önemli olan bunu aşabilmek...

HEDEF KİTLEM KAFASI DİK AKTİVİST RUHLU GENÇLER

Size dişi Ahmet Hakan diyenler var.

--- Benim böyle bir iddiam yok. Samimi söylüyorum. Popüler olma derdim hiç olmadı. Ama bizim camiadaki olumsuzluğu eleştiren tek insan oysa, ben de onun gibi olmak isterim.

Hakkınızdaki, "Canavar kalem", "Fırtına kız", "Depresif, hafif gotik, sıra dışı entelektüel Müslüman" tanımları hoşunıza gidiyor mu?

- Gidiyor tabii. Hem de çok.

Tabii, "Zeki görünmek için en anlaşılmaz, çetrefilli cümleleri yan yana koyuyor ve edebiyat yaptığını zannediyor. Peh!" diyenler de var!

- Madem anlaşılmaz bir yazarım neden "bir kesimin sesi" diyorlar? Ben kalemimle buluş yapmayı seviyorum. Ondan anlaşılmaz olduğumu düşünüyorlardır.

Hedef kitleniz?

- Söyleyecek sözü olan, kafası dik, anarşist ve aktivist ruhlu gençler...

Esra Elönü'nün "Feride'nin Günlüğü" köşesindeki tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz.... (http://www.haber7.com/categories.php?cID=578)

Hürriyet Pazar
8 Kasım 2009

depare
11-08-2009, 18:27
O nasıl bir giyim tarzıdır yahu hipap ile çağdaş muhafazakar karışımı bir şey olmuş o:
Birde örtünmenin aslına aykırı değilmiş cilalı yumurtanın kılıflısı herhalde bu arkadaş..
Çıldır namaz kıl,çıldır bilmem kimi dinle yarında çıldırıp kafayı çeker,uçuşa geçer bu arkadaş..!
Allahta onu öyle istiyormuş zaten ne güzel İstanbul valla (:

Üç mevsim
11-08-2009, 18:28
Feride'nin işi zor çünkü hantallaşmış geleneksel muhafazakarlığı aşacak özgün ruhlar yobazlık tarafından bastırılıyor. Bunu, muhafazakar kesimin genel abartılı milliyetçi tavrında da görüyoruz böyle sosyal hayata dair konularda da. Kimse kimseye din diye kendi kafasındakini dayatmasın. Bizim muhafazakar kesimin eleştirilecek çok yanı var ama ölçülü biçimde.. Bu noktada Feride'ye katılarak onu Ahmet Hakan'a benzetenleri kınıyorum.

Feride'nin dediği gibi biraz dik kafalı yami anarşist ruhlu, özgürlüğünün bilincinde aktivist ve özgün bir gençlik...

Esra Elönü'nün, Feride'nin Günlüğü ismiyle Haber7.com'da sıradışı yazılar yazdığını belirttkten sonra bir kez daha tekrarlıyorum: İnsanlığa böyle bir sevecenlik kazandırdığı için Esra Elönü'ye teşekkür ediyorum. Gelenekçi muhafazar hantallığı aşacak özgün ruhlu gençler DünyaBizim.

Duygu'Seli~
11-08-2009, 18:45
Esra Elö'nün bazı yorumları hoşuma giderdi ama şahsen bundan sonra zevkle okuyabileceğimi sanmıyorum..
Önyargı yada onun değimiyle kuralcı,dayatmacı denilebilir ama harbiden saçma salak bir insan olduğunu bu röpörtajı ile anladım!

İslam belli kuralları olan bir dindir ve asla hiç bir kul onu kendi kafasında şekillendirdiği gibi değiştiremez! Bu gün benimde nefsim her şeyi isteyebiliyor.. Saçım açık belki ama bunu her zaman dile getiriyorum; ''birileri gibi başım örtülü başka yerim açık değilim!''

Dinimizdeki örtünme şekli bellidir.. Kendi nefsi bu şekilde örtünmeyi arzu ediyor diye,islami alimler ise onun örtü şekline ''uygun değildir'' diyorsa bu onların dayatmacı olduğunu göstermez,onun cehaletini gösterir!Dolayısıyla onlara dil uzatması ahlaksızlıktır bana göre.. Çünkü o kuralı(onun değimiyle dayatma) alimler kendileri koymuyor,dinimizin koyduğu kural itibariyle insanlara tebliğ ediyorlar..

Özgür ve farklı olmak adına kendisini hakikaten palyaço etmiş..Ayşe Arman bizden olmayabilir ama bu düşüncesine keisnlikle katıldığımı belirtmek isterim..

Dikkat çekmeyi sevmem diyen bir kadın,üzerinde dikkat çekebilecek her şeyi yapmış..Eee bu onun istemesinden çıkıp karşı tarafın dikkatine kalmaz mı..?

Farklı olmak insanın doğasında olmalıdır..Ve farklı olmak adına her dikkat çekici şeyi yapmak bence koca bir aptallıktır..Esra Elönü farklı olmak adına saçmalamış bana göre..

Ayşe Arman gibi sapık ruhlu bir kadına röpörtaj vermeside ayrıca bir yanlış.. Şahsen benim dinime laf atmaktan asla çekinmeyen ve bunu her seferinde küstahça dile getiren bir kadına değil röpörtaj yapmak,selam dahi vermek istemem..

Kısacası bu röpörtaj iyi oldu..
Bundan sonra takip etmeyeceğimi belirtebilirim..

Medyamız dişi bir Ahmet Hakan kazanmıştır bana göre..Hayırlı olsun..
Oda farklı olmak adına çıkmıştı yola..Ona görede islam alimleri fazla dayatmacıydı..

Hem ikiside bekarmış..Neden iyi bir ikili olmasınlar ki..;;)

Terennüm
11-08-2009, 18:51
*babam da bize hep en güzel tekbirleri getirirdi. Hiçbir zaman baskıcı, dışlayıcı ve dayatmacı olmadı.

*--- Çok dürüstçe söyleyeyim, yoktu. Babam o kadar da geniş değildi.
bana bu iki yorumu izah edecek varmı?

zefyhr
11-08-2009, 18:59
çok göze batıyosun feride.. yakındır senide MEKSİKA SINIRI taraflarına sürmeleri kızım dikkat et kendine :D yada belkide ztn sürmeye karar verdilerde reklamını yapmaya çalışıyo kanal7 senin.tek tek temizliyolar açık görüşlü gençleri...

Ömer Bekir
11-08-2009, 19:01
Bu kadar da 0lmaz diyecek insan...Ama;bu kızda bana Fadime Şahin'i anımsatıyor..Aynı senaryo ve aynı rol..

Üç mevsim
11-08-2009, 19:03
*babam da bize hep en güzel tekbirleri getirirdi. Hiçbir zaman baskıcı, dışlayıcı ve dayatmacı olmadı.

Eğitim?

--- "İmam Hatip. Bundan da gurur duyuyorum"

Tesettür

"Yooo. Ben yanlış örtündüğümü asla düşünmüyorum ki. " (Yani bunu tesettürü umursamayarak değil inanarak yapıyor)

"Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım."

Muhafazakar camia

"Gerçi, çok da kendi camiasını eleştiren bir insan olmak istemiyorum, bunlar benim gözüme sokulan şeyler olduğu için söylüyorum." (Aynen)

Hayat

"Hayat, benim için ne biliyor musunuz? Şöyle bir not: "Secdeye gittim, geleceğim..." Erken de dönebilirim, geç de. Ama geleceğim..."

"Sonuçta, uzayda da namaz kılınabiliyor!"

Bunlarla idare edin...

..

Açıkçası AKPartiForum'da bunu beklemezdim ya da açık söyleyeyim beklerdim. Demokratik Açılımı bile zorla destekleyen, Güler Zere'nin affedilmesini sindiremeyen, abartılı milliyetçilikten şaşmayan, asker kafasıyla düşünen, gelenekçilikten sıyrılamamış, gereksiz tutuculuğu tabu edinmiş zihinlere az mı rastladık AK parti felsefesi altında... Onun için bunu da yadırgamıyorum.

Ömer Bekir
11-08-2009, 19:05

Uzaylısınız yani,hiç güleceğim yoktu :hihi2:

zefyhr
11-08-2009, 19:10
Bu kadar da 0lmaz diyecek insan...Ama;bu kızda bana Fadime Şahin'i anımsatıyor..Aynı senaryo ve aynı rol..

YOK abi ya meksika sınırı programını satılar şimdi bunu satmaya uğraşıyolar o yüzden kanal7nin tv8 den öğrendiği ticaret şekli.kaliteli bişey üret ihraç et mantığı... bilmem benden başka meksika sınırını takip eden varmı ama.. güzel progrmdı oda.ama işte keni içlerindeki konu bişey diyemem

Terennüm
11-08-2009, 19:21

ben buradan şunu çıkarıyorum sayın özgün irade izninizle.
hem babanızın hiçbir zaman baskıcı,dışlayıcı ve dayatmacı olmadığını söyleyeceksiniz hemde eğitim için başka seçenek sorusuna babam bu kadar geniş değildi diyeceksiniz...
sizce de çelişki değilmidir?veya ben mi yanlış okuyup yanlış algıladım? hatta onun için bana bunu izah edebilirmisin diye sordum?

Üç mevsim
11-08-2009, 19:49
ben buradan şunu çıkarıyorum sayın özgün irade izninizle.
hem babanızın hiçbir zaman baskıcı,dışlayıcı ve dayatmacı olmadığını söyleyeceksiniz hemde eğitim için başka seçenek sorusuna babam bu kadar geniş değildi diyeceksiniz...
sizce de çelişki değilmidir?veya ben mi yanlış okuyup yanlış algıladım? hatta onun için bana bunu izah edebilirmisin diye sordum?

Adem bey baskıcı olmak ayrı bir şeydir, kızının İmam Hatip dışındaki başka bir okula gitmesini istememek ayrı şeydir. Babası gayet açık görüşlü bir imammış ve kızının İmam Hatip'e gitmesini istemiş. Uzun bir çizginin belirli noktalarına takılırsak başlangıç ve bitişle arada yolu okuyamamış oluruz. Oysa asıl yapmamız gereken perspektifi izleyebilmektir.

Terennüm
11-08-2009, 19:54
teşekkür ederim.

Berr Ak
11-08-2009, 23:52
Eğitim?

--- "İmam Hatip. Bundan da gurur duyuyorum"

Tesettür

"Yooo. Ben yanlış örtündüğümü asla düşünmüyorum ki. " (Yani bunu tesettürü umursamayarak değil inanarak yapıyor)

"Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım."

Muhafazakar camia

"Gerçi, çok da kendi camiasını eleştiren bir insan olmak istemiyorum, bunlar benim gözüme sokulan şeyler olduğu için söylüyorum." (Aynen)

Hayat

"Hayat, benim için ne biliyor musunuz? Şöyle bir not: "Secdeye gittim, geleceğim..." Erken de dönebilirim, geç de. Ama geleceğim..."

Bunlarla idare edin...

..

Açıkçası AKPartiForum'da bunu beklemezdim ya da açık söyleyeyim beklerdim. Demokratik Açılımı bile zorla destekleyen, Güler Zere'nin affedilmesini sindiremeyen, abartılı milliyetçilikten şaşmayan, asker kafasıyla düşünen, gelenekçilikten sıyrılamamış, gereksiz tutuculuğu tabu edinmiş zihinlere az mı rastladık AK parti felsefesi altında... Onun için bunu da yadırgamıyorum.
:güzel:

Akparti foruma ilk girdiğim zaman hoşgörü abidesi insanlarla karşılaşacağımı beklediğimi itiraf etmek istiyorum fakat görünen o ki Özgün İradenin de ifade ettiği gibi gelenekçilikten sıyıralamamış ve insanlara güzel bakmak yerine daha çok, "sürekli"eleştirmeyi kendine ifade şekli olarak görmüş insanların varlığını hissediyorum, sözlerim birilerini hedef almıyor, genel gördüğüm tablo bu.

Ben Esra Elö'ye , ayşe arman'ın bile kapalı insanlara karşı bakış açısını değiştirebileceğine inandırdığı ve bunu gazetesine konu edecek kadar önemsemesine yol açtığı, gazete okurlarının da bu konuya şahit olmasına sebeb olduğu için teşekkür etmek istiyorum.

Benim din hakkındaki düşüncelerim farklıdır fakat benim ya da sizlerinin düşüncelerinizin doğruluğunu ispatlamaz.Yine de düşüncem şudur; dinimiz kolaylık dinidir.Bunu bilmesem, inanmasam hiç bir şey yapamam...Başım açık nasıl olsa cehenneme gideceğim, baksanıza şu kapalı kıza bile demediklerini bırakmıyorlar deyip diğer ibadetlerimden de vazgeçebilirim...Üstelik sırf dinde gösterilen bu katı tavırlar nedeniyle dinden kaçan o kadar çok insan var ki...Ben bu noktada "Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz...(hadisi şerif)"sözüyle insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyorum.(nokta)

çok göze batıyosun feride.. yakındır senide MEKSİKA SINIRI taraflarına sürmeleri kızım dikkat et kendine :D yada belkide ztn sürmeye karar verdilerde reklamını yapmaya çalışıyo kanal7 senin.tek tek temizliyolar açık görüşlü gençleri...
Meksika sınırında yaşamak meksikaya götürmez, sadece sınırda yaşamış olursunuz.Sizi meksikalı yapmaz sınırda yaşamak...Eğer meksika hakkında fikriniz varsa, ne demek istediğimi anlamıştırsınız.

Fadime şahin gibi pavyonda çalışan bir kadına benzetmesini de büyük vebal olarak görüyorum.

Ve ayrıca;
teşekkür ederim. lafı da bu forumda birilerinin yapılan açıklama sonucunda kavga edip saçmalamak yerine teşekkür edebilecek erdemde olabileceğini gösteriyor.Bu davranışından dolayı ben de kendisine teşekkür etmek istiyorum.:saygılar:

Özgür Çağrı
11-09-2009, 00:03
Çok güzel bir röpörtaj . Gerçi bizim forumumuzdan elbet tepki alır Çünkü forumumuzda gerçekten çok geniş bir düşünce yelpazesi var. Hepimiz ak partiliyiz ama farklı dünyaların insanlarıyız :hihi2:
Gelenekçiler esra hanımı yadırgarlar elbette saçma salak bile bulabilirler ;D
Özgürlükçüler özgün düşünürler :saygılar: Yadırgamazlar ... Yargılamazlar...
Milliyetçi düşünenlerimizde vardır . Bu ne biçim Türk kızı beee bööö :V
Zengin bir forumuz vallahi harbiden :karizmatik:

MenDakkaDukka
11-09-2009, 00:17
Kim ne derse desin.. Ben bu kadının tarzını kendime çok yakın buluyorum...

ben elimde kemanla kursa giderken bana bir kısım muhafazakar insanlar ters ters bakıp bakışlarıyla okutuyorlardı ne demek istediklerini..bende umursamaz bakışlarımla cevap veriyordum...

genelleme yapmayı hiç sevmem ama bi kesimden bahsederken başka kesim hemen üzerine alınıyor bu kaçınılmaz...

bende giyimimimle süzülüyordum bir ara...hemcinslerim tafarınca.. :)

vel hasılı olduğun gibi görün :)

Üç mevsim
11-09-2009, 00:35
zeyhr 'Meksika sınırını sattılar' ne demek Allah aşkına... Düşündüm düşündüm anlamlandıramadım. Meksika Sınırı Ülke TV'de yayınlanıyordu, sohbet tarzında çok güzel bir programdı. Şimdi o programı yapan ikili Kanal-24'te Kafa Dengi programında aynı sohbeti sürdürüyorlar. Kaliteli bir üretim yapıp bunu ihraç etmek ne zamandan beri olumsuzluk örneği oldu.

Adem bey erdemli tavrınız karşısında mahcup oldum. Kırdıysam özür dilerim. Demek istediğim şuydu; kızını düz lise yerine İmam hatip'e yönlendrien baba neden baskıcı olsun ki.. "Gençliğin ruhunu işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız orada ısırganlar dikenler yetişir" sözü çok şey anlatıyor.

depare
11-09-2009, 03:39
Herkezin hoşgörü anlayışı farklıdır doğal olarak...
Aşırı baskı ters teper Aziz Nesini babası zorla hafız yaptırmaya çalışmış sonra adam ateist oldu...

Ama serbest bırakmak,ya da dini bakımdan yeterli bilgiyi vermemekte ters teper ve karşımıza bu bayan gibi tesettür anlayışından uzak kıyafetli insanlar çıkar ve "Ben yanlış örtündüğümü asla düşünmüyorum" derler...

"Kolaylaştırınız,güçleştirmeyiniz,müjdeleyiniz,nefr et ettirmeyiniz" işte insan oğlunu,kızını dini açıdan bu hadisi şerif metoduyla yetiştirse karşımıza ne Aziz Nesin gibi ateistler nede bu bayan gibi yanlış düşünceli insanlar çıkar...
İstisnai olaylar olabilir onları konuşmuyorum ama işin özü budur...

Yoksa kolaylaştırmak ilahi emirlerin ötesini,berisini kesip kırpır ortaya farklı modeller çıkarmak değildir işin özünü vakti saatinde aşırı baskı yapmadan öğretmektir...
İşte vakti saatin'de bu işler yapılmayıp karşımıza böyle insanlar çıkarsa ben bunları hoşgörmem,eleştiririm çünkü benim inancıma ters nasıl hoşgörebilirim ki..?

İmamı Rabbani (k.s) "Her kim Ehli Sünnet inancından hardal tanesi kadar ayrılmışsa onun yanında oturmayın onun ağzından çıkan söz zehirdir" derken nasıl hoşgörebilirim ki..?

Onun için ben bu tür insanları yeri geldiğin'de şiddetle eleştiririm çünkü ortada bir yanlış varsa bunu düzeltmekle emrolunmuşuz hoşgörmekle değil ki...

Ya bu bayanın tesettür anlayışını örnek alıp o tarz giyinenler varsa..? Kimsenin milletin kafasını karıştırmaya tesetürün özünü bozmaya ve buna vesile olmaya hakkı yok ki...

Ama İslam fıkhında şöyle bir ibarede vardır "Bir işin tamamını yapamıyorsan tamamını terk etme"
Yani tesettüre riayet etmiyorsan namazını bırakma,namazını kılamıyorsan orucunu bırakma...

Bu yüzden kınamam diğer faziletli işleri belki benden bin kat fazladır nerden bilebilirim..? Ben zahire göre hükmederim..

Duygu'Seli~
11-09-2009, 04:31

Bak Özgün.. Bence asıl yadırganması gereken sizin tutumunuzdur..Neden mi..? Öncelikle hem özgürlüğü savunuyorsunuz hemde başka fikirleri tutucu,dayatmacı yada geleneksel olarak görüyorsunuz..

Bu hanım giyimiyle,fikriyle,zikriyle özgür olabilir..Bu kimseyi ilgilendirmez..Beni de.. Beni ilgilendiren kısım bu hanımın dini kendi nefsine göre yorumlayıp,o şekilde yaşamanın dinimizce SAKINCASI olmadığını söylemesidir! Ve onu eleştirip,giyim tarzının dinimizde yanlış olduğunu ifade edenlere ''dayatmacı'' demesidir!
Ben müslüman isem ve dinimde var olan bir doğru var ise,bir kendini bilmez çıkıp bu doğruları kendi kafasına göre şekillendirip ''günah olduğunu sanmıyorum'' diyorsa,benim doğru olanı belirtip savunmam haktır.. Günah olduğunu sanmadığı şeyler dinimizin gerçekleri,emirleri..İnsanlar onun sanısına yada kanısına göre hareket edemezler..Özgürlük dilediğini yapmaktır ama dilediğini yapmayı benimsemeyip,kabul etmeyenlere dayatmacı demek değildir!Ben kabul etmiyorum..

Birincisi;
Dinimiz kolaylık dinidir,hoşgörü dinidir ama bu asla kendi var olan kurallarını değiştirme veya esnetme hakını bizlere vermez..Hele ki özgürlük adı altında..Bu hanım "Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım." diyor.. Alimler ise bu örtünme şeklinin yanlış olduğunu anlatıyor.. Ben bu hanımın özgürlüğüne özenip,hayran olup,cesur bulup ona tabii olacağıma,takdir edeceğime,ictihad ehli bir alimin sözüne tabii olup ''dayatmacı'' olarak anılmayı yeğlerim..
Dilediği gibi yaşayabilir..Özgürdür,teşhircilikten uzak dilediğini giyinebilir..Ama yaptğının dinen doğru olduğunu iddia edip,çevresinde ki gençleride bu şekilde teşvik edemez!Buda bir kul hakkıdır..

Ben açık bir bayanım..Başımın açık olmasının günah olduğunu biliyorum ama dinimizdeki örtünme biçiminide biliyorum..İnkar etmiyorum ve asla dinimizdeki örtünme kuralını dayatma olarak görmüyorum..Çünkü bu başka hiç bir şeye benzemez ''dindir..'' Ama Esra hanım başını kendi özgür düşüncesine göre örtüp,dinimizdeki örtünme biçimine dayatma diyor,bunu savunanlara dayatmacı diyor.. Bu çok yanlış..
Tamam dilediğin gibi örtün,giyin ama dinimizdeki asıl örtünme biçimine laf edipte,sana tabii olup,seni örnek alan gençleri teşvik etme!

Atıp tuttuğu konu normal bir konu değil ki özgürlük anlayışına ''kendi fikridir'' diyip geçelim..Konu dinimiz,örtünme şeklimiz.. Dinimizde var olan kurallar değiştirilemez,tahrip edilip,esnetilemez.. Dinimizin hoşgörü ve kolaylık anlayışını lütfen bu şekilde anlamayalım..

Özgürlüğünde bir sınırı muhakkak vardır..
O sınırı aşınca adı özgürlük olmaktan çıkar..
Esra Elönü bu yorumlarıyla gözümden düşmüştür..Helede Ayşe Arman gibi bir sapığın diline düştüğü için..

Ömer Bekir
11-09-2009, 11:30
Fadime şahin gibi pavyonda çalışan bir kadına benzetmesini de büyük vebal olarak görüyorum.

Siz Yüz yılın müceddidisiniz sanırım..Biri çıkmış"Ben böyleyim,böyle olmaklada Allah'ın emrettiği şekilde kapanmış oluyorum"diye,kendini İslamiyetin baş mimarı zanneden bir TV kanalında açıklama yapacak..Birçok kardeşimizde bu kişiyi izleyecek,bazılarıda bunu onaylayıp itikadı'na zarar verecek..Sonra da bu kişinin Fadime Şahin'den farkı olmayacak öyle mi..Fadime Şahin inanıyorsa,bundan daha iyidir..Bu kişi sapıktır..Depare kardeşimin söylediği gibi,herkesin içini Allah(c.c)bilir..Biz zahire göre konuşuruz..Bu kız sapık düşünceye sahiptir,kendi bildiğini Allah'ın emri olduğunu iddia ediyor..Saçma sapan tesettürle,Allah'ın emrettiği şekilde kapanmış olduğunu söylüyor..Buda insanın İman'ını götürecek kadar tehlikeli bir İtikad'dır...

ishakyilmaz
11-09-2009, 13:10
''İnandığı Gibi Yaşamayı,kendi nefsine zor gören kişiler,zamanla yaşadıklarına inanmaya ve buna göre şekillenmeye çalışırlar''.Bu ve buna benzer olaylar tamamen bunun neticesi ile meydana gelen hadiselerdir!Allah'ın emir ve yasaklarını kendi görüş ve düşünce çerçeveleri ekseninde şekilendirme gafletinede düşmektedirler!Bu kaçınılmaz bir sondur,kıyamet alametlerindendir...Bu acı gerçeklerle imtihan olunmayı kendilerine güç-bela sayanlar,daha sonra itihal ve tutarsız fikirlerle kendilerini avutma yoluna girerler!Bu düşüncelerin sağlamasını yapmak içinde her türlü cambazlığı yapmaktadırlar.Bahsi geçen kadın çizmiş,çizdirtmiş olduğu!portre ile değişen dünya koşullarında muhafazakarlaşmanında şekil değiştirdiğini,değiştirmesi gerektiğini ucube aklı ile empoze etmeye kalkışmaktadır!Hamdolsun ki islam dinimizin geniş bir yelpazeye yayılmaktadır.Fakat bu demek değildir ki,her yol Parise çıkacaktır!?Dinimiz kolay,ve anlalşılması rahat bir dindir.Gaflette düşmüz bizlerin,çeşitli gafilliklerle dinimizi lekemeye hakkımız yoktur.Dinin hükümleri açık ve nettir.Lakin asla bu kadar basitte indirgenmemelidir!Her tarafımızı kurtların sardığı bir zamanda,bu kadar açık vermeye asla hakkımız olamaz!Bu röportajda hiçbir yanlış bulmazsanız dahil,''Ayşe Arman gibi şeytan yüzlü biri ile hemhal olmak başlı başına bir yanlıştır''!

Ömer Bekir
11-09-2009, 14:01
Allah'ın emirleri,Resulullah(s.a.v)'in ve ashabının dışında bildirilenlerin dışında herşey haramdır..Ve İslam'ın emrinde bu bayanın"benim bu giyinmemde Allah'ın emrettiği tesettürdendir"dediği tesettür yoktur..Kur'an'ı kerimde geçen"cilbab",bayan'ın bütün vücudunu kapsayan bir örtü olduğu Ehl'i Sünnet bütün alimler tarafından açıklanmıştır..Bu bayanın'da kendi bildiğine fetva vermesi böylece itikad'â girmiş oluyor..İtikadi bozuk olan'da doğru yoldan sapmış oluyor..Bir şeyi yanlış bilmek farklıdır,uygulamamak farklıdır..Duyguseli kardeşimiz bunu belirtmiş açık olarak,buna çok güzel örnek vermiş..

Ve bu konunun gereğinden fazla tartışıldığını düşünüyorum..Bu şahıs bu kadar üstünde durulmaya layık olacak kadar değerli değildir..

Terennüm
11-09-2009, 14:05
şahsen fikrimi sorarsanız tesettürsüz gezmesinden bu şekilde gezmesi daha uygundur.

Ak_Kelebek
11-09-2009, 14:08
Aslında bulunduğumuz çevrede insanı kapanmaya özendiriyor yani bi yönden de iyilik yapmış olabilir genç bayanlara diye düşünyorum.Ben sadece giyim tarzını beğendiğim için yorum yapıyorum sadece buraya.Fikirleri beni çok da entere etmedi açıkcası.Çünkü islam dini apaçık ortadadır..Okadar çıldırmaya gerek yok ;)

Üç mevsim
11-09-2009, 14:39
Bakın duyguseli benim orada belirttiklerim AK Parti felsefesinin temel dayanaklarına örneklerdir. Dine dair söylediklerim ise burada örneklerini bariz olarak gördüğümüz mürtedciler içindir. Yani AK Parti felsefesinden yeterince nasiplenilemediğini söyleyerek dine dair de "insan" dayatmacılığına karşı çıkıyorum.

Bu bayanı eleştirip giyim tarzının kendisinin hoşuna gitmediğini söyleyen olabilir. Ama bu bayanın örtünmesinin İslam'a aykırı olduğunu söyleyenlere kızarım.. Dini kendine göre yorumlayıp nefsine göre örtünmesi demişsiniz.. Ne demektir Allah aşkına bu. Allah (c.c) örtünmenin sınırlarını belirledikten sonra herhangi bir örtünme biçiminden bahsetmemiştir. Vücut hatlarını belirginleştirmedikten sonra çarşaf veya pardesü yerine kilim giymiş, başörtüsünün bezi daha farklıymış, bot giymiş bundan size ne Allah aşkına ya.. Gerçekten inanamıyorum. Ayrıca bu bayanın örtünmesini İslam'a aykırı bulmanız sadece sizlerin görüşüdür. Alimlerin böyle bir örtünme şeklini yanlış bulduğu diye bir ifadenin karşılığı yok. Örtünme, İslam'ın tesettür kalıbına uyuyor. Ama bazı tarikat ve cemaatlerin kalıbına uymuyorsa bilemem.

Her alimin yorumu farklılık gösterebilir bu konuda çünkü giyim tesüttürün dışında değil onun için tarz tartışılır. İslam muhakkak tektir ama birçok İslam ekolü vardır.

Başörtüsü kesin emirdir oysa tesettürün biçimi vücut hatlarının belirginleştirilmemesi şartıyla insanın kendi keyfine bırakılmıştır. Hani diyordunuz ya kendi nefsine göre giyiniyor evet kendi nefsine göre giyinecek tabi. Pardesü yerine kilim giymiş isterse battaniye giysin bundan rahatsızlık duyulması fecaat arz eden bir durum tek kelimeyle..

Kesin emir olan başörtüsünü örtünmeyerek kesin bir farz ihlal edilmiş oluyor. Ancak pardesü yerine kilimden elbise giyerek örtünmek, insana bırakılan sahada yapılmış bir tercihtir. Bu kadar net. İkincisi hem Allah katında daha makbul hem de İslam'a çok daha uygundur.

Farz olduğunu kabul ediyorum ama başımı örtmüyorum şeklindeki bir örneklik, bu bayanın tesettürüm İslam'a uygundur sadece tarzım yorumdur şeklindeki örnekliğinden daha kötüdür, çünkü ikincisinin gerçeklik payı çok daha yüksek...

Ömer Bekir
11-09-2009, 14:43
Özgün irade kardeşim..Siz bu beyanları nereden alıyorsunuz..Örtünme şekli-İslam'ın emrettiği şekle uyuyormuş..O zaman siz diyorsunuz ki,Peygamber(s.a.v)hanımları,sahabe hanımları ve Evliya olan hanımlar yanlış giyinmişler,doğru olanı bu kadının giyindiğidir..Bırakın Allah aşkına,bari bırakında bilenler doğru olanları yazsın..

Üç mevsim
11-09-2009, 14:53
Özgün irade kardeşim..Siz bu beyanları nereden alıyorsunuz..Örtünme şekli-İslam'ın emrettiği şekle uyuyormuş..O zaman siz diyorsunuz ki,Peygamber(s.a.v)hanımları,sahabe hanımları ve Evliya olan hanımlar yanlış giyinmişler,doğru olanı bu kadının giyindiğidir..Bırakın Allah aşkına,bari bırakında bilenler doğru olanları yazsın..

Bu beyanları hiçbiryerden aldığım yok asıl siz bu mürtedciliği nereden alıyorsunuz. Örtünme şekli tesettürün dışında değil evet. Kadın çıplak mı kardeşim, dar giysi mi giymiş, el yüz ve ayaklarının dışında açık mı vücudu.. Allah Allah ya.. O halde buna nasıl İslam'a aykırı ve sapıklık diyebilirsiniz!

Ömer Bekir bütün müslümanların aynı elbiseyi giymesi gerekmiyor. Aynı örnelik bakımından söylüyorum Peygamberimiz de yöresel Arap elbisesini giyiyordu ama bugün biz ceket pantolon giyioruz.

Bilenlerin doğru yazmasına diyeceğim birşey yok ama bilmeyip ahkam kesenlerin susması çok iyi olacak.

Ömer Bekir
11-09-2009, 14:57
Şimdi beni burada konuşturmayın..Kadının açık olan yerlerini saydırtmayın bana..Bu kızın neresi Allah ve Resûlü(s.a.v)'in emrettiği şekilde kapanmış..Her yeri ortada,alttan daracık sweet pantolon giyiyor..Başına sofra bezi gibi örtüyü rastgele atmış..Daha ne olacaktı,Adem abi'nin söylediği gibi..Açık olmasından daha iyi elbet..

bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum,inanan inandığı gibi kalsın bari..

Selametle..

Terennüm
11-09-2009, 15:06
bilmeyenlerde fikrini yazsın ki bilenlerden olsun muhterem:)

EpiVaTeS
11-09-2009, 15:07
Hiç okumamıştım...
bundan sonrada okuyacağımı zannetmiyorum...

Terennüm
11-09-2009, 15:14
ömer kardeşim:)önce sakin ol hz.ömer celaliyle değil hz.ebubekir gözüyle olaya bak :)burada alıntı yaptım ama beni yanlış anladın galiba demişsin ki:Adem abi'nin söylediği gibi..Açık olsa daha iyiydi..
ben öyle bir şey demedim ben şunu dedim bu şekilde gezmesi daha uygundur tesettürsüz gezmesinden.varsın böyle gezsin:)açık olmasından evladır...

Ömer Bekir
11-09-2009, 15:25
Ben yanlış yazdım,afedersiniz..Açık olmasından daha iyi yazacaktım..

Terennüm
11-09-2009, 15:34
kısaca bir fikrimi daha yazmak istiyorum..
dünyamızda ve ülkemizde tebliğ adına herkes kendince birşeyler yapıyor.iyiliği emretmek kötülüğü nehyetmek adına.rabbim bu konuda hassas olanlardan binlerce kez razı olsun.aslında günümüzde en büyük sıkıntı tebliğde değil temsil vazifesindedir. nedir bu temsil.hakkıyla islamı ve müslümanlığı yaşayıp o elbiseyi taşımadır.haddim olmayarak nefsimde dahil kaçımız temsil ediyoruz? ama tebliği hepimiz yapıyoruz değilmi?
bir daha soralım isterseniz gerçekten temsil edebiliyormuyuz?

depare
11-09-2009, 15:46
1800'lü yıllar'da Osmanlı'da (Osmanlıyı yıkan kafa yapısına sahip olan) idareden birileri gelip Şeyhülislama; "Hocam biz kadının peçe takmasını doğru bulmuyoruz bunu kaldırmayı düşünüyoruz sizin fikriniz nedir diye sormuşlar..
Şeyhülislam'da "O peçe kalkarsa dünyanın çivisi çıkar" demiş...
Ama "o kafaya" sahip zihniyet takmamış Şeyhülislamı ve kaldırmış işte buyrun bugün neleri konuşuyoruz ayıkla pirincin taşını...
Acaba Bediüzzaman (k.s) neden bu pardesü ve mantoyla bu denli uğraşmış bunları giymeyin bidattir dinde böyle bir tesettür yok demiş...?
Neden "Tesettür Risalesi" adlı kitabı yüzünden yıllarca hapis yatmış o kitaba göz gezdirdiniz mi hiç..?
Neden ceza alacağını bile bile "Çarşaf kadının kalesidir gir içine korun" demiş ve 2 ay hapiste yatmış...?
Afedersiniz bunlar bilmiyordu davayı bunları örnek vermekle hata ediyoruz tabi bu 50-60 yıl önceydi şimdi çağ değişti tamam bilenler buyursun konuşsun..

Hakan Özkan
11-09-2009, 16:20
Başörtünün meşruluğuna kadar uzanmış mesele ilginç , ortada inandığı gibi yaşadığını hatta amelleri çok iyi yaptığını düşünenlerin bile içinde bulunduğu gafleti siz bir kenara atın burdaki bayanın giyim kuşamı hakkında ahkam kesin . İmansız olandan cıplak gezenden kat kat çok daha iyi bir tablo var hala neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum. Her şeyi mükkemmel yapan bizler tam oldukta eksik gördüğümüz şeyler hakkında yorum yapar hale geldik. Bu kadının giyimini kuşamını islama uygun olmadığını ifade edebilirsiniz o ayrı mesele ama , giyim şekline göre şurda hata yapmış bu kadın lanettir gibi aymazlığın alemi yok . Bu kadına lanet okuyanlar asrı saadet döneminde yaşamış müslümanlar olsaymış islam bu gün bu coğrafyalara kadar taşınmazdı. İslam kaidelerini savunur ken kendin deki tamlık hissini bırakacaksın kardeşim . İslamı savun doğruları savun ama islamı Allahı inkar etmeyen bir beden üstünde bunu yapma cünkü peygamberimiz (sAv) insanlara hakaret ederek islamı gönüllere taşımamıştır. Doğruyu ifade etmek için insanların zaafları üzerinde hegomanya kurmamıştır. Burda bir çok kişinin yaptığı kendi nefsi almış başını gitmiş iken dini inkar etmeyen bir insanın üzerinden ahkam kesmekten başka bir şey değil. İslamın imajını gönüllere girmesini engelleyen zümrelerin kendine gelmesi gerekir. İslamı savunuyorum diye yıllardır nefislerini savunduklarını unutmasınlar . İslam savunulacaksa Siyer yolunu yol olarak secmek gerekir ahkam keserek dini dar alana hapis ederek olmaz bu işler.

Berr Ak
11-09-2009, 16:28
Bir takım zaafları için insan büsbütün dışlanamaz

Bu laf kesinlikle not edilmelidir.:güzel:

Her şeye rağmen bu bayanın imansız bir nesle büyük bir örnek olabileceğini düşünüyorum. İmansızlık girdabında nefes alan gençliği en azından islamın opjesine cekebiliyorsa yani bizlerin ulaşmaadığı bir çok insana bu yönden ulaşabiliyorsa yinede bu yönünü takdir ederim. İnsanlar ve hayatları değişkendir bugün bizlerin derinden değer verdiği noktalara şimdi yüzeysel yanaşıyorlarsa yarın böyle kalacakları kesin değildir..

Altını çizdiğim ifade aslında önceki yazımda söylediklerimin çok kısa bir özetidir.Benim ateist bir arkadaşım vardı, üniversitede aynı odada kalıyorduk.Bir gün bana dedi ki "senin başın açık ama namaz kılıyorsun, oluyor mu öyle?"Ve bu şekilde sohbet etmeye başladık.Konuları daha çok o açıyordu.Hep benden örnek veriyordu.Bu sayede inanmaya ve namaz kılmaya başladı.Ancak inanmadığı dönemlerde kapalı kızlara yaklaşmaya bile korkuyordu.Ben açık olmamdan istifade etmiştim fakat tabi bu tesettürün gerekli ve farz olduğu gerçeğini yok etmez.Ancak bunu anlatmamdaki kastım, bazen bu tarz insanlara ulaşma yolunda Yalçın bey'in de ifade ettiği gibi örnek olabilirsiniz.Bazen yaptıklarımız sadece kendimize yetiyor(?) fakat insanlara bir şeyler anlatamadıktan sonra...(üç nokta)O yüzden dışlamak kaybetmeye sebebiyet verebilir diye düşünüyorum.

Bu bayanı eleştirip giyim tarzının kendisinin hoşuna gitmediğini söyleyen olabilir. Ama bu bayanın örtünmesinin İslam'a aykırı olduğunu söyleyenlere kızarım.. Dini kendine göre yorumlayıp nefsine göre örtünmesi demişsiniz.. Ne demektir Allah aşkına bu. Allah (c.c) örtünmenin sınırlarını belirledikten sonra herhangi bir örtünme biçiminden bahsetmemiştir. Vücut hatlarını belirginleştirmedikten sonra çarşaf veya pardesü yerine kilim giymiş, başörtüsünün bezi daha farklıymış, bot giymiş bundan size ne Allah aşkına ya.. Gerçekten inanamıyorum. Ayrıca bu bayanın örtünmesini İslam'a aykırı bulmanız sadece sizlerin görüşüdür. Alimlerin böyle bir örtünme şeklini yanlış bulduğu diye bir ifadenin karşılığı yok. Örtünme, İslam'ın tesettür kalıbına uyuyor. Ama bazı tarikat ve cemaatlerin kalıbına uymuyorsa bilemem.

Bu sözlere katılmamak elde değil.Herkes bir şeyler okuyor muhakkak, tartışılması gereksiz konularda bile alimler farklı görüşler söyleyebiliyorlar.Elbette doğru tektir ancak o doğruyu bulmak mühimdir.Her alimin farklı konuştuğu şu dünyada nasıl kendi düşüncelerimizi "doğru(?)dur diye dikta etmeye çalışıp, kendimiz gibi düşünmeyenlere "sapık" deme cürretinde bulunuruz.Biz kimiz ki Allah aşkına?
Neden "Tesettür Risalesi" adlı kitabı yüzünden yıllarca hapis yatmış o kitaba göz gezdirdiniz mi hiç..?d
Türkiye cumhuriyetinin kuruluş yıllarında yapılan devrimler neticesinde kadınların başlarının açılması, sözde modernize edilmesinin istenmesinden dolayı Üstad bunu korumaya çalışmıştır.50-60 sene değil daha evveline dayanır.1
Şu anda alimler islamı zamanın şartlarına uygun bir şekilde yorumlamaya çalışıyorlar.Efendimiz zamanındaki gibi yaşansaydı kadınların sosyal hayattaki rolü ve erkeklerin kıyafetleri de değişirdi.O yüzden o tarz örnekleri pek gerçekçi bulmuyorum.

Not:Ömer bekir beyi'in ifade tarzı karalayıcı olduğu için cevap verilme gereği duyulmamıştır

Ömer Bekir
11-09-2009, 16:37
.

Not:Ömer bekir beyi'in ifade tarzı karalayıcı olduğu için cevap verilme gereği duyulmamıştır

Bende sizden cevap bekliyordum zaten...Karalayıcıymış,siz kendinizi alim mi zannediyorsunuz da,bu zamanın uleması yanlış fetva veriyor,diyorsunuz..

Ben Allah Resûlü(s.a.v)'in ve Büyük Alimler'in,kadınların tesettürü hakkındaki açıklamalarını yaptım..Bunlar mı karalayıcı oluyor..

LeyaL
11-09-2009, 17:04
Öncelikle bir insan neden örtünür acaba ?
Neden kapanır?..
Allahu Teâlâ bizden neden böyle bişey istemiş..?

Setri avret ..gizlenmesi gereken yerleri örtmek..
Örtünmekden maksad sadece saçı mı gizlemek?

Bizler Mü'mine hanımlar olarak böyle düşünürsek diğer kesim ne demesin !

Örtünmek bir bakıma dikkat çekmemekdir.. Karşı cinsin ilgisini çekmemek gerekir..
Kadının sözlerinde bile buram buram harama teşvik var..! Giyinmesi derseniz o biçim dikkat çekici..
E müslümanım diye geçinmesin o halde..

Bir kere Kur'an-ı Kerim'de tek bir örtünme şekli vardır o da âşikar..
Sadece başı kapatmakla iş bitiyor diyen İslâm'dan zerre nasibini almamış demekdir..

Kendi tarzına göre giyinmeyeceksin hanımefendi..İslâm ne derse onu savunacaksın..
Tamam giyemeyebiliriz ağır gelir..Ama çıkıp da birde kendini savunuyor doğruymuş gibi..

Makyaj yapıyor; mübah sayıyor..
Her zaman ilâhi mi dinlicez diyor.. Şarkının haram olduğunu bilmiyor üstüne üstlük bir de savunuyor yahu..!
Demekki babası kızım ne bu hâl ne ?dese; o babadan kötüsü olmayacak, zorbacı olacajk o baba !

Kadını tanımam, takip etmem ilk kez rastladım..
Ropörtajı yetti aman tanımayayım da zaten !

İnandığınız gibi yaşamazssanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız diyen Hz. Ömer (r.a) ;
tam da bu günü özetlemiş..ne yazıkki..

son olarak;

Cehalet ala vezni rezalet ! ( Mahmud Ustaosmanoğlu)

Vesselam.

Hakan Özkan
11-09-2009, 17:10
feride çok güzel şeyler söylüyorsunuz islam bazlı ,ama mesele bu değilki günahkar olan bir insana yanaşma stilindeki kokuşmuşluk sorun. Örtünmenin kaidesi bozulmayacak ağır şartları olabilir. Bunları inkar etmek hiç birimizin şiarı olamaz. Kapanmaktaki inceliğin farkında varamayanlara karşı bu denli düşmanca tavır sergilemenin islamda yeri yoktur bizlerin ifade ettiğide bu zaten. Düşünün gıybet gibi bir çok günahtan fazla ağır ve kul hakkı olan eylemi hepimiz bir şekilde yapıyoruz . Şimdi bu noktaya dikkat eden biri kalkıp bizi bu noktamız ile değerlendirirse heleki bu bayana verilen tepkiler kadar yoğun bir şekilde eleştirilirsek ne hissederiz. Ortada inkar yok sadece bir zaaf var hangi birimizde yokki bunlar o halde herkese musallat olan noksanlıkları gidermek için onları bir kefeye koyma yerine onlar için dua etme hatta onlarında dualarını alma gibi fonksiyonu icra edersek çok daha makul hareket etmiş oluruz.

Terennüm
11-09-2009, 17:15
galiba güme gitti...
kısaca bir fikrimi daha yazmak istiyorum..
dünyamızda ve ülkemizde tebliğ adına herkes kendince birşeyler yapıyor.iyiliği emretmek kötülüğü nehyetmek adına.rabbim bu konuda hassas olanlardan binlerce kez razı olsun.aslında günümüzde en büyük sıkıntı tebliğde değil temsil vazifesindedir. nedir bu temsil.hakkıyla islamı ve müslümanlığı yaşayıp o elbiseyi taşımadır.haddim olmayarak nefsimde dahil kaçımız temsil ediyoruz? ama tebliği hepimiz yapıyoruz değilmi?
bir daha soralım isterseniz gerçekten temsil edebiliyormuyuz?

LeyaL
11-09-2009, 17:19
Bir şeyi bilmek, kabul etmek vardır fakat nefse ağır gelir aff dilersin..
bir de körü körüne savunmak vardır..

Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım.

!!!

Hakan Özkan
11-09-2009, 17:23
Bir şeyi bilmek, kabul etmek vardır fakat nefse ağır gelir aff dilersin..
bir de körü körüne savunmak vardır..

!!!

Buda bir gaflet anıdır belki , inkar edenin yanında ne büyük nimet, dolu tarafını görmek gerek bardağın ,birde ortada kesin bir hükümde yok belki anladığımız şekilde değildir ifade etmek istediği, böyle muallakta kalan meseleler yüzünden insanları bir kefeye koymak doğru değildir. Yarın aynı duruma bizler düşeriz mazallah . Müslüman iyi niyetini her anında koruması gerekir değilmi.

LeyaL
11-09-2009, 17:27
Buda bir gaflet anıdır belki , inkar edenin yanında ne büyük nimet, dolu tarafını görmek gerek bardağın ,birde ortada kesin bir hükümde yok belki anladığımız şekilde değildir ifade etmek istediği, böyle muallakta kalan meseleler yüzünden insanları bir kefeye koymak doğru değildir. Yarın aynı duruma bizler düşeriz mazallah . Müslüman iyi niyetini her anında koruması gerekir değilmi.

Bu hanımefendi hitap ettiği kitleyi belirtmiş.. Böyle düşünüp ve kitleye de böyle aşılarsa hâlimiz nice olur ?

Yanlış anlaşılmasın; sıradan biri gelip bana kendisini savunur eyvAllah derim, onun için dua ederim o ayrı..
Ama burada milyonlarca kişiye duyuruyor sesini..Dikkatinizi çekerim.

Ben düşerim yanlışa bi kendimi yakarım.
O düşer kim bilir binlerce kişi peşinden gider..
...

Hakan Özkan
11-09-2009, 17:34
Bu hanımefendi hitap ettiği kitleyi belirtmiş.. Böyle düşünüp ve kitleye de böyle aşılarsa hâlimiz nice olur ?

Yanlış anlaşılmasın; sıradan biri gelip bana kendisini savunur eyvAllah derim, onun için dua ederim o ayrı..
Ama burada milyonlarca kişiye duyuruyor sesini..Dikkatinizi çekerim.

Ben düşerim yanlışa bi kendimi yakarım.
O düşer kim bilir binlerce kişi peşinden gider..
...

Ne kadar kişiye ulaşması bir şeyi değiştirmez ki , niyetindeki derinliği ölcüsünde nasiplenecektir bu şahıs , hem kitleleri olumsuz yönde etkileyen şeyler sadece din yönünden zayıf olan toplumların sorunu eğer böyle bir sorun varsa o bu bayanın sucu değil kitlelerin cahilliği olur. Dinini öğrenme gibi görevi varken bunu içra etme yerine farklı şeyleri icra ediyorsa bu bireyin kendi sorumluluğudur. Düşünün kartel basın bir hayli güçlü şekli ve düşüncesi ile lahım akıtıyor evlerimize bizler eğer bunların bize verdikleri ile şekil alacak olmuş olsaydık halimiz nice olurdu. Hem bu bayan kitlelere ne diyorki imansızlık portresimi ciziyor yok islamın entellektüel yanı ile fikir beyan ediyor belki biz yalnış anlıyoruzdur değilmi. Kendimizdeki kusurlar ile uğraşşak emin olun bunlara bu kadar kelamlar sarfedilmezdi. Tekrar ediyorum insanlar gaflette olabilir insanın gafletli olması onun kazanılmasını bize yükler , değerlerimizi savunacaz diye hep başkalarının kusurunu aramaktan kendimizi kaybetmemiz gerek.

Terennüm
11-09-2009, 17:43
nefisleriniz öne geçtiyse bu münazaradan sonuç çıkmaz sadece birbirimizi kırdığımızla kalırız.lütfen dikkat edelim sevgili dostlar...

depare
11-09-2009, 17:54
Türkiye cumhuriyetinin kuruluş yıllarında yapılan devrimler neticesinde kadınların başlarının açılması, sözde modernize edilmesinin istenmesinden dolayı Üstad bunu korumaya çalışmıştır.50-60 sene değil daha evveline dayanır.1
Şu anda alimler islamı zamanın şartlarına uygun bir şekilde yorumlamaya çalışıyorlar.Efendimiz zamanındaki gibi yaşansaydı kadınların sosyal hayattaki rolü ve erkeklerin kıyafetleri de değişirdi.O yüzden o tarz örnekleri pek gerçekçi bulmuyorum.

O ayrı bir şey külliyen açılmaylada mücadele etti muhakkak ama pardesü ve mantoylada etti...
"Her yüzyılda 300 bin küsür Müfessir cilbab ayetini "çarşaf" olarak tefsir etmiştir"
Buda kendi sözüdür işte bunu delil göstererek yeni çıkartılan tesettür giysilerini bidat olarak yorumlamıştır...
İslamı zamanın şartlarına göre yorumlamak Allahın,Peygamberin emirlerini,buyruklarını kesip kırpıp çağa göre uydurmakmıdır Allah aşkına..?
Her çağa hitab etmiyor mu Kuranı Kerim..? öyle olmasaydı Tesettür için şimdi çarşaf giyin cilbab giyin 1400 yıl sonra hipap ile çağdaş modern tesettür karışımı bir şeyler giyersiniz denilmezmiydi..?
Efendimiz (s.a.v) zamanında ki gibi yaşansaydı kadınların sosyal hayatı kıyafetler'de değişirdi demişiniz...
Fazla değil 90 yıl önce Cumhuriyet ile birlikte değiştirildi bunlar hatırlatırım :evet:
Alimler,ulemalar vermedi bu değişim kararını despotlar verdi onun için beni bağlamaz ;;)

Bize düşen aziz borç asırlık zamanlardan
Tarihi temizlemek sahte kahramanlardan..

AY IŞIĞI
11-09-2009, 18:34
"Bana göre..... "diye başlayan bir cümle kurmam bencillik olur diye düşünüyorum...
Kendisini bir konserde yakinen gördüm ve gerçektede anlattığı gibi...Enteresan...!
Yazılarının var olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum...
Onun hakkında yorum yapmam ama eğer derseki " benim yaptığım şeyler doğrudur" işte bu noktada ona ve düşüncelerine kesinlikle katılmadığımı açık yüreklilikle söyleyebilirim...Son cümlem;
Mevla sonumuzu hâyr eyleye...!

erdemkepenek
11-09-2009, 18:36
Ayşe Armana' da bulaşır belki biraz iman ruhu .. O da bu dünyadan sayılmaz hani:=)

Duygu'Seli~
11-09-2009, 23:05
Bu bayanı eleştirip giyim tarzının kendisinin hoşuna gitmediğini söyleyen olabilir. Ama bu bayanın örtünmesinin İslam'a aykırı olduğunu söyleyenlere kızarım.. Dini kendine göre yorumlayıp nefsine göre örtünmesi demişsiniz.. Ne demektir Allah aşkına bu. Allah (c.c) örtünmenin sınırlarını belirledikten sonra herhangi bir örtünme biçiminden bahsetmemiştir.

Giyim tarzının islama aykırı olduğunu söyleyen alimler..
Allah örtünme sınırlarını belirlemiş..''vücut hatlarını belli etmeyen,DİKKAT çekmeyen'' örtünmeyi emretmiş.. Bakın şu tarza,sizce hiç dikkat çekmiyor mu..?Ve yine bakın sizce giyindiği dar badi vücut hatlarını belli etmiyor mu..?

http://www.dunyabizim.com/images/news/2882.jpg

http://www.gercekgundem.com/img/news/esraelonu0811.jpg

http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2008/09/25/80662/yazar-kirlangic-yetimhanesinde-medium-0.jpg

Vücut hatlarını belirginleştirmedikten sonra çarşaf veya pardesü yerine kilim giymiş, başörtüsünün bezi daha farklıymış, bot giymiş bundan size ne Allah aşkına ya..

Yorumumu bir daha okursanız bunun beni ilgilendirmediğini belirttiğimide görürsünüz..Giyim tarzı beni ilgilendirmez.. Günahı yada sevabı ona aittir.. Belki benden daha çok hayır hasenat etmiş,daha çok ibadet etmiştir ben onun imanını,inancını asla sorgulayamam..
Tekrar ediyorum, BENİ İLGİLENDİREN,benim sorguladığım ; hayat tarzına ''bunların dine aykırı olduğunu düşünmüyorum,Allah'ın beni böylede sevdiğine inanıyorum'' diyerek yaptıklarının günah olmadığını savunması! Bir kere dinimizde senin benim fikrim değil, Allah'ın var olan kuralları geçerlidir.. Sen kendi nefsinin arzuladığı yaşam biçimini yaşarsın tamam ama kendi yaşam biçimine günah değildir diyemezsin.. Hiç kimse kusura bakmasın bu kadın hakikaten saçmalamış..
Sorulan soruya karşılık kadın resmen diyor ki ''ben şuh olmak adına yapmıyorum,seviyorum'' Eee sen o düşünceyle yapmıyorsan bile karşıdakinin gözü pisse günah yine aynı günah.. Herkes senin niyetinde değil ki..?Zaten dinimizde bu yüzden örtünmeyi,kendini sakınıp,dikkat çekmemeyi emrediyor ya..

Gerçekten inanamıyorum. Ayrıca bu bayanın örtünmesini İslam'a aykırı bulmanız sadece sizlerin görüşüdür. Alimlerin böyle bir örtünme şeklini yanlış bulduğu diye bir ifadenin karşılığı yok. Örtünme, İslam'ın tesettür kalıbına uyuyor. Ama bazı tarikat ve cemaatlerin kalıbına uymuyorsa bilemem.

Siz ictihad ehlimisiniz ..? Nerden biliyorsunuz uyduğunu..? Bende değilim ama hadislerle ehli sünnet alimlerinin yorumuyla sabit,ortak olan bir düşünce var ve buna göre bu bayanın giyimi dinimize aykırı..

Vücut hatlarını belli etmeyen giyisiler emredilmiş değil mi dinimizde..?Hadislede sabittir bu araştırın.. Bu hanımın bluzunun darlığı sizce bu kurala uygun mu..? Dikkat çekmeyin,sade ve temiz olun emrediliyor.. Sizce bu bayanın o rock yazılı giysileri,şalvarı,şapkası,dışarıdan bakan biri için yeterince dikkat çekici değil mi..?

Kadın röpörtajında diyor ki; ''baktım herkes tek tip giyiniyor,bende SÜRÜYE DAHİL OLMAYACAĞIM kendi istediğim gibi kapanacağım'' diyor.. Sürüdekiler Allah'ın ona uyan kulları..Tek tip gördüğüde günümüzde yaygın olan pardesü ve akabindeki çarşaf.. Öyle hanımlara maşAllah Rabbim esirgesin,olmayana nasip etsin.. Kendisi çakal ayrılmış sürüden,sürüdeki kuzular Allah'a emanet..

''Herkesin çarşaf giydiği bir yerde, birkaç kadının manto giymesi fitneye sebep olacağından uygun olmadığı gibi, manto giyilmesi âdet olan yerlerde de çarşaf giyilmesi uygun olmaz. Çünkü bir yerde âdet olan şeyler giyilmezse, gösteriş ve şöhret olur, fitneye sebep olur. Hadis-i şerifte (Fitneyi uyandırana lanet olsun) buyuruldu.''
(Hadika)

Dolayısıyla;
Tesettür, sade ve gösterişten uzak ve zarif olmalıdır. Mümine narin olur.
Kadın, gülünç olacak şekilde giyinip süslenmemeli; partal da olmamalıdır. Sadelikteki ihtişam ve estetiği yakalamaya çalışmalıdır..

Her alimin yorumu farklılık gösterebilir bu konuda çünkü giyim tesüttürün dışında değil onun için tarz tartışılır. İslam muhakkak tektir ama birçok İslam ekolü vardır.

Her alimin yorumu farklı olabilir,biz dinimize uygunluklarına göre itibar ederiz onlara.. Buda günümüzde elbetteki zordur.. Yaşar Nuriye sorarsanız bu hanımın giyim tarzına tam teşekkül onay verir..Zira geçen ramazan ayında dar badi üzerine,atlet giyinen bir genç kızın eleştiri konusu olduğu bir ortamda,sorun olmadığını ifade edip onay verecek kadar sapkındır.. Oysa ehli sünnet alimi birine sorarsanız kesinlikle karşı çıkar..Örnek olarakta Ahmet Mahmut Ünlü hocayı veriyorum.. Zira oda yarı çıplak,mayolu oyuncak bebeklerin,erkek çocuklaırn cinsel duygulaırnı istismar ettiğini ifade ettiği için bu hanım yazar tarafından yaylım ateşine tutulmuştu..Günümüzdeki alimleri geçip dört büyük mezhep alimlerinin fetvasınada bakarsak eğer aynı şekilde onlarında bu kanıda yani ''vücut hatlarını belli etmeyen,dikkat çekmeyen'' örtünme biçimini tebliğ ettiklerini görürsünüz..

''Kadınların vücut hatlarının belli olmayacak herhangi bir elbise ile örtünmesi farzdır. İslam dini, kapanmayı emretmiş, fakat belli bir örtü şekli bildirmemiştir.''
(Dürer-ül-mültekite)

Bakın dinimiz illa bunu yada şunu giyin demiyor ama sınırlarınıda bizlere çizerek öğretiyor..Bu sınırı aşan yada uymayan olabilir,bu bizi ilgilendirmez ama bu sınıra YOKTUR,dayatmadır diyen inkar etmiş olur..Zira inkar etmekte insanı küfre götürür..

Başörtüsü kesin emirdir oysa tesettürün biçimi vücut hatlarının belirginleştirilmemesi şartıyla insanın kendi keyfine bırakılmıştır.

Bak ne güzel ifade etmişsin..Tek eksiklik var oda sadece vücut hatlaırnı belli etmemesi şartı değil,dikkat çekmeme şartıda vardır..Bende aynısını ifade edip bu şarta dayanarak karşı çıkıyorum işte.. Bu hanım dikkat çekip dar badilerle karşımıza çıkıyor..Nefisni özgürlüğüne esir etmesi onun zararına beni ilgilendirmiyor..Beni ilgilendiren işte senin bu yukarıdaki sözünede muhalefet etmiş olmasıdır...

Hani diyordunuz ya kendi nefsine göre giyiniyor evet kendi nefsine göre giyinecek tabi. Pardesü yerine kilim giymiş isterse battaniye giysin bundan rahatsızlık duyulması fecaat arz eden bir durum tek kelimeyle..

:) Tabi ya..Biz hepimizde kendi nefsimize göre hareket edelim o halde.. Nefs şeytanın oyuncağıdır..Biz nefsimize uymak yerine nefsimizi dinimize uydurmaya çalışsak daha uygun olmaz mı..? Yada diyelim nefsimize söz geçiremiyoruz yada şartlara yasaklara zorlanıyoruz..Bu durumdada hiç değilse yapmıyorsakta inkar etmesek olmaz mı..?

Kesin emir olan başörtüsünü örtünmeyerek kesin bir farz ihlal edilmiş oluyor. Ancak pardesü yerine kilimden elbise giyerek örtünmek, insana bırakılan sahada yapılmış bir tercihtir. Bu kadar net. İkincisi hem Allah katında daha makbul hem de İslam'a çok daha uygundur.

Baş örtüsünü dine uygun örttüğü sürece sorun tabiki yok,dilerse çarşaf,dilerse battaniye giysin..Bu hanım gibi dar badilerle,dikkat çeken şalvarlarla,baş örtüsü üstüne acayip şapkalarla dikkat çekmek dinimize ve sünneti seniyyemize uygun değildir.. Allah katında makbul olan edep ve adapla örtünmektir..

Farz olduğunu kabul ediyorum ama başımı örtmüyorum şeklindeki bir örneklik, bu bayanın tesettürüm İslam'a uygundur sadece tarzım yorumdur şeklindeki örnekliğinden daha kötüdür, çünkü ikincisinin gerçeklik payı çok daha yüksek...

:) Birincisi bir farzı bilerek yapmamak insanı sadece günaha sokar ve cezasını elbetteki tövbesiz ve onu telafisiz bıraktığı takdirde çekecektir.. Ama bir farzı yada sünneti inkar etmek insanı günaha sokmaz,küfre sokar..İşte aradaki fark budur özgün! Alah ayeti kerimesinde alimleri övüp dostu kabul ediyor,peygamber Efendimiz alimler benim varislerimdir diyor..Onun söz ve adetleirni bizlere nakleden ictihad ehli alimler ise örütnem sınırlarını bize ''dikkat çekmeyen,vücut hatlarını belli etmeyen'' şekilde yorumluyor.. Ayette vücut hatlarını örten örtünme biçimi emrediliyor..Bu hanımda kalkıp diyor ki; '' ben yanlış yaptığımı sanmıyorum,Allah'ın beni böyle kabul ettiğine ve sevdiğine inanıyorum'' Şimdi sana soruyorum özgün, Farzı sünneti bildiği halde inkar etmeyen,sünnete ve farza uygun örtünmeyi savunan bir bayan mı daha iyidir yoksa sünneti farzı kendi nefsine ve kafasına göre şekillendirip ''sanmıyorum''larla küfre adım atan bir bayan mı iyidir..? Sizi bilmem ama bütün ehli sünnet alimleri,küfre girmek ile günaha girmek arasındaki ince çizgiyi gayet güzel biliyorlar.. Bu tabiki yapılan günahı meşru kılıp savunmamızı gerektirmez ama aradaki farkla neyin iyi neyin daha kötü olduğunu herkes görebilir sanıyorum..

Evet ben örtünmeyerek günaha giriyorum ama bazıları ise başlarını örtüp başka yerleirni açmayı dinde meşru olarak görüp,bunu emreden alimlere ise dayatmacı diyerek küfre adım atıyor..Fark budur!

Bu hanımın giyimi beni zerre kadar ilgilendirmez(di)..Daha evvel bir çok şekilde gördüm,üzerinde deniz mavisi kotuylada gördüm(bu bile günah),makyajıylada gördüm..Ama hiç bir şekilde bunlara takılmadım.. Yadırgayıp,giyim tarzıyla mumamele etmek istesem zaten en başından beri görüpte aldırmadığım ve yazılarını okumaya devam ettiğim bu hanımı suçlardım.. Beni şaşırtan ve çokk kızdıran, giyim tarzının ''doğru olduğunu ve dinen sakıncası olmadığını'' ifade etmesi..Üstelik aşağılık ve sapık bir gazeteciye.. Hiç kimse kusura bakmasın ama dinimizde var olan örtü sınırı ve kuralları bellidir..Kişi dilerse battaniye giysin ama sınırlara riayet ederek..Etmiyorsa bile hiç değilse savunmasın..

Esra Elönü benim için sevilerek okunacak bir yazar değil artık..Hiç olmadığı kadar düştü gözümden.. Kim ne düşünürse düşünsün..

Her türlü özgürlüğe evet,ama islamı zedeleyen ve reforme etmek isteyen özgür düşünceye HAYIR!

Üç mevsim
11-10-2009, 01:54
Başka fotoğrafları da var mı Esra Elönü albümü yapalım. Hangi alimler söylemiş Esra Elönü'nün giyim tarzının İslam'a aykırı olduğunu. Yoruma açık bir dini konuda kesin konuşmaya devam ediyorsunuz yine. Pardon sizin kadar dikkatli incelememişim, üst taraftan badisi biraz darmış. Söyleriz daha bolunu giyer Allah Allah.. Dikkat çekmeyi yanlış anlıyorsunuz ve dini bir hususta hiç hakkınız olmadan kısıtlama getiriyorsunuz, katiyen yapılmaması söylenen dikkat çekmek; tahrik ediciliktir. Bu bayanın hiçbir tahrik edici yanı yok. Bunun dışındaki dikkat çekicilik, göreceli ve yoruma açıktır. Beyaz giyme söz olur siyah giyme toz olur gibi parlak elbiseler giyse de kızacaksınız siyah giyse de kızacaksınız, ya da ne diye kızayım beni ilgilendirmez diyecek ama ondan soğuyacaksınız, çünkü algınız yanış.

Konuya başından beri yanlış pencereden bakıyorsunuz. O giysinin ölçülere uygun olmadığını kabul ediyorum, bluzu daha geniş olsa daha makbul olurdu. Bu bütünün bir ayrıntısı siz buradaki mantaliteye karşı çıkyorsunuz, aynı bluzun daha genişini giyse yine karşı çıkacaksınız. Çünkü bakış açınız bazı katı yorum, kural ve gelenekleriyle kalıplaşmış tarikat ve cemaat bakış açısı gibi. Cübbeli Ahmet Hoca görse bu ne satansit gibi olmuşsun diye çıkışır, Mustafa İslamoğlu görse tebessüm ederek kızım o bluzun bir-iki numara daha genişini giy der. Sorun felsefe sorunu, bu sorunun dinle hiçbir alakası yok. Uzun uzun yazmanın da anlamı yok işte tüm mesele bu.

Sizin bakış açınızla ben bu konuya girersem bu konudan çıkamayız. İhlal edilen ve uyulmayan her farzın insanı bilmem nerelere götürdüğünden devam edersek çıkmaz sokağa gireriz.

Esra Elönü benim gözümde sevimli, sempatik, sevecen ve özgün bir yazardır, beğenmediğim yazıları olabilir, üstteki tuhaf giysisinin biraz daha genişini giymesini de söylerim, hatta onu bu konuya da davet edeceğim gelirse hasbihal de ederiz.

Ha bu arada biz her türlü özgürlüğe hiçbir zaman evet demedik; çünkü her türlü özgürlük, özgürlük yerine tutsaklığı getirir. Benim özgürlük anlayışım Özgür Der felsefesidir. Dinde reform gibi saçma sapan bir söz öbeğinin yakınından uzağından geçemem. Sadece, bazı tarikat ve cemaatlerin kalıpçılığı İslam'a zarar veriyor buna karşı çıkanlarında dinde reformist diye yaftalanması, söyleyenleri bağlar.

Berr Ak
11-10-2009, 02:05
Diğer konuya da yazdım buraya da yazmakta fayda var:
Bu konuda şunu ifade etme gereği duydum; dinimizi savunduğumuzu zannedip nefsimizi savunmayalım.Herkesin savunduğu düşünceye bir dayanak noktası vardır.Kimse kafasından uydurup bir şeyler yazmıyor.Birilerinin itibar ettiği şeye diğerleri itibar etmek zorunda değildir.Dinde sizlerin de ifade ettiğiniz gibi doğru tektir fakat o doğruyu algılayış biçimi alimlere göre bile değişiyorken, bizlerin bu konuda farklı düşüncelerre sahip olması normal.Ancak şu noktayı ifade etmekte fayda var; nasıl düşünüyorsak öyle yaşayalım.O zaman düşüncelerimiz karşımızdakinde çok daha büyük etki yaratacak ve dine bakış açıları işte o zaman sizlerin algılaadığı biçime dönüşebilecektir.Yani kısacası hal dili efendim...

Duygu'Seli~
11-10-2009, 02:07
:)
Ben katı olsaydım en başındada belirttiğim gibi bu hanımı okumaz ve takip etmezdim..Bu hanımın giyimine önem verseydim daha geçen hafta onun sevdiğim bir yazsını foruma koymazdım.. Bknz.( http://www.akpartiforum.com/ugur-oldugunde-cenaze-namazini-kim-fisleyecek-t119136.html?t=119136 )
Olaya kişisel yaklaşmayalım olur mu..?
Beni giyimi ilgilendirseydi en başından ilgilendirirdi..Bunu henüz taze olan ve paylaştığım konuylada kanıtladım değil mi..?
Şimdi defalarca tekrar ettiğim amacıma geleyim..
Dileyen diledğini giyer! BA_NA_NE..

Ama her dileyen giydiği kıyafet şekline ''bana göre sakıncası yok'' diyemez..Dinimizde sence bence kavramı yoktur! Dinimiz,Efendimiz,onu ve sünnetlerini yorumlayan ictihad ehli alimlerimiz bu giyimi (gösteirşli,dikkat çekici,dar) kabul etmemişlerdir.. Ve bu hanım kendince,nefsince bunu ifade edenlere dayatmacı diyip,kendi kafasına göre hüküm veremez!

Yorumlarını,şekerliğini vsliğini seviyorsunuz diye yaptığı yanlışa eyvAllah ediyorsanızda bende sizin özgürlük anlayışınızdan şüphe edeirm..
Bana göre bu mini mini hanımın nefsani arzuları değil Efendimiz'in sünneti,alimlerimizin fetvaları önemlidir..
Yoksa bende seviyorum cicili bicili şeylerle nefsimi tatmin etmeyi,bütün insanlarda..

Esra Elönü bir kez gözümden düşmüştü ama onu bu derce,dinimize değin bile savunanlara karşı dahada çok düşmüştür..

Allah hidayet nasip etsin..

Üç mevsim
11-10-2009, 02:17
Ne desek boş..

Allah hepimizin hidayetini daim eylesin.

LeyaL
11-10-2009, 10:23
Ne kadar kişiye ulaşması bir şeyi değiştirmez ki , niyetindeki derinliği ölcüsünde nasiplenecektir bu şahıs , hem kitleleri olumsuz yönde etkileyen şeyler sadece din yönünden zayıf olan toplumların sorunu eğer böyle bir sorun varsa o bu bayanın sucu değil kitlelerin cahilliği olur. Dinini öğrenme gibi görevi varken bunu içra etme yerine farklı şeyleri icra ediyorsa bu bireyin kendi sorumluluğudur. Düşünün kartel basın bir hayli güçlü şekli ve düşüncesi ile lahım akıtıyor evlerimize bizler eğer bunların bize verdikleri ile şekil alacak olmuş olsaydık halimiz nice olurdu. Hem bu bayan kitlelere ne diyorki imansızlık portresimi ciziyor yok islamın entellektüel yanı ile fikir beyan ediyor belki biz yalnış anlıyoruzdur değilmi. Kendimizdeki kusurlar ile uğraşşak emin olun bunlara bu kadar kelamlar sarfedilmezdi. Tekrar ediyorum insanlar gaflette olabilir insanın gafletli olması onun kazanılmasını bize yükler , değerlerimizi savunacaz diye hep başkalarının kusurunu aramaktan kendimizi kaybetmemiz gerek.

Dini yönden güçlü bir toplum olduğumuzda tartışılır zaten..
Kişiyi kazanmak da bu kadar yoğun bir hoşgörü çemberi ile olmaz olamaz..
Sonucda yapıyor ve yapdıklarının doğru olduğunu iddia ediyor..Kalkıp destek vermemiz beklenmesin..

Biz davamızın gübresi olabiseydik,
İslam çoktan çiçek açmıştı...
Ali Haydar (k.s)

Hakan Özkan
11-10-2009, 10:48
Leyal kardeşim bu kadının düşüncesine, yaptığına hoşgörü ile yanaşalım demiyoruz ki. Tabiki islama uygun olmayan yönlerini ifade etmemiz gerek.Yapılan yalnışlık sadece gaflet içinde olan kadını hor görmek dışlamak , yukarıdaki kadına itafen söylenmiş şeyleri okuyunca utanmamak eldemi . Müşriklere karşı bile bu denli tutum içinde olmayan peygamber efendimizin ümmeti sadece giyiminde ki eksikliklerden dolayı nerde ise taşlanacak karşı cıktığımız kısım burası.

Hakan Özkan
11-10-2009, 10:59
Evet ben örtünmeyerek günaha giriyorum ama bazıları ise başlarını örtüp başka yerleirni açmayı dinde meşru olarak görüp,bunu emreden alimlere ise dayatmacı diyerek küfre adım atıyor..Fark budur!

Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece. Hayat bir bütün iken hayatın ve berzahın önünü bir noksanlıkla kapayacak olan zihniyet kesinlikle peygabervari tavır içinde olamaz. Olduki bu bayan örtünmeyi inkar etmiyor,örtünmeyi sadece belli noktalardan ibaret görenlerin karşılacağı muamele bu olmaması gerekir. Neymiş şu cümle ile Alimlerimizin cizgisini islamın formatını değiştiriyormuş gibi vesveselere kapılmışızk. Kadının giyimine baktım resimler aracılığı ile onca cıplak gezenlerin arasında böyle bir insana münafık muamelesi yapmak ahmaklıktır. Herkes kendi noksanlığı ile bu kadar ilgilense belkide islam bütünü ile çok daha güzel yaşanır. Başın kapanmasını bildiği halde başını belli sebebler ile kapamayan kişi ile ayetleri inkar eden biri arasında elbette fark vardır. Ama kimse bana başımı kapamıyorum ama bu kadın kapıyor ama yalnış kapıyor diye kendini o bayandan üstün görmesin .

Benim en çok korktuğum şey aslında ayeti inkar etmenin yanında bizlere sirayet etmiş olan ben gıybetin günah olduğunu biliyorum ama yapıyorum ben örtünmemenin günah olduğunu biliyorum ama örtünmüyorum diyerek , günahlarda ısrar edenlerin zamanla küfre gitme korkusudur. Ne yapacaz şimdi takvalık düşündüğümüz vakit örtünüyor ama tam örtünmüyor demek ile günah olduğunu inkar etmiyorum ama örtünmüyorum arasındaki fark .

ishakyilmaz
11-10-2009, 11:43
Burada yapılan yorumların %80 nine yakını ortak noktada buluşup,Bahsi geçen kişinin eylem ve söylemlerinda tutarsızlık söz konusu olduğu,dahası islam yaşam biçimini yansıttığını anlattığını,fakat hak olan yaşam biçimi ile örtüşmediği,yapılan yorum ve gösterilen delillerle bu açıkça gözler önüne serilmesine rağmen,Konuyu açan yönetici arkadaşımızın herkesi bay-pass ederek kendi fikirlerini dayatmasının izahı olur mu olmaz mı kendisi karar versin?Bir konuda ezici bir çoğunluk 'evet'diyorsa,mutlaka manidar bir sonucu olsa gerek..Veya bu konuda tartışma çıkacağını hesap ederekten,anket şeklinde açılsaydı sonuç çok daha iyi anlaşılırdı!Yani özetle diyeceğim odur ki,onlarca kardeşimiz ''aykırı''yorum yapmasına rağmen,hala yanlışta ısrar edilmesini ''kısırdöngü''çekişmeden öte göremiyorum...Selam Ve Dua ile.

Berr Ak
11-10-2009, 13:50
Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece. Hayat bir bütün iken hayatın ve berzahın önünü bir noksanlıkla kapayacak olan zihniyet kesinlikle peygabervari tavır içinde olamaz. Olduki bu bayan örtünmeyi inkar etmiyor,örtünmeyi sadece belli noktalardan ibaret görenlerin karşılacağı muamele bu olmaması gerekir. Neymiş şu cümle ile Alimlerimizin cizgisini islamın formatını değiştiriyormuş gibi vesveselere kapılmışızk. Kadının giyimine baktım resimler aracılığı ile onca cıplak gezenlerin arasında böyle bir insana münafık muamelesi yapmak ahmaklıktır. Herkes kendi noksanlığı ile bu kadar ilgilense belkide islam bütünü ile çok daha güzel yaşanır. Başın kapanmasını bildiği halde başını belli sebebler ile kapamayan kişi ile ayetleri inkar eden biri arasında elbette fark vardır. Ama kimse bana başımı kapamıyorum ama bu kadın kapıyor ama yalnış kapıyor diye kendini o bayandan üstün görmesin .

Benim en çok korktuğum şey aslında ayeti inkar etmenin yanında bizlere sirayet etmiş olan ben gıybetin günah olduğunu biliyorum ama yapıyorum ben örtünmemenin günah olduğunu biliyorum ama örtünmüyorum diyerek , günahlarda ısrar edenlerin zamanla küfre gitme korkusudur. Ne yapacaz şimdi takvalık düşündüğümüz vakit örtünüyor ama tam örtünmüyor demek ile günah olduğunu inkar etmiyorum ama örtünmüyorum arasındaki fark . :güzel:

Bu kadına sapık dersem kendim ne olurum bilmiyorum:)İnsanlar da benim hakkımda böyle konuşuyor mu acaba düşünmeye başladım.
Takva noktasına değinecekken haddimi aşmamak için yazmamıştım fakat hakan bey çok güzel ifade etmiş.
Adem bey de çok güzel ifade etmişti; "açık gezmesinden iyidir".Ben de kendimi düşündüm, benden iyidir en azından başı kolu kapalı.Ama yazılanlarda şunu gördüm; hayali bir örtünme tarzı:)Yani sizin bahsettiğiniz tarzda örtünenleri ben görmedim.Şimdi tesettürü bozmadan nasıl kıyafetler modernize edilir, nasıl çağa ayak uydurulur şeklinde bir görüş hakim.Ve gençler bugün bu kız kadar olmasa da farklı giyim tarzları ile sokaklarda dolaşıyorlar.Farklı tarzda eşarp bağlama biçimleri falan ; cumhurbaşkanının eşi harunisa gül hanım'ın bu noktada çalışmaları bile var.Tesettür nasıl modernize edilir ve kendi kıyafetlerinden,eşarp bağlama stillerinden de anlaşılıyor.Çağa ayak uydurulacak diye elbette sapkınlık yapılmamalıdır fakat bu kadar dar bakarsak da sadece bulunduğumuz mekana hitap eder, açık denizlere açılamayız; balık tutamayız.Herkese saygılar:saygılar:

Duygu'Seli~
11-10-2009, 14:10
Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece.

Siz yorumlaırmın tamamını okumadınız yada sadece okudunuz..?

Biz yapan yada yapmayanları tartışmıyoruz..Buradaki farkı bütün yorumlarda üstüne basa basa belirttim..
Belki o hanımın hayrı hasenatı bizden fazladır,belki ibadetini eksiksiz yapan biridir kimse bilemez..Biz onun imanını sorgulamıyoruz Hakan bey.. Lütfen kafaları karıştırmayın..

Bu hanım dileidği gibi örtünsün bize ne..? Ama örtü şekli bizim dinimize uygun değil ve bu hanım bunu inkar ediyor..Bizi ilgilendiren kısım budur!
Bütün ehli sünnet alimleri ortak görüşte birleşiyor,bütün hadislerde belirtiliyor..Ama bu hanım kıyafetinin uygun olmadığını belirtenlere ''DAYATMACI'' diyor..Yani islam alimlerine,Efendimizi'in sünnetine muhalefet ediyor..İşte bizi ilgilendiren budur!!

Yaptıklarınız kimseyi ilgilendirmez ama bu onun doğru olduğunuda göstermez..Siz öyle inanır öyle devam edersiniz ama kalkıpta sizi takip eden,sizin hayranınız olan ve çoğunluğu genç olan bir kesime kendinizce fetva verip ''günah olduğunu sanmıyorum'' diyerek teşvik edemezsiniz!

Biz kimsenin imanını sorgulamıyoruz.. Söylediği yanlış fikre karşı çıkıyoruz!
Müslümansanız ve inandığınız halde yapmıyorsanız siz günahkar olursunuz diyor Allah,ama islamda olduğu halde inanmazsanızda küfre girersiniz diyor..Bu benim iddiam değil..
Yoksa bizim kimseyi cennete yada cehenneme sokma gibi bir yetkimiz elbetteki yok..Bu hanım küfre giriyorda demedik,küfre adım atıyor dedik..Allah'ın yada Efendimiz'in sözüne muhalefet etmek,yani onlar ''günah'' dediği halde ''günah olduğunu sanmıyorum'' demek küfre adım atmak değilse adı nedir bunun siz izah eder misiniz..?

Lütfen bu sefer sadece okumayın,gerçekten okuyunn..
Burda yapılan bir yanlış söz konusu..Bizlerinde bilgimizce fikrimizi beyan etmemiz hakkımız olsa gerek..Biz bildiklerimizi anlatmakla mükellef değil miyiz..?

Üç mevsim
11-10-2009, 16:17
Kısırdöngü çekişme olarak görebilirsiniz İshak Bey zaten bir noktadan sonra konu oraya geldi.. Size birşey hatırlatayım dün Fethullah Gülen'in uluslararsı çalışmalarıyla ilgili açılmış bir konuya biri geldi ve istemediğin kadar ayet hadis koydu şimdi bu tüm delilleriyle konuyu açıklamak mı oldu..

Çoğunluğun sizin gibi düşündüğü falan yok sadece burada ayet hadis savaşına girmekten haya ediyorum o kadar ama bazıları bilinçsizce ya da çok bilmişlikle bunu yapıyor.. Kaldı ki insanlar çoğunluğun değil hakkaniyetin peşinden gitmekle yükümlüdür. Bu konudan herkesin çıkardığı kendine kardır.

Dayatmacılığa gelince, bu konuda beni dayatmacı olarak görmek işte benim bu konunun başından beri bahsettiğim zihniyet sorunudur, tam da bunu anlatmaya çalışmıştım. Bunun nasıl anlaşıldığı benim anlatmaya çalıştığım şeyi izah etmeye yetiyor. Asıl kendi aforoz edici zihniyetinize bakınız siz... Onun dışında koyduğunuz fotoğraf uygun değildi. Takındığınız saldırgan tutum neredeyse Esra Elönü'yü boğacak nitelikte.. Kimse sizin tapulu malınız değil ne Esra Elönü ne Esra Elöünü'nün müslümanlığı... Resmen yargılayıp mahkum ettiniz. Ruz-i Maşer'de sizden hakkını alacaktır. Varsa sizden ondan alırsınız.

Bir insanın tarzına saygı duymak ya da bir insanı afaroz etmek için.. böyle bir konuda anket açmak önerisi ancak sizin mantık silsilenizin bir parçası olabilirdi zaten.. Şıklardan biri de şu olsun mu; siyahı mı giysin beyaz mı? Bazı arkadaşlarımızın İslam'dan, felsefeden ve özgürlükten anladığı bu...

LuTeNeS
11-10-2009, 17:17
Burada yorum yapan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum hepiniz çok güzel yorumlar yapmışsınız

benim de bir kaç kelamım olsun bari :)

Esra ELÖNÜ'yü ben Marmarafm'deki Fragmanlarından tanıyorum daha sonrada bir kaç yazısını okudum haber7.com da çok hoşuma gitmişti yazıları fragmanları ancak en son Cübbeli Ahmet hoca'nın şu barb bebek mevzuunda çok sevimsiz bir yazı yazmıştı o günden beridirde pek takip etmiyorum ve sanırım bu kıss birazcık sıyırmaya başladı bunu çok üzülerek söylüyorum çünkü onu gerçekten çok seviyordum çok hoşuma giden yazıları vardı :(

elif zeynep
11-10-2009, 17:43
Esra Elönü'nün yazılarına ara sıra bakarım, daha önceleri uzun üsre marmara fmden takip ettim. Fikirlerini es geçiyorum , biraz dengesiz denilebilir, bir sözü bir diğerini tutmadığı oluyor.Hele giyim tarzı beni delirtiyor. Biz bas bas "tesettür"ün keyfiyetini görmek isteriz diyoruz, lakin bakıyorumda esra hanımda keyfiyet derdi pek yok ... neyse,uzun süredir gereksiz şahıs benim için.

yolcu44
11-10-2009, 17:45
Böyle konular çok ilgi görüyor gerçekten :). Daha sağlam konulara ilgi gösterse idik bugün bunları konuşmaya bile gerek kalmazdı. Vesselam !

dilemma
11-11-2009, 14:25
Beni fikirleri alakadar eder, görüşüne göre yargılamaktan en çok canı yanmış kesim yine de en çok görünüşüyle, giydiğiyle giymediğiyle yargılıyor insanı..
Tuhaf..