fatih kısaparmak balon baskılı balon Hükümetten herkese günaydın ... Vergiler arttırıldı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hükümetten herkese günaydın ... Vergiler arttırıldı

rikopasa
10-13-2011, 11:09
Motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı.
Motorlu araçlarda 1600 cc ve üzerindeki araçlarda ÖTV yüzde 60'dan yüzde 80'e çıktı.

Cep telefonunda maktu vergi 40TL'den 100 TL'ye çıktı. ÖTV yüzde 20'den yüzde 5'e çıkartıldı.

Sigarada vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarken maktu vergi 13.25 kuruştan 14 kuruşa çıktı.

Milliyet

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi. Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler, cep telefonu ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV ile ilgili kararın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Buna göre, sigarada ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarıldı. Binek otomobillerde 1600-2000 CC arası ÖTV yüzde 60'tan yüzde 80'e, 2000 CC'nin üzeri içinse yüzde 84'ten yüzde 130'a çıktı.

Habertürk

İntifada
10-13-2011, 11:55
tuh lan cep telefonum var

rikopasa
10-13-2011, 15:52
tuh lan cep telefonum var

Böyle giderse o da olmayacak

Supraliminal
10-13-2011, 16:57
Tüketim sayısının artmasıda kişi başına düşen milli gelirle alakalıdır.
Yani milletin cebine para giriyorki tüketim oranıda artıyor.
Cep telefonu herkesin lüks.,
Arabalar desen lüks.
Bu vergiler bu kadar tüketen milleti etkiler mi ?
Önce düşün sonra eleştir.

Sevban
10-13-2011, 17:35
Vergiyi ödeyen bilir... :)

Eşref
10-13-2011, 18:44
Günümüzde 1600 cc üstü arabayı kim satın alır? Orta direk almaz. Fakir zaten alamaz. Sadece üst gelir grubuna mensup vatandaşlar alır.

Sigaradan hiç bahsetmiyorum. Fakir olup da çoluk çocuğunun üç kuruşluk rızkını buna harcayan varsa, bu zam az bile.

Geriye cep telefonu kalıyor. Cep telefonu lüks değil. Günümüz koşullarında zengin-fakir herkesin ihtiyacı. Keşke telefona gelmeseydi.

Sonuç olarak; zam elbette olacaktır. Daha önceki zamanları bir hatırlayın. Her gün ekmeğe kadar herşeye zam geliyordu. Orta direk ve fakir kesim can evinden vuruluyordu. Bu zamlara göz gezdirince, devletimiz alt gelir grubuna mensup vatandaşlarımızı korumaya çalışmış, artışlar da buna göre düzenlenmiş. Keşke bu da olmasa diyeceğim ama bir devleti güçlü kılan da vergilerdir. Yeter ki başımızdakiler iyi çalışsın.

Supraliminal
10-13-2011, 18:49
Ödenmeyen vergilerden de Devletin ne kadar sıkıntığı içinde olduğunu da es geçmemek gerekir.

rikopasa
10-13-2011, 19:47
bjektif;961856']Ödenmeyen vergilerden de Devletin ne kadar sıkıntığı içinde olduğunu da es geçmemek gerekir.

Doğru yaaa ben nasıl atlamışım bunu, kayıt dışı ekonomi ve vergi sisteminde açıkları ve vergi denetimini hükümet değilde ben düşünmeliydim dimi.

Kardeşim sen benden yerinde kesinti ile para daha elime geçmeden vergini alıyorsun ve vergiyi toplayamadığın yerlerden kaybettiğin vergi gelirinide bana yüklüyorsun, ohhh suyundanda koy.
O kadar milletvekili, bakan, danışman ne için para alıyor ? Hepsinde sekreter, araba, lojman, maliyetine en lüks yemekler .... 10 senedir tek başına iktidarsın be kardeşim.

Bazılarınızda yazmış lüks tüketimden vergi alınıyor diye, kıymetli taşlara, mücevherlere uygulanan verginin kaldırılmasına ne diyorsunuz ? Futbolculardan alınmayan vergilere ne diyorsunuz ? 2000 cc araçlar demişsiniz yahu insan biraz düşünürde yazar be, 1600 cc, 1400 cc araçlar benzin, mazot değilde su mu yakıyor ? Benzin, mazot vergi oranlarınada bir bakın.

Supraliminal
10-13-2011, 20:40
Vergi muhalefetiyle iktidar olamazsınız geçin bunları .

unnamed
10-13-2011, 20:58
hacı geçin parası olan olmaya muhabbeti...
vergilerin oranının farkındamasınız?
şuraya bak ilik kurutacak cinsten...
bu nedir Allah aşkına?
bu devlet hiç vergi almasa benzinden aldığı vergi yeterde artar bile....
korkuyorum yakında aldığımız havayada vergi alacaklar...
ayıptır...

ibocan
10-13-2011, 21:03
ÖTV yüzde 20'den yüzde 5'e çıkartıldı

bu nasıl zamn yahuu..uzuzladımı yani ??

unnamed
10-13-2011, 21:12
konunun aslı 1600cc ve üstü araçlar için...
kimse şehir içinde magandalık yapmasın diye ama...
yinede deprem zamanında konulan ötv nin neden hala kalkmadığını anlayabilmiş değilim....

Blur
10-14-2011, 05:10
Dünya'nın her hangi bir ülkesinde her hangi bir şeye %130 vergi uygulandığı olmuş mu ?

Harbiden yazıklar olsun... Birde milleti keriz yerine koymuyorlar mı...

Zamların sebebide enflasyonmuş.. Eee sormazlar mı adama hani enflasyon yoktu diye...

Yazık..

TYH
10-14-2011, 05:43
elinle yaktığın ateşi .... söndüremezsin diye bi laf var

bu da talep çılgınlığını yoketmenin farklı bi yöntemi olsa gerek,yoksa kimsenin cebi paradan patlayacak kıvama geldiği için lüks telefon almıyor ..vergiye gelince niye ödemiyormuş..geçin bunları..
he kredi kartı ile vergi ödensin,düşük faizli kredi çekip onu vergiye yatıralım deyin bizim millet yutar ha bunu.
bütçe açığını vergilerle kapayıp,enflasyonu sıcak paranın koynuna atıp ithalatı köklerseniz cari açık böyle şişer,şişerse de böyle yaptırımlara da hazır olacaksın.ben bu ekonomiyi uçları delik lastik eldivene benzetiyorum bazen,ya 5 delikten birden su kaçıracan yada 5 parmaktaki suyu tek parmağa aktarıp kontrol etmeye çalışcan ama bu seferde tepeden taşma ihtimali var suyun :| neyse lan ben böyle cümleler kurmazdım eskiden :|
Ekonomist Akıncı anlat bakalım ders 1;
Ekonomi nasıl soğutulur..

İntifada
10-14-2011, 10:42
nasil laflar la onlar kim ogretti :)
bi ozellestirmeye bakardi da sorunun cozumu ama para eder mekan kalmadi sanirsam

rikopasa
10-14-2011, 11:08
Kayıt dışını kontrol altına alsınlar, maliye denetimi adam gibi yapsın bu iş çözülür.
Cari açığı kapatmak için en kolay yol ve devlet için en zahmetsiz olan vatandaşını vergiye boğmak resmen sömürmektir.
Çalışandan yerinde kesinti ile zaten vergini çatır çatır alıyorsun, benzin mazot gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlara deli gibi vergi ödüyor bu halk bu da yetmiyor özel iletişim, özel tüketim, özel cart curt adı altında ne idüğü belli olmayan vergi kalemleri %50 - %80 ler oranında.
El insaf be kardeşim el insaf yahu.

rikopasa
10-14-2011, 11:12
bjektif;961883']Vergi muhalefetiyle iktidar olamazsınız geçin bunları .

Hocam sen ne içiyorsun böyle ya ? Kapalı karanlık bi alandamı yaşıyorsun yoksa ? cam pencere bişey aç oksijen al biraz.

Supraliminal
10-14-2011, 16:45
Tutarlı söylemlerin beni sarhoş etti bayım.
Böyle konuşmamın sebebi sensin.

Necip Fazıl
10-14-2011, 16:47
Şu sigara işi kötü oldu yaa :ağla: :V

TYH
10-15-2011, 21:20
nasil laflar la onlar kim ogretti :)
bi ozellestirmeye bakardi da sorunun cozumu ama para eder mekan kalmadi sanirsam

made in tyh

İntifada
10-15-2011, 21:22
made in tyh

mikroyu veren ekonomist kesiliyor la...

unnamed
10-15-2011, 21:25
Kayıt dışını kontrol altına alsınlar, maliye denetimi adam gibi yapsın bu iş çözülür.
Cari açığı kapatmak için en kolay yol ve devlet için en zahmetsiz olan vatandaşını vergiye boğmak resmen sömürmektir.
Çalışandan yerinde kesinti ile zaten vergini çatır çatır alıyorsun, benzin mazot gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlara deli gibi vergi ödüyor bu halk bu da yetmiyor özel iletişim, özel tüketim, özel cart curt adı altında ne idüğü belli olmayan vergi kalemleri %50 - %80 ler oranında.
El insaf be kardeşim el insaf yahu.
hacı cari açığın tek nedeni bumudur?
budur dersen kötü olacağım...
insanlarımız hala en basitinden nükleer enerjiye karşı çıkarken 450 milyon dolara yakın para veriyor bu ülke elektrik üretmek için dışarıya...
birazda konunun iç taraflarına inelim isterseniz?
heh burada yapılan vergiyi onaylıyormuyum?
tam onaylıyorum denemez ama bir adam 300000 dolar bir arabaya para verebiliyorsa, ee vergileride zaten fazlaca kafaya takmaz, çünkü altı aylık vergisi o arabanın sıfır bir reno alacak derecede zaten....

Ukbâ
10-15-2011, 23:30
Bir çok ülke ekenomik bunalımlar ile uğraşırken. Ülkemizde hükümetin bütce açıklarını gidermek için ilk adımda dövizlerin yükselmesine sebep olan dokunuşu sonra yeterli gelmemiş olmalıki bu seferde vergi gelirlerini güncellediler.

Açık olmak gerekirse mütevazi hayat yerine tank gibi araçlar ile gezmek , islami hasssiyetin içinde olan bedenin kula emanetine ihanet düzeyinde sigara alkol ile delik deşik etmek. Hava veya nefsin tatmin edilmesi mümkün olmayan tüketim çılgınlığı ile her sene telefon değiştiren bizlere bu kararlar çok iyi geldi.

Feride
10-15-2011, 23:36
Bir çok ülke ekenomik bunalımlar ile uğraşırken. Ülkemizde hükümetin bütce açıklarını gidermek için ilk adımda dövizlerin yükselmesine sebep olan dokunuşu sonra yeterli gelmemiş olmalıki bu seferde vergi gelirlerini güncellediler.

Açık olmak gerekirse mütevazi hayat yerine tank gibi araçlar ile gezmek , islami hasssiyetin içinde olan bedenin kula emanetine ihanet düzeyinde sigara alkol ile delik deşik etmek. Hava veya nefsin tatmin edilmesi mümkün olmayan tüketim çılgınlığı ile her sene telefon değiştiren bizlere bu kararlar çok iyi geldi.

Yoruma katılıyorum..:güzel:

Bakış zaviyesi yerinde zira. İslami çerçeve açısından doğru bir tespit..!

unnamed
10-15-2011, 23:48

abim herkes gelirine göre birşeyler yapıyor....
sigara alkol konusunda haklısın:saygılar:
ama kalkıpta bu kadar abesçe vergi almak herşeyden önce zulümdür halka...
sadece bu konu için değil....
diğer vergi kaynaklarınada bakalım....
ötv denen vergi deprem zamanında konulmuştu, hala daha neden kalkmadı?
benzin deseniz ayrı, araba deseniz ayrı, motor deseniz ayrı....
geçen gün motorun faturasına baktım fiyatının yarısı kadar ben kdv+ötv vermişim....
bumudur?

manifesto
10-16-2011, 00:08
Rahmetli dedem anlatırdı.
Köye vergi memurları gelirmiş keçi 10 lira vergisi 15 lira :)
Ödeyemezlermiş,ee alın keçiyi götürün..o da olmaz vergisini ödeyeceksin.
%135 vergi mantıklı değil.İzah edilebilir de değil.
Lüks tüketim yada başka bir şey %135 den bahsediyoruz
30 liralık ürünün vergisi 40 lira:hmm

Yıldırım
10-16-2011, 00:12
Sadece telefona gelen vergiler beni ilgilendiriyor...
Petrol ve türevlerinin ithal edildiği bir ülkede adam 1600cc den yüksek alıyorsa vergisini ödesin...
Hep demiyormuyduk zenginden daha çok vergi alınsın diye...

rikopasa
10-17-2011, 11:10
Benim anlatmak istediğimi kimse anlamamış.
Türkiye büyüdü, gelişti diye sağda solda sallamayacaksın kardeşim, ben bunu söylüyorum.
Büyük ve gelişmiş ülkelere bak bakalım vergi oranları neymiş.
Herkes bi güzel sallamış yine lüks araç alan vergi ödesin diye, arkadaşım açın mercedes'in, bmw'nin vergi oranlarına bakın avrupada.

Mücevher, değerli taş vergi oranını adam olan biri bana burada yazsın bakalım.

Yav birgün gelecek aç yatacaksınız hala yanlış yapılan işleri savunuyorsunuz.
Benzine, mazota bu kadar vergi yanlış,
Özel tüketim vergileri yanlış,
bu kadar basit, siz istediğiniz kadar yırtın kendinizi ama bunlar yanlış.

İntifada
10-17-2011, 12:11
bmw almanyada uretiliyor
almanya ab uyesi
ab ulkeleri arasinda gumruk tarifesi ve kota yok
anlatabildim mi

rikopasa
10-17-2011, 13:32
Hyundai, Toyota, Ford Transit, Ford Connect, FIAT ... bunlarda Türkiye'de üretiliyor. Yine açıp bakalım vergi oranları ne ? Yav hadi geçtim bunları dünyanın en pahalı benzin, mazotunu belkide biz kullanıyoruz.

Mücevher diyorum değerli taş diyorum ... bunların vergi oranları nedir diye soruyorum kimseden ses seda yok. Futbolculardan alınan vergileri söylesenize bana.

rikopasa
10-17-2011, 13:55
Ya üstat, mütevazi hayat yerine tankla gezenlere eyvallah, her ay telefon değiştirene de eyvallah. Ama bu ötv faturalardan da alınıyor. Bir bakın TTNet'e ne kadar ötv ödüyoruz.
Vergide yapılsın ne yapılıyorsa, ÖTV nedir ya, utanıyorum devletim adına! Özel tüketimmiş, iletişim adı üstünde ya, i-le-ti-şim!
Yazar kasar fırlatılan günlerden kurtulmak için oy verdim ben, vergi yükü çekmek için değil!
Ayrıca yasakla-zamla insan engellenmez, kamçılanır! Pöfür pöfür sigara içenler bu huyundan mı vazgeçecek bu zamla, aman ne güzel hükümetimiz sağlıklarını düşünürmüş de, hanimiş de hanimiş.
Tüketim çılgınlığını zamla mı engelleyecekler, zengin her şartta o zammı verir gene de alır!
Oyyyy torpak başıma!

Yahu zaten o tankla gezenler yine tankla gezecek... nasılımı ... daha fazla vergi kaçırarak.

Çalışan, memur, işçi bunların zaten vergi kaçıracak halimi var, para daha eline geçmeden tak diye kesiyor devlet vergisini bu insanlardan. Devlet vergi kaçakçılarıyla uğraşacağına en kolay ve zahmetsiz yol olan tüketimi mecburi olan kalemlerden vergi topluyor ... helal olsun nediyelim.

Arkadaşlar size soruyorum ama hiç tınlayan yok... Mücevher ve değerli taş vergi oranı kaç bu ülkede, futbolculardan alınan vergi oranı kaç ?
Biriniz şuna cevap verin ?

İntifada
10-17-2011, 14:28
pirlanta mucevher konusunda sana katiliyorum...
ama otomobil vb.agir sanayide ekonomik entegrasyonlari isin icine katmadan yorumlamamani oneririm...
su bir gercek ki devleti orta sinif tasiyor devletin yuksek gelirliyi bi sarsmasi lazim ozel okul acip vergi muafligi kazanmakla olmamali...

Ukbâ
10-17-2011, 20:53
Ya üstat, mütevazi hayat yerine tankla gezenlere eyvallah, her ay telefon değiştirene de eyvallah. Ama bu ötv faturalardan da alınıyor. Bir bakın TTNet'e ne kadar ötv ödüyoruz.
Vergide yapılsın ne yapılıyorsa, ÖTV nedir ya, utanıyorum devletim adına! Özel tüketimmiş, iletişim adı üstünde ya, i-le-ti-şim!
Yazar kasar fırlatılan günlerden kurtulmak için oy verdim ben, vergi yükü çekmek için değil!
Ayrıca yasakla-zamla insan engellenmez, kamçılanır! Pöfür pöfür sigara içenler bu huyundan mı vazgeçecek bu zamla, aman ne güzel hükümetimiz sağlıklarını düşünürmüş de, hanimiş de hanimiş.
Tüketim çılgınlığını zamla mı engelleyecekler, zengin her şartta o zammı verir gene de alır!
Oyyyy torpak başıma!

Sevgili Nun ötv ttnet ile bağlantılı zamlı olduğunu düşünmüyorum.

Bir çok Avrupa ülkesi ( Yunanistan’ Portekiz’ İspanya’İtalaya’İrlanda ) bankalara toplam 2 trilyon 165 milyar dolar borçları bulunmakta mevcut borçların aksamadan ödenmesi için acil kararlar alıyorlar bunlar alınırken işci memur maaşlarında gerileme dahi yapıyorlar.

Hükümetimiz etrafında ki ülkelere bakıp kapıya dayanan krizlere karşın cari açıkdaki olası rahatsızlığı giderme adına ötv artışıyla cari açığı dış ticaret açını durdurmak istiyor . Vergi kanunda yapılamayan düzenlemeler yüzünden gelir dağılımını dengede tutmak için kayıt dışının etkisi ile vergilerin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İktisat politikasının gereği aslında zengini daha çok rahatsız ediyor , yıllardır iyi giden ekenomi kendilerine epey kazandırmışken neden bazı cevreler şimdi bilakis zenginler aşırı tepki veriyor dersiniz. Yerli ve küçük motorlu makul araçlarda bir şey yok ithal edilen tank gibi araçların vergi artışı bence normal. Eşinin mutfak giderinden coluk cocuğunun eğitiminden kısıtlayarak tütüne içkiye para yatıranlara karşıda bu zamlar yerinde

Fransız şairin biz sözü var.Susuzluğumuzdan daha büyük olan bardaklarımız, sürahilerimiz yüzünden utanıyordum." diyor Fransız filozof şair.

Ukbâ
10-17-2011, 20:56
abim herkes gelirine göre birşeyler yapıyor....
sigara alkol konusunda haklısın:saygılar:
ama kalkıpta bu kadar abesçe vergi almak herşeyden önce zulümdür halka...
sadece bu konu için değil....
diğer vergi kaynaklarınada bakalım....
ötv denen vergi deprem zamanında konulmuştu, hala daha neden kalkmadı?
benzin deseniz ayrı, araba deseniz ayrı, motor deseniz ayrı....
geçen gün motorun faturasına baktım fiyatının yarısı kadar ben kdv+ötv vermişim....
bumudur?

Son güncelleme :) söyledikleriniz kapsamıyor sevgili Ebubekir. Pkk ile sıcak temaslarımız oldu olacak operasyonlar ile alakalı , savunmaya giden paralar yol hızlı tren vs gibi yatırımların bütcedeki açıkları nasıl giderilecek. Sıkıntı kapıya dayandıktan sonra hasarı daha büyük olurdu kapı komşularımızda sabit bu durumlar. Şimdiden açık giderici kararları yerinde buluyorum. Dört beş senedir orta sınıf hükümetin sayesinde çok paralar kazandı şimdi halkı devleti düşünmek zorundalar.

İntifada
10-17-2011, 20:58
şu teröre savunmaya harcadığımız paradan da gına geldi artık...
amerikan ekonomisini batırdı savaş giderleri...
bizide batırır...

unnamed
10-17-2011, 21:02
Son güncelleme :) söyledikleriniz kapsamıyor sevgili Ebubekir. Pkk ile sıcak temaslarımız oldu olacak operasyonlar ile alakalı , savunmaya giden paralar yol hızlı tren vs gibi yatırımların bütcedeki açıkları nasıl giderilecek. Sıkıntı kapıya dayandıktan sonra hasarı daha büyük olurdu kapı komşularımızda sabit bu durumlar. Şimdiden açık giderici kararları yerinde buluyorum. Dört beş senedir orta sınıf hükümetin sayesinde çok paralar kazandı şimdi halkı devleti düşünmek zorundalar.
iyi diyorsun güzel diyorsun abim...
eyvallah...
ama hani nerde savunma?
kaç tane şehit verdik yine?
heronları geri alabildik mi?
onları geçtim...senelerdir ülke askeriyeye çalışıyor nerdeyse, pkk nın sonu geldi dimi?

Ukbâ
10-17-2011, 21:18
İdeolojik devletin uygulamaları Pkk 'yı o kadar palazlandırmış ki savunmanın her türlüsünü onlar adına kullansan fayda sağlamaz. Hiç bir zaman bu türlü yapılan operasyonlar ile sonuç alınmayacaktı. Ama siyaset işte halkın taban yapan duygularını kirli siyasetin saltolarını absorbe etmek için sonuç getirmeyecek uygulamalar bile yapılır olmuş ülkemizde.

unnamed
10-17-2011, 21:22
dediklerindnen çıkardığım sonuç abi;
istersek ekonominin %100'ünü askeriyeye verelim yine birşey olmayacak...
o zamanda senin vergi için savunduğun tezin boşa çıkmış olacak.....

Ukbâ
10-17-2011, 21:25
dediklerindnen çıkardığım sonuç abi;
istersek ekonominin %100'ünü askeriyeye verelim yine birşey olmayacak...
o zamanda senin vergi için savunduğun tezin boşa çıkmış olacak.....

Evet askeri operasyonlar ile bu sorun halledilmeyecek bunu söylememiz savunmaya gerekli olan ödemeleri engellemiyor. Sonuç itibari ile siyasetin çözemediği sorunu silah ile çözmeye çalışan hareketler var olduğu sürece bütce açıklarımızın bu şekilde kapatılmaya çalışılmasına devam edilecek. Hangi siyasi irade savunmya ödemeler dursun diyebilir azmış pkk varken.

unnamed
10-17-2011, 21:28
yok anladım anlaşamayacağız abim(:
abi o zaman senin dediklerinin ötv ile alakası kalmıyor ki?
nasıl olsa siyasi yolla çözülecekse bu kalkıpta dağa taşa bomba sallayıp bununda faturasını halka yıkmanın manası kalmıyor?
kara harekatını örnek göstermişsin iyi demişsin abi ama.....
yine lafların birbirleriyle çelişmiş oldu....

Ukbâ
10-17-2011, 21:42
Anlaşmayı kolaylaştıralım. Yapılan son düzenlemeler daha çok zengin sınıfı ve bizler gibi müsrif olanları etkiliyor.

Senin benim için manasız olan müdahaleler devlet aklına alışılagelmiş olan düzenlemelere faydası yoksa yapılacak başka bir şey kalmamış oluyor kardeşim.Ortada bir sebepten ötürü bütce açığı var onun kapatılması gerekiyor. Eğer halk olarak asker intikal yapmasın operasyon yapmasın yatırımlar durdurulsun her alanda dersek o zaman acıkta pek olmaz yapılan güncellemelerinde anlamı olmaz değilmi. Düşünelim şehit cenazeleri geldiğinde askerin sağı solu pompalaması ruhen insanımızı rahatlamış olması devletin refleksidir bazen sonuç vermeceyecek olsada bu kararların alınmasına önlenemiyor.

Bu arada hala çelişkili ksımı ben anlamayamadım ama neyse günün yorgunluğu var üzerimde :)

İntifada
10-17-2011, 21:43
Anlaşmayı kolaylaştıralım. Yapılan son düzenlemeler daha çok zengin sınıfı ve bizler gibi müsrif olanları etkiliyor.

ve yi iki kelime önce koymuşsun başkan

unnamed
10-17-2011, 21:47

Senin benim için manasız olan müdahaleler devlet aklına alışılagelmiş olan düzenlemelere faydası yoksa yapılacak başka bir şey kalmamış oluyor kardeşim.Ortada bir sebepten ötürü bütce açığı var onun kapatılması gerekiyor. Eğer halk olarak asker intikal yapmasın operasyon yapmasın yatırımlar durdurulsun her alanda dersek o zaman acıkta pek olmaz yapılan güncellemelerinde anlamı olmaz değilmi. Düşünelim şehit cenazeleri geldiğinde askerin sağı solu pompalaması ruhen insanımızı rahatlamış olması devletin refleksidir bazen sonuç vermeceyecek olsada bu kararların alınmasına önlenemiyor.

Bu arada hala çelişkili ksımı ben anlamayamadım ama neyse günün yorgunluğu var üzerimde :)

abim bütçe yada cari açığı bu şekilde kapatacaksan yandık....
demek ki yakında bu adam ötv ödüyor, bu adama bi tane daha vergi koyalım derler....