fatih kısaparmak balon baskılı balon TEK Tip Askerlik ve Mücadelemiz - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEK Tip Askerlik ve Mücadelemiz

ozkanturk
09-22-2010, 12:05
AKP forum üyeleri 4 yıllık ünv mezunuyum , 8 yıldır akp ye oy verdim oy topladım referandum - seçim-yerel seçim hepsinde , bugun elimizdeki 6 aylık askerlik yapma avantajı alınmak isteniyor okumuş kendini geliştirmiş beyinler 12 ay tutsak edilmek isteniyor buna karşıyız 12 ay askerlik yapmak istemiyoruz genç beyinleri yurtdışına teşvik edecek bi tasarıya karşıyız AKP yönetimi emin olsunki tüm ÜNV okuyanlar ve mezunlarını önümüzdeki seçimde karşılarında bulacaklar buda milyonlar demek ben ve çevrem ailem dahil yıllarca benim öncülüğümde akp ye oy verdik eğer tasarı onaylanırsa mecliste asla benden de oy alamayacağı gibi tüm ünv forumlarında , memurluk forumlarında sanal alemde mücadelemi sürdüreceğim,ilk işim üyeliğimi sildirmek olacak

Özgür Çağrı
09-22-2010, 12:26
Bende tek tip askerliğe ve okumuş bilinçli eğitim seviyesi yüksek beyinlerin kışlalarda tutsak edilmesine karşıyım. Haklı davanızda sizi destekliyorum fakat pire için yorgan yakmayın derim savunma bakanı denen 8 senedir pek göremediğimiz vatandaşı görevden almalarını bekliyorum

unnamed
09-22-2010, 12:43
bu memlekette üniversite mezunları insanda, okumayanlar insan değil mi?
akp oy vermem verdirmem....
senin ülke sevgin askerlik yolundan mı geçiyor?
askerliğini bile yapmamış biri olarak, orda ki normal erlerin ne çektiğini biliyormusun?
adam okumamış diye 15 ay sürgün çektirmenin ne manası var?
düşme olacak sa hepsinde olsun...
üniversiteyi nasıl ve ne şartlarda okuduğunuzu herkes biliyor...
boş manasız sözlerle karalama kampanyasına girmeyiniz...

yusuf11
09-22-2010, 13:12
Bende tek tip askerliğe ve okumuş bilinçli eğitim seviyesi yüksek beyinlerin kışlalarda tutsak edilmesine karşıyım. Haklı davanızda sizi destekliyorum fakat pire için yorgan yakmayın derim savunma bakanı denen 8 senedir pek göremediğimiz vatandaşı görevden almalarını bekliyorum

iyi yorum

ozkanturk
09-22-2010, 13:23
bu memlekette üniversite mezunları insanda, okumayanlar insan değil mi?
akp oy vermem verdirmem....
senin ülke sevgin askerlik yolundan mı geçiyor?
askerliğini bile yapmamış biri olarak, orda ki normal erlerin ne çektiğini biliyormusun?
adam okumamış diye 15 ay sürgün çektirmenin ne manası var?
düşme olacak sa hepsinde olsun...
üniversiteyi nasıl ve ne şartlarda okuduğunuzu herkes biliyor...
boş manasız sözlerle karalama kampanyasına girmeyiniz...

katılmıyorum

unnamed
09-22-2010, 13:39
kardeş katılmayabilirsin...
lâkin, bir eşitlik geliyorsa ve bundan herkesin faydanalabileceği görülüyorsa karalama yapmaya gerek yok...
yedek subay olarak gitsen 12 ay yapacaktın?
buna niye karşı çıkmıyorsunuz?
bana bunun sebebini söylermisin o zaman...

Ruh-i zar
09-22-2010, 14:01
Tek tip askerliğe bende sıcak bakmıyorum..
Sadece açık öğretim mezunlarının askerlik süresinin kısa olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu kişi sırf askerliği ertelemek ve ya kısa dönem yapmak için gidiyo açık öğretime:)
[Hatta iki yıllık üniversite mezunları içinde dönem uzatılabilir]

Okumamışı adamdan saymamakta değildir bu durum..
Üniversite okumak kolay değil..
Zaten 4 senesini okulla geçiren bir adama uzun dönem askerlik yapmak zor gelir..
Kışlada değilde başka ortamlarda çok daha fazla fayda sağlayabilirler..
Hayata atılmak için zaten vakit kaybeden insanlara biraz daha durun hele demektir bu..

Hüdaverdi
09-22-2010, 14:05
Ula deget açtırma kutumu benim gelir gelmez enayimiyim ben 15 ay yapacak kadar ? Gitidin ünilerde ki köpekleri temizleyin sonra ''ulaaa biz böyle yaptık ulaaa'' diyip hakkınızı vereyim ama çıkıp insanlar orada geberirken ''biz genç beyiniz okumuşuz'' deme hakkına sahip değilsin.Orada beyni parçalanan bir çok insan gördüm onların ne suçu var ? Onlarda desin ''ulaaa benim anam babam benim elime muhtaç ben çalışmazsam naparlar pazardan artıklarımı toplasın ulaa'' mi desin ? İyi sizi göndermeyelim,bu insanları göndermeyelim gitse gitmesin anasını satayım onlarda girsinler taburlara karakollara assınlar pkk bayrağı ne güzel fantazi değil mi ?
Madem ak partiye oy verdin,eşit olmayı da öğreneceksin.Madem sen genç beyinsin,orada can veren,veya bir batı ilinin kıyısında nöbet bekleyen ama anasının babasının derdine düşenlerde genç beyin.Beyin okumakla olmaz,herbeyinin görevi var gimse gitmesin o zaman,vicdanı red diye haykırsın herkes he ? Biz diyoruz ''paşa çocukları neden ölmüyor'' diye sen ''genç beyin okumuşluk öğrenmişlik'' diyorsun.Güzel insanına göre muamele yapalım,garibanları yollayalım.
Bir gidin Allah aşkına buna dua edin.6 ay 'poşet' olarak yapıp ne elde edilcek ? asıl 6 ay askerlik yapılması devlete millete büyük zararları var.Boş yere masraf,boş yere yer işgali yapıyorlar.

Okusanda okumasanda,cahili cühela vekili ukela da olsan,süper zekada olsan yapacaksın.
Kaç ülkeden o zaman.

unnamed
09-22-2010, 14:14
Ula deget açtırma kutumu benim gelir gelmez enayimiyim ben 15 ay yapacak kadar ? Gitidin ünilerde ki köpekleri temizleyin sonra ''ulaaa biz böyle yaptık ulaaa'' diyip hakkınızı vereyim ama çıkıp insanlar orada geberirken ''biz genç beyiniz okumuşuz'' deme hakkına sahip değilsin.Orada beyni parçalanan bir çok insan gördüm onların ne suçu var ? Onlarda desin ''ulaaa benim anam babam benim elime muhtaç ben çalışmazsam naparlar pazardan artıklarımı toplasın ulaa'' mi desin ? İyi sizi göndermeyelim,bu insanları göndermeyelim gitse gitmesin anasını satayım onlarda girsinler taburlara karakollara assınlar pkk bayrağı ne güzel fantazi değil mi ?
Madem ak partiye oy verdin,eşit olmayı da öğreneceksin.Madem sen genç beyinsin,orada can veren,veya bir batı ilinin kıyısında nöbet bekleyen ama anasının babasının derdine düşenlerde genç beyin.Beyin okumakla olmaz,herbeyinin görevi var gimse gitmesin o zaman,vicdanı red diye haykırsın herkes he ? Biz diyoruz ''paşa çocukları neden ölmüyor'' diye sen ''genç beyin okumuşluk öğrenmişlik'' diyorsun.Güzel insanına göre muamele yapalım,garibanları yollayalım.
Bir gidin Allah aşkına buna dua edin.6 ay 'poşet' olarak yapıp ne elde edilcek ? asıl 6 ay askerlik yapılması devlete millete büyük zararları var.Boş yere masraf,boş yere yer işgali yapıyorlar.

Okusanda okumasanda,cahili cühela vekili ukela da olsan,süper zekada olsan yapacaksın.
Kaç ülkeden o zaman.

eyvaAllah....

İntifada
09-22-2010, 14:17
Sonuna kadar hak veriyorum sana kardeşim...
özel sektör zaten başbelası devlet sektörü için kpss gerekiyor...Ama hep önünde asker sorun...Askere gidip gelsen bütün bilgilerini unutacaksın tekrardan hazırlan...
Bencede yanlış olur bu...

Özgür Çağrı
09-22-2010, 14:49

Kaç ülkeden o zaman.

Reyiz bu nasıl bir kompleks yav ?

İntifada
09-22-2010, 14:57
Hüdaverdi yavaş gel la...
adam haklı bence...
kusura bakılmasın herkesin devletine hizmeti farklıdır...
üniversite okuma hakkı sadece birilerinin elinde değil her lise mezunu girebiliyor yani ortada eşitsizlik yok...

ozkanturk
09-22-2010, 14:58
tek tip askerlik tam bir adaletsizlik...

ben 4-5 sene üniversite okuyacam kafa patlatıcam ya da hayatımın en güzel yıllarında kafamı derslerden kaldıramıcam gezip tozamıcam, ilkokul mezunu ile aynı şartlarda askerlik yapıcam. adaletsizlik bu başka birşey değil.

askere gidenler bilirler. okumuş insanla okumamış insan o kadar fark ediliyor ki basit bi şekilde anlatıyım:

ben kısa dönem askerlik yaptım 2006 da çok şükür. acemi birliğinde tüm bina kısa dönem askerlerden oluşuyor. herkes üniversite mezunu.inanın akşam saat 10 bilemediniz 11 oldumu herkes yatar tek bir çık çıkmaz. koğuşta 1 tane sigara içen göremezsiniz. herkes birbirine saygılı tek bir küfürlü konuşma yok.

ne zaman ki acemilik bitti ve usta birliğine gittim, işte o zaman anladım askerliğin ne olduğunu. kavgasız gürültüsüz bi an yok neredeyse, herkesin ağzında küfür, yeni gelen erlere sanki yunan askeri gibi muamele, devrecilik herşey var. Allahtan kısa dönemsin ve sana kimse bulaşamıyor. gee 3-4 lere kadar koğuşta leş gibi sigara kahkahalar kumar oynamalar rezalet bi ortam. sabah oldumu ayrı bir dert. saat 5 te tüm üst ranzadakileri neredeyse döverek uyandırıp mıntıka temizletirler. Alt ranzadakiler üst devre onlara dokunulmaz saat 6.30 a kadar yatarlar. Çok şükür kısa dönemdim ve ilk günden alt ranzada yatmaya başladım.

ben kurtuldum 6 ay ile. temennim üniversite okumuş emek vermiş tüm arkadaşlarım da 6 ay yapsın, hakları yenmesin...

FOrumların birinde arkadaşın anlattıklarını alıntıladım ordaki cahillerden burdada varmış meğerki okumuşla okumamış arasındaki fark bariz belli oluyor

unnamed
09-22-2010, 15:07
evet gerçekten çok belli...
bu yazıyı üniversiteye giden yada bitirmiş biri yazdıysa gerçekten çok yazık...
bana üniversitede ne gibi zulüm çektiğinizi nasıl gezip tozamadığınızı anlatın..
tamam diyeceğim ve hak vereceğim...
sadece beni ve diğer kafasında soru işareti kalan arkadaşları ikna edebilirmisin?
Özkan Turk kardeşim?

Özgür Çağrı
09-22-2010, 15:08
Yahu liseyi bitirip çalışan her vatandaş üniversiteye girebiliyor yani üniversite okumanın bir ayrıcalığı bir zahmet bırakında olsun.

Hüdaverdi
09-22-2010, 15:09
Zavallılık senin hamurunda var.Onlar ''bizim karnımız aç'' diyip ''üniliyiz birader'' diyerek kışlayı üni sanıp ayaklanıyorlar.Fazla yüz verildi onlardan sorumlu teğmen çıktı ''fazla kucağa alıştırdık sizi'' diyip devamını getiremeyeceğim söz söyeyip alayını afrikada göç ederken aslanların saldırısına uğrayıp kaçan öküzlerin çıkardığı toz bulutu oluşturmaya başladılar.Sadece bir dönem değil,gördüğüm 3 kısa dönemlerinde alayı aynıydı.''Ben okudum,benim arkamda şu var bu var''.Noldu ? Birisi il jandarmaya verildi alay komutanına muamele yaparken yakalandı.Bunlara ne yapılsa azdır diyorum zavallısın diyorsun.Asıl zavallı olan ''biz timdik orada'' diye söylenen,aslen bir şey yapmayan,orayı üni sanan,evde kaplan kesilen aynı şeyi orada yapmaya çalışan mahluklardır.Vatana millete boş boşuna maddi zarar veren,bizim yerimizi işgal eden,eline bixi alınca havalı fotolar çeken ama g3 alınca gözünü morartan cahillerdir.

Haa polis olur der,eyvallah gitmeme hakkına sonsuza dek sahiptir.Ama biri gidecek,diğer ''sen git ben okudum büyük adam oldum''diyecek işte o zaman bak gör askerde nasıl postal yiyorsun bir yerlerine.
Sokarlar seni yemekhaneye verirler önüne 10 çuval patates askerliğin bitene kadar ya onları doğrarsın sapsarı şekilde teskere alırsın ya da kendini doğrarsın.

İyi oldu git yap 12 ay...Eşitlik nedir öğren.Ama dikkat et banyoda samununu düşürme sakın.

Hani adam dese ilk girişte ''kardeşler ülkeyi bende seviyorum gönül isterdi ki bende uzun dönem yapayım seve seve ama napalım okuyoruz daha faydalı oluruz '' ama yok.Yok şu kadar oy verdim yok oy verdirttim yok genç beyin yok gitmek istemiyoruz yok vermem bir daha.Git AİHM dava aç,hakkını burada arayamazsın.

Ruh-i zar
09-22-2010, 15:13
FOrumların birinde arkadaşın anlattıklarını alıntıladım ordaki cahillerden burdada varmış meğerki okumuşla okumamış arasındaki fark bariz belli oluyor
Burda da abartılmış sanki biraz.
Üniversitelerde serseri dolu okumuşlukla okumamışlıkla pek bi alakası yok bunun.
Cahillikle hiç alakası yok..
Adam 2006 da yapmış askerliğini o zamanki ortamla şuankinin bir olacağını hiç sanmıyorum.

İntifada
09-22-2010, 15:19
hüdaverdi resmen saçmalıyorsun...
senin önünden üniversite okuma hakkını aldılarmı arkadaş...
ben mecburmuyum yaşıtlarım sokakta makara yaparken sınav stresi yaşamaya...
yaşıtlarım evinde barkında uyurken kalkıp derse gitmeye...
Önüme öss diye bi sınav çıktı ben çabaladım kaznadım diğeri şeyine sallamadı kazanmadı...
hiç kusura bakma o diğer şeyine sallamayanla aynı yükü çekecek değilim...
ben devletime hizmeti okuyarak veriyorum...
18 ay 12 ay askerlik yaparak niye benim önüm kesiliyor?
zaten benim 12 ay gibi 18 ay gibi bol vaktim olsa okulu bitirmeye uğraşmam yatarım davar gibi...
devlet sana üniversiteye giriş hakkı veriyormu ?veriyor...
üniversite okursan askerliği az yapacaksın diyormu diyor...
o zaman hiç sızlanmayacaksın gidiyorsan üniversiteye gitmiyorsan eşek gibi askere gidiceksin..
yapacak bir şey yok...

ozkanturk
09-22-2010, 15:21
anladımki mücadele tektipe karşı olmamalıymış bunu iyi anlattın sağol mücadele senin gibi cahillerle olmalı , ben burda kültürlü akıllı tepsini yorumlarını bekliyorum senin gibi zavallıların değil

ozkanturk
09-22-2010, 15:22
hüdaverdi resmen saçmalıyorsun...
senin önünden üniversite okuma hakkını aldılarmı arkadaş...
ben mecburmuyum yaşıtlarım sokakta makara yaparken sınav stresi yaşamaya...
yaşıtlarım evinde barkında uyurken kalkıp derse gitmeye...
Önüme öss diye bi sınav çıktı ben çabaladım kaznadım diğeri şeyine sallamadı kazanmadı...
hiç kusura bakma o diğer şeyine sallamayanla aynı yükü çekecek değilim...
ben devletime hizmeti okuyarak veriyorum...
18 ay 12 ay askerlik yaparak niye benim önüm kesiliyor?
zaten benim 12 ay gibi 18 ay gibi bol vaktim olsa okulu bitirmeye uğraşmam yatarım davar gibi...
devlet sana üniversiteye giriş hakkı veriyormu ?veriyor...
üniversite okursan askerliği az yapacaksın diyormu diyor...
o zaman hiç sızlanmayacaksın gidiyorsan üniversiteye gitmiyorsan eşek gibi askere gidiceksin..
yapacak bir şey yok...

hüdaverdi bu sana yeterli

Özgür Çağrı
09-22-2010, 15:25
Hüdaverdi reyiz sende acayip bi kompleks var yuh diyorum !

Hüdaverdi
09-22-2010, 15:36
Eee o zaman bende devlette bana haksızlık ettii açık öğretimin bozuk sistemi zaman kaybıma sebeb oldu bunun üstüne askere gittim geldim hala uğraşıyorum.. bu bozuk sistem yüzünden.''Banane ben okucam ben etcem ben bilmem ne yapcaktım'' mı dicektim ? Gittim yaptım geldim,şuan hala okumaya çalışıyorum.O zaman bende ağlayıp sızlayım.

Hadi bu bir yana,o çıkıp ''okumuşlar böyle okumamışlar böyle'' deme hakkı yok.Onun bacısını,onun anasını,onun kendi koruyup ölen insanların suçu ne var ki ''onlar cahil onlar sigaracı onlar küfürbaz'' deme hakkına sahip ? Onlar diyemez mi ''arkadaş ben okumadım anam babam bana muhtaç'' veya ''ben orta direğim anama babama ez para veriyorum kendimede az para ayırıyorum kıt kanaat geçiniyoruz'' desin o zaman.Bunların ağzı var da dili mi yok ?

Bunlar hiç mi küfür etmemiş ? Hiç mi sigara içen yok kısa dönemlerin arasında ?
Bize gibi yalvarırlardı ''kaçak sigara getirin'' diye,gazinolarda tv izlemek için,internete oturabilmek için.Askerliğin ünilisi,liselisi,anaokulusu mu olur muş ? Sivil hayatında sürekli ''ah efendim vah efendim''diye mi konuşuyorlar ?

Kardeş ben askerde sarı pis çarşafta uyumaya çalışırken bunlara en yenisinden verirlerdi.
Biz görevden dönünce bunlar koğuşlarında saz gitar darbuka çalarlardı ki bize yasak.
Biz duş günlerini beklerken bunlar istedikleri zaman duş alıyorlardı. Sivilde nasılsan orada da aynı ol,nede olsa kendileri gibilerle askerlik yapcaklar erlerle değil ama işte bu düzen değişti,Operasyondan korkuyorlar,asılsebebleri bu,asıl sebebleri dedikleri gibi onlar küfürbaz sigaracı cahil demeleri değil.

Usta birliklerine dağılırken ''çarşafına sıçan,yatağına işeyenleri' de gördük.Bu mu okumuş insanın hali ?
''Ne de olsa zuun dönemler temizlicek' diyip bunu yapmaları neresi mantıklı ? Noldu ? Bir sonraki kısa dönemlerin anasını ağlattık,onlar temizledi,bize hiç bir zararı dokunmadı dokunmazda.Bize zararı olana zaten dokunmadık,nerede yemek hırsızlığı yapan kısa dönemi gördük nerede tel kullananı gördük bunu engeledik.

Komutanlar bile,en melek komutan dahi bunlara en ağır eğitimi verdi fazla rahatlar diye,iştimalara rahat geldikleri için.Bu rahatlık onlara sağlanıyorda'bir şey yapmadıkları halde,bizim neyimiz eksikti ?

Merak etmesin konuyu açan,sizi ne operasyona götürürler,ne de araziye çıkarırlar.Size güvenmezler,adınız çıkmış zaten hanımevladına,inmez aşağıya.Korkuyorlar zaten 'kendilerini vururar'd iye,hep bu yüzden gözetim altındalar.Ha olurda gittiğin birlikte 'tim' adı altında toplarlarsa bu operasyon timi değil,eğitim amaçlı bölmek için yapılan uygulamadır.''ben timdir birader'' diyip bazı yerlerin kılıç kalkan oynamasın.

Adama bak cahilmişiz,sigarada içtim,küfürde ettim,en alt devreyken 6 ay eziyette çektik timce,uyuklucamız zaman uyandırılıp operasyonada çıktık,en üst devreyken en alt devreyi de ezdik,eçkpas eğitimi de verdik.Bu kuraldır,bu kuralı komutanlar dahi değiştiremez.Bu kural hayatın da he yerinde vardır,askerde de vardır her zaman olacaktırda.

Gittiğin yerde yiyorsa 'cahilsiniz' de bakalım.Erkeksen,yürek varsa dersin.

Hüdaverdi
09-22-2010, 15:40
Hüdaverdi reyiz sende acayip bi kompleks var yuh diyorum !Aha bak ne diyorum,adamın girşi yanlış.Ülkemi seviyorum bende yapmak isterdim ama eğitimle daha yararlı olacağımı düşünüyorum dese akıncı gibi eyvallah derim.Ama çıkıp 'oy verdim verdirdim genç beyin üniversite kültür,cahil,pisliksiniz' demesi benim zoruma giden.

Üstteki yorumumu oku,albayın bacak arasına yatanda kısadönemdi,ustabirliğine giderken yataklara sıçıp işeyenlerde ünililerdi.Değişen ne ? Sıçmanında işemeninde bir kültürü mü varmış ki ben bilmiyorum ? Almayın masasının altındaki lavuğun orada ne işi var ? Kültür sanat etkinliğimi düzenliyordu ?

Gitsinde versinler eline g3 gözü şişkebab nasıl döncek eve onu düşünsün.12 ay eşşek gibi ypacak öyle veya böyle ister masa altı kültür sanat etkiliği yapsın isterse başka bir şey ama ya-pa-cak bu akdar basit.

unnamed
09-22-2010, 15:43
anladımki mücadele tektipe karşı olmamalıymış bunu iyi anlattın sağol mücadele senin gibi cahillerle olmalı , ben burda kültürlü akıllı tepsini yorumlarını bekliyorum senin gibi zavallıların değil
kardeş bir soru sordum bunun cevabını verebilirmsin?
şükürler olsun benim askerlik gibi derdim yok...
ister 12 ay ister 15 ister 6 ay farketmez bundan sonra benim için...
takıntılı bri adam da değilim...
ben askerdeyken vardı 6 aylıklar hepsi 30 lu yaşlardaydı...
bu adamlara kalkıpta eziyet edecek biride değilim şükürler olsun...
sorumun cevabını mantıklı yollardan verirsen, derim ki bu adam da haklı hakikaten...

İntifada
09-22-2010, 15:44
CcC Her Türk Asker Doğar CcC

Özgür Çağrı
09-22-2010, 15:44
Üniversite mezunları örgütlensin devlet hiç bir şey yapamaz.

Hüdaverdi
09-22-2010, 15:46
Örgütlensinler.
15 ila 30 yıldan başlarlar yatmaya.
Askeriyeye gitmemek,askeriyeden kaçmak teröre hizmetten başka bir şey değil.

unnamed
09-22-2010, 15:51
Örgütlensinler.
15 ila 30 yıldan başlarlar yatmaya.
Askeriyeye gitmemek,askeriyeden kaçmak teröre hizmetten başka bir şey değil.
reyiz çok ileri gitti bu mesaj haberin ola....
böyle denilmez...
reyiz konuşmayım dedim ama zorla konuşturacan...
bu adam haklı...
gitmesinler askere en güzeli.....
senin gibi takıntılı adamlarla uğraşacaklarına, gitsinler okullarına....

ozkanturk
09-22-2010, 15:55
şirketteyim arkadaşlar ve şirkette akp yanlısı pek yok rahat yazamıyorum kusuruma bakma unnamed eve gidince yazıcam inş

Hüdaverdi
09-22-2010, 16:04
Aga takıntı olacak,takıncı cahil dediği kişilerin içinde de var,devrecilik uygulaması gibi.Ama devrecilik,bir dönem asleri belli bir süre sıkar,daha sonra onun alt devresi geldikçe rahatlar o ezilen.Bulaşığı,temizliği,koğuş temizliği,mıntıka alanlarını en alt devre yapar,bu uygulamayı zaten komutanlar savunur.Devreciliği askerler kaldırsa komutanlar kaldırmaz çünkü.Bu yüzden askerlik devre devredir,askerler değil de komutanlar mı yapacak işleri ?

Belli bir satten sonra tüm işler nöbetç asubayla nöbetçi çavuş onbaşıya verilir sende biliyorsun.
Sabah iştimasına kadarda çavuş ve onbaşı sorumludur.Tüm mıntıka alanında,tüm temizlikten,askerlerin iştimaya girmesinden yapılacak işlerden.Komutanlarda devrecilik yapıyor diyelim o zaman ? Onlarda nöbet tutsun diyelim ?

Hani diyorlar ya ''değiştirilmesi teklif dahi edilemez'' diye,işte bu askerlik için geçerlidir.
Haa kısa dönemlerin hepsine yapmadık yapamayız sayıları biz kadardılar zaten.İçlerinde 'insan' olanda vardı.Oturur konuşuduk sohbet muhabeet çay sigara içer giderdik ağızlarından da küfür etkik olmazdı kimisinin.
Kimisi sinemasına giderdi,kimisi başına bela almak için yatağına koşuğa sıçar öyle giderdi.Adamına göre muamele yaptık,bundan sonrakilerde adamına göre muamele yapacaktır elbet.Şimdi gidip 40 küsür yaşındaki adamın mı eline çekpas vericem ? Nerede aykırı tip var,nerede burnu kalkmış var,nerede 'zorumuza giden hareket' yapan var onu hedef alırdık.O zaman bilgisiye kültürüyle yenseymiş bizi ? Muhammed diye bir kısa dönem vardı cematten birisi,onla iyi anlaştım,baytar lakaplıyla iyi anlaştım,diğerlerinin belli başlı havaı tavırları kime ? Bizim kusurumuz olsa zaten kısa dönemlerden sorumlu kişiler ona göre etbir alırdı.Yahu askeriye de isyan etmek ne demek ?

Dediğim gibi bu hanım elvadı ilk başta ofsayt yaptı,çıkıp dediğim gibi bir sözde bulunsaydı,cahil kültürlü ayrımı yapmasaydı insan yerine koyar 'haklısın' der kısa dönemlerden örnek davranış sergileyenleri dile getirirdim.Ama baktım ki kısa dönemlerden kötü davranış yapanlar gibi bir huy sesdim bunda,gittiği yerde rahat olmucak inşallah.

Eve gidince umarım o hanım evladı,yazdığım kültürlü ünililerin yaptıklarını savunur.Savunulası bir yanlarını göstersin etek giyip foto çekip forma koymazsam onun gibi olayım.

İntifada
09-22-2010, 16:06
yav neyin kavgası şimdi bu ben bunu anlamadım...
devlet üniversite bitirene 6 ay yapmayana 15 ay askerlik yazmış...
bunu össye girmeden 1 gün önce söylemiyorlar ki adama...
yıllarca bilinen birşey...
adama sen önce bu şartı sunuyorsun sonra diyorsun ki vazgeçtim kusura bakma...
söyliyeyim ters teper bu durum...
nasıl diyorsunuz siz asker kaçağı artar...
12 ay demek bu adamın hayatından 1 sene 2 iş dönemi kopması demektir...

Gönülden
09-22-2010, 16:09
Arkadaşlar mesajları düzelttim rica ederim küfürlü kelimeler kullanmadan herkes görüşünü fikrini yazsın...

Ayrıca fikrimi zikredeyim derken partimiz adına karalama yapıp, okumayan diğer arkadaşları cahilillikle itam ederek tartışma ve fikir alışverişi olmaz...yazdıklarınıza dikkat etmenizi rica ediyorum

Hüdaverdi
09-22-2010, 16:10
Ben 15 ayda okulumu bitirir işime başlar paramı çoktan kazanmaya başlamış oludrum.Ama yine de isyan etmiyorum,kızıyorum ama napalım demesini d biliyorum,boş boş konuşup elime bir şey geçmeyeceğini de biliyorum. Dondursun gelsin yapsın tekrar.Haa çok mu rahatsız o zaman askerden kaçmak için okul okul dolaşanları tespit etsinler üni içinde,diğer ünilerde onları şikayet etsinler vatana hayırlı bir iş yapsınlar.

BeDeVİ
09-22-2010, 20:30
Yazık oluyor kimse kusura bakmasın Türkiye deki her asker vatan savunmasında değildir. Askere vatan savunması için gitmez. 180 000 askerin sadece komutanlara hizmet için askerde olduğu açıklandı. buna ne diyeceksiniz bazı ülkeler o sayı ile kendi ülkelerini koruyor.
9 aya indiriyorsunuz peki ne zaman eğitim vereceksiniz. Ne zaman silah tutmayı öğreteceksiniz de düşman karşısına çıkaracaksınız. Yazık oluyor. 6 ay giden okumuş a da 15 ay giden genç arkadaşlarımıza da. Silah tutmaktan nefret eden insanlara zorla kurşun sıkmayı öğretiyoruz. Her Türk asker doğar mantığı doğuştan askeriz biz :)

akobalı-akkurt
09-24-2010, 05:20
VATANA HİZMET İÇİN GİDİYORUZ, YALAN DOLAN DALAVERE İLE TEMBELLİK DALKAVUKLUK YAPIYOR MEVCUT İÇİNE TÜKÜRÜLESİ SİSTEMEDE ADAPTE OLUYORUZ...

TEZKERE İLE BU ZAVALLIDAN VATANA MİLLETE AİLESİNE YARAR BİR ADAM BEKLİYORUZ...

SİSTEM ÇÜRÜMÜŞDÜR...

.

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 00:28
Tek tip askerliğe bende sıcak bakmıyorum..
Sadece açık öğretim mezunlarının askerlik süresinin kısa olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu kişi sırf askerliği ertelemek ve ya kısa dönem yapmak için gidiyo açık öğretime:)
[Hatta iki yıllık üniversite mezunları içinde dönem uzatılabilir]

Okumamışı adamdan saymamakta değildir bu durum..
Üniversite okumak kolay değil..
Zaten 4 senesini okulla geçiren bir adama uzun dönem askerlik yapmak zor gelir..
Kışlada değilde başka ortamlarda çok daha fazla fayda sağlayabilirler..
Hayata atılmak için zaten vakit kaybeden insanlara biraz daha durun hele demektir bu..

Şimdi sevgili arkadaşım, sen olayı tamamen mecrasından kaydırmışsın... Ne demek AÖF'de okuyanların ayrımı? Sen örgünde okuyanların tamamının da ilim tahsisi için mi var oldularına inanıyorsun? Sen, ailesine geçim davasında yardımcı olmak ve tek başına displin sağlayıp sınav vermek ve bu sınavlarda muvaffak olmak, iş yorgunluğunun üzerine bir de ders için kafa patlatmak ve bunlar için dünya kadar araştırmaya girmek gibi birçok özveride bulunan kişi ne hakla hiç sayarsın? Yoksa sende mi Tansel Çölaşan gibilirinin tavrında yer alıp onların, siyasi kararlarda uyguladıklarını, eğitim sistemine getirmeye kalkıyorsun (Örgünlü-Açıklı şeklinde) Kusura bakmayın, tek tip askerlik gerekliydi ve yapılmalı... İşi sadece tek tip askerlik kısmıyla değerlendirip de yermek mantıksız... Bunun sonunda bu insanlar profesyonel orduya da geçişi gündeme getirecek o zaman ne diyeceksiniz... Yani, AK Parti'ye bu düzenlemeyi yapınca oy vermem diyen arkadaşın davası, askerlik süresi kadar mı?

EZEL
09-25-2010, 00:33
Ben askerlik ile genç beyinlerin tutsak edildiği düşüncesine katılmıyorum İSRAİL'de insanlar yıllarca askerlik yapıyor o halde bile adamlar teknolojide çok üst düzeydeler bizimkiler ise askerlikten nasıl yırtsak diye kıvranıyorlar . Ayrıca Polislerde paşa paşa askerliğini yapmalı .

İntifada
09-25-2010, 00:38
Ben askerlik ile genç beyinlerin tutsak edildiği düşüncesine katılmıyorum İSRAİL'de insanlar yıllarca askerlik yapıyor o halde bile adamlar teknolojide çok üst düzeydeler bizimkiler ise askerlikten nasıl yırtsak diye kıvranıyorlar . Ayrıca Polislerde paşa paşa askerliğini yapmalı .

buna yorum yapardım ama daha askerliğimi yapmamış birisi olarak yazmaya ürktüm açıkçası...

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 00:45
Şu bir gerçekki; asker sayısının fazalalığı çok anlamsız... Misal, burada arkadaşlarında temas ettiği gibi, sadece komutanlara(aile, eş, dos) hizmet etmek adına asker istihdamı var.. Bu elbbeteki yanlış... Oruevleri'de misal bir polis evi veya öğretmen evleri gibi bir düzene bağlanabilir... İhale yolu ile müteşebbislere orada kazanç kapısı ve işsizlere de iş imkanı verilebilir... Ama unutmayın, hükümet bu sistemden bahsederken, profesyonel oru düşüncesini de dilegitrddi... Fakat bu ülkede işler, biranda çözülmüyor, eski alışkanlıklar, püf demeyle uçmuyor ve dahi tabular bir darbeyle yıkılmıyor... Yapılan her işin bir sırası ve sabır kat sayısı mevcut... Bizler, yalnızca nefsani hareket eder 'ilkokullu ile ben birmiyim?' gibi bağnazca ve bencilce bir yaklaşım takınırsak, nasıl başkalarına faydalı olabilirz ki?

EZEL
09-25-2010, 00:46
Birşey daha söylemek istiyorum gariban zaten ömür boyunca düşük maaş alıyor. bence üniversite mezunları askerlik yapsın garibanlar yapmasın belki gariban hayata daha erken atılırsa sahip olamıyacağı bazı şeylere sahip olma imkanına erişir . Bu ülkede okumuş beyin zaten çok fazla var okumuş beyinlere aldıkları eğitimin hakkını vericek alanlar yok yaratılmıyor .

İntifada
09-25-2010, 00:49
Birşey daha söylemek istiyorum gariban zaten ömür boyunca düşük maaş alıyor. bence üniversite mezunları askerlik yapsın garibanlar yapmasın belki gariban hayata daha erken atılırsa sahip olamıyacağı bazı şeylere sahip olma imkanına erişir . Bu ülkede okumuş beyin zaten çok fazla var okumuş beyinlere aldıkları eğitimin hakkını vericek alanlar yok yaratılmıyor .

üniversite mezunları trilyonermi oluyor abi...
valla senden beklenmeyen yorumlar yapıyorsun...

Ruh-i zar
09-25-2010, 00:49
Şimdi sevgili arkadaşım, sen olayı tamamen mecrasından kaydırmışsın... Ne demek AÖF'de okuyanların ayrımı? Sen örgünde okuyanların tamamının da ilim tahsisi için mi var oldularına inanıyorsun? Sen, ailesine geçim davasında yardımcı olmak ve tek başına displin sağlayıp sınav vermek ve bu sınavlarda muvaffak olmak, iş yorgunluğunun üzerine bir de ders için kafa patlatmak ve bunlar için dünya kadar araştırmaya girmek gibi birçok özveride bulunan kişi ne hakla hiç sayarsın? Yoksa sende mi Tansel Çölaşan gibilirinin tavrında yer alıp onların, siyasi kararlarda uyguladıklarını, eğitim sistemine getirmeye kalkıyorsun (Örgünlü-Açıklı şeklinde) Kusura bakmayın, tek tip askerlik gerekliydi ve yapılmalı... İşi sadece tek tip askerlik kısmıyla değerlendirip de yermek mantıksız... Bunun sonunda bu insanlar profesyonel orduya da geçişi gündeme getirecek o zaman ne diyeceksiniz... Yani, AK Parti'ye bu düzenlemeyi yapınca oy vermem diyen arkadaşın davası, askerlik süresi kadar mı?
Yoo ne alakası var.
Çevremde çok insan var açıköğretimden bitiren nasıl bişey olduğunu bende biliyorum.
Herkes illaki o şekilde düşünüp açık öğretime gidiyorda demedim.
Böyle bi kısmın varlığını dile getirdim yalan mı yani var pek çok kişi?
Zaten bunu söylememin nedeni de bu değil.

Ailesine bakmak zorunda olan maddi sıkıntı çeken pek çok insan var.
Bu açıköğretimdekiler içinde geçerli örgün içinde.
Açıköğretimde okuyor olsaydım şuan bende çalışırdım hatta.
Para sıkıntısı çekiyorum ama normal bi üni. de eğitimime devam ettiğim için çalışma gibi bir durumum söz konusu değil.
Ha bazı bölümler rahattır yaparlar.
Ancak derside iş hayatınıda birlikte yürütebilecek bi sistem açıköğretim.
Bununda çevremde pek çok örneği var..
Örgünlerin askerlik süresini uzatmakla açıköğretimin uzatmak arasında fark var yani.
Zaten 4 sene boyunca okula ayak uydurmak zorunda kalan insanları birazda askerlikle bağlamanın iyi olmayacağını düşünüyorum..
Açık öğretimler için şartlar örgüne nisbeten daha kolay olduğundan ikisini uzatmakla arada fark olduğunu düşündüm.
Ayrım yapma değil niyetim.

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 00:55
Yoo ne alakası var.
Çevremde çok insan var açıköğretimden bitiren nasıl bişey olduğunu bende biliyorum.
Herkes illaki o şekilde düşünüp açık öğretime gidiyorda demedim.
Böyle bi kısmın varlığını dile getirdim yalan mı yani var pek çok kişi?
Zaten bunu söylememin nedeni de bu değil.

Ailesine bakmak zorunda olan maddi sıkıntı çeken pek çok insan var.
Bu açıköğretimdekiler içinde geçerli örgün içinde.
Açıköğretimde okuyor olsaydım şuan bende çalışırdım hatta.
Para sıkıntısı çekiyorum ama normal bi üni. de eğitimime devam ettiğim için çalışma gibi bir durumum söz konusu değil.
Ha bazı bölümler rahattır yaparlar.
Ancak derside iş hayatınıda birlikte yürütebilecek bi sistem açıköğretim.
Bununda çevremde pek çok örneği var..
Örgünlerin askerlik süresini uzatmakla açıköğretimin uzatmak arasında fark var yani.
Zaten 4 sene boyunca okula ayak uydurmak zorunda kalan insanları birazda askerlikle bağlamanın iyi olmayacağını düşünüyorum..
Açık öğretimler için şartlar örgüne nisbeten daha kolay olduğundan ikisini uzatmakla arada fark olduğunu düşündüm.
Ayrım yapma değil niyetim.

Mesele ayrım yapmak meselesi değil... Mesele hiça saymak, horgörmek, inkar etmek meselesi de değil... Mesele kuşku duymak, eksiklik hissetmek, kaygıya düşmek de değil... Mesele yanlış yerlerde yanlış sözcüklerin kullanılıyor olması... Burada tek tip askerlik tartışması varken sen, tutupta AÖFliler yapsınlar dersen, bende sana derim ki haşa'tanrılar kurban istiyorsa, beni değil onu lasınlar' mı diyorsun... Bilmem anlata bildimmi? Şimdi sen diyeceksin ki, ben öyle demedim ama sen böyle anlamışsın ne yapayım... O zaman da derim ki unutma anllatığın yada bildiğin karşındakinin anladığı kadardır... Kapiş;);9

Ruh-i zar
09-25-2010, 01:04
Mesele ayrım yapmak meselesi değil... Mesele hiça saymak, horgörmek, inkar etmek meselesi de değil... Mesele kuşku duymak, eksiklik hissetmek, kaygıya düşmek de değil... Mesele yanlış yerlerde yanlış sözcüklerin kullanılıyor olması... Burada tek tip askerlik tartışması varken sen, tutupta AÖFliler yapsınlar dersen, bende sana derim ki haşa'tanrılar kurban istiyorsa, beni değil onu lasınlar' mı diyorsun... Bilmem anlata bildimmi? Şimdi sen diyeceksin ki, ben öyle demedim ama sen böyle anlamışsın ne yapayım... O zaman da derim ki unutma anllatığın yada bildiğin karşındakinin anladığı kadardır... Kapiş;);9
Bunu ben senelerdir düşünürdüm şimdiyle pek bi alakası yok..
Yeri geldi söyledim sizden başka tepki gösterende olmadı zaten.
Sizinde içinizde ön yargılı düşünüldüğüne dair bi ön yargı var demekki yazdıklarınızdan benim anladığımda budur..
İnsanlar birbirini yanlış anlamakta ya da kendini gerektiği gibi anlatamamakta çok başarılılar.
Bu durumuda bunun bi örneği kabul görüyorum o zaman düşüncemi anlatabildiğimi varsayarak..

Ha ayrıca.
Birini kurban etmek gibi bir düşüncemde yok.
Ben daha bu gün kardeşimi kendi ellerimle açıköğretime yazdırdım:)

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 01:11
Bunu ben senelerdir düşünürdüm şimdiyle pek bi alakası yok..
Yeri geldi söyledim sizden başka tepki gösterende olmadı zaten.
Sizinde içinizde ön yargılı düşünüldüğüne dair bi ön yargı var demekki yazdıklarınızdan benim anladığımda budur..
İnsanlar birbirini yanlış anlamakta ya da kendini gerektiği gibi anlatamamakta çok başarılılar.
Bu durumuda bunun bi örneği kabul görüyorum o zaman düşüncemi anlatabildiğimi varsayarak..

Ha ayrıca.
Birini kurban etmek gibi bir düşüncemde yok.
Ben daha bu gün kardeşimi kendi ellerimle açıköğretime yazdırdım:)

Burdaki arkadaşların, senin bu fütursuzca açıklamana ses çıkarmamaları beni enteres etmemekle beraber, hiç kimsenin de sana cevap yazamayacağını düşünmek büyük bir bedbahtlık... Sen bunu aşırı tepki, kompleks, önyargı, kabulleneme me olarak görürsün, ben ise söyledğinin yanlış olduğuna idrak edip bunu anlatırım... Hım bana desen ki, 'sana şuan sorsam, AÖFlimi olmak istersin, örgünlümü?' ben sana derim ki elbette örgünlü olmak isterim.. Herrhalde bu 'önyargılı' ithamına bir cevaptır... Fakat gerçek olan şu ki sen, yazdığında hata yaptın ve bunu kabullenmiyorsun...

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 01:13
Aaa bir de aklıma gelmişken, senin alü-ül âla tahlilinde, 2 yıl örgün okuyup da 4 yılı AÖF'den tamamlayanları nereye koyacağız? Onlara da uzun dönem askerlik yaptıralımmı senin yerine?

Ruh-i zar
09-25-2010, 01:21
Burdaki arkadaşların, senin bu fütursuzca açıklamana ses çıkarmamaları beni enteres etmemekle beraber, hiç kimsenin de sana cevap yazamayacağını düşünmek büyük bir bedbahtlık... Sen bunu aşırı tepki, kompleks, önyargı, kabulleneme me olarak görürsün, ben ise söyledğinin yanlış olduğuna idrak edip bunu anlatırım... Hım bana desen ki, 'sana şuan sorsam, AÖFlimi olmak istersin, örgünlümü?' ben sana derim ki elbette örgünlü olmak isterim.. Herrhalde bu 'önyargılı' ithamına bir cevaptır... Fakat gerçek olan şu ki sen, yazdığında hata yaptın ve bunu kabullenmiyorsun...
Fütursuzca derken:)
Bana kimse cevap yazamaz gibi büyük bir kibirlilik etmem asla.
Haddime de düşmez.
Kusura bakmayında düşündüğümden daha ön yargılısınız sanırım..

Düşüncemi yanlış bulabilirsiniz ben benim doğrularım esas doğrulardır demedim hiç bi zaman.
Söylediklerimin arkasındayım halende aynı şeyi savunuyorum.
Sizinle aynı fikir ekseninde buluşmamış olmamız haksızlığımı göstermez..
Sizin haksız ve ya haklı olduğunuzuda göstermez elbet.

İllede haksızsınız derseniz;
Açıklamasını yaptım düşüncelerimin.
Neresini yanlış bulduysanız söyleyin bende evet haklısınız bi fark yokmuş aslında yanlış düşünmüşüm derim.

Hatalarımda ısrar edecek değilim.
Hata yapabilecek kadar insan olduğumun farkındayım gocunup kabullenmemezlik etmem.

Mehmet Ufuk
09-25-2010, 01:23
Fütursuzca derken:)
Bana kimse cevap yazamaz gibi büyük bir kibirlilik etmem asla.
Haddime de düşmez.
Kusura bakmayında düşündüğümden daha ön yargılısınız sanırım..

Düşüncemi yanlış bulabilirsiniz ben benim doğrularım esas doğrulardır demedim hiç bi zaman.
Söylediklerimin arkasındayım halende aynı şeyi savunuyorum.
Sizinle aynı fikir ekseninde buluşmamış olmamız haksızlığımı göstermez..
Sizin haksız ve ya haklı olduğunuzuda göstermez elbet.

İllede haksızsınız derseniz;
Açıklamasını yaptım düşüncelerimin.
Neresini yanlış bulduysanız söyleyin bende evet haklısınız bi fark yokmuş aslında yanlış düşünmüşüm derim.

Hatalarımda ısrar edecek değilim.
Hata yapabilecek kadar insan olduğumun farkındayım gocunup kabullenmemezlik etmem.

Peki kardeş, sen haklısın kabullendim... Dediğin doğru... Ben yanlış anlayıp, yanlış yorumda bulundum... Yanlış fikir beyan edip, yanlışda ısrarcı olup, yanlışı irade ettim... Geri çekiliyorum...

hipermuhafazakar
09-25-2010, 16:50
Tek tip askerliğin gelmesi, bu ülkede üniversite okumaya nefreti aşırı yükseltir. Çünkü zaten üniversiteyi bitirince ondan daha belası olan KPSS ile boğuşuyorsun. Düşününki mesela ben 24 yaşımdayım daha okulu yeni bitiriyorum, askere gidecem 12 ay yapacam dönecem yaşım olacak 25-26..KPSS'ye girmek içinde 1 senem heba olacak yaşım olacak 27. Sonra atandık hemen diyelim, ben ev için evi döşemek için düğün için para biriktirene kadar yaşım olur en az 30. ya kısacası okumayanlar hayata en az 4-5 sene önce atılıyor askerliği 15 ay yapsada ama okuyanlar çok geç kalıyor. 15 ay yüzde 20'si vatana yüzde 80'i komutanlara hizmet için geçen çileli süre fazla.. Fakat üniversite okuyanlara 6 ay yaptırmakta az, biraz adaletsizliğe kaçıyor. Bence tek tip gelirse bile herkes 9 ay yapsın, 12 ay değil

Eşref
09-25-2010, 16:59
Şahsi görüşüm her kim olursa olsun, ister üniversite bitirsin, ister hiç okumasın, herkes eşit süreli askerlik yapmalıdır.

Fakat partimizi eleştirdiğim bir husus var. Tek tip askerliğin amacı, üniversite mezunu da olsa herkese eşit süreli askerlik deniyor. Yani adalet ve eşitlik sağlanacak.

EyvAllah. Bu kısım kulağa hoş geliyor. Peki hemen ardından neden paralı askerlikten bahsediliyor? Bu nasıl bir eşitlik? Parası olmayan, ne kadar okursa okusun, hiç okumamış insanlarla eşit süreli askerlik yapacak. Ama parası olan, dünyanın en cahil insanı da olsa kısa dönem askerlik yapacak. Bu durumda tek tip askerliğin getireceği adaletten, eşitlikten nasıl söz edilebilir?

Kaldırılacaksa önce paralı askerlik kaldırılmalıdır. İnsanları parasına göre sınıflandıracağımıza, aldığı eğitime göre sınıflandırmak, daha adil daha mantıklıdır.

Beylerbeyi
09-25-2010, 18:43
1 milyona yakın askerimiz var. hepsini devletimiz besliyor. ne gerek var bu kadar askere ? hangi şehre gitseniz en güzel yerlerde askeriye yuvasını kurmuş, şehrin gelişebileceği yerlerde çivi gibi çakılı duruyorlar ve şehirler farklı alanlara kayıyor.

eğer kişi zaten askerlik yapmak istemiyorsa ve parası varsa vereceği parayla askeri alanda çalışmalar yapılırsa daha hayırlı olur. bedelli askerlik olmalı. artık 15 bin mi alınır 20 bin mi alınır bir ücret belirlenir ve kişi askerlikten muaf tutulur.

üniversite mezunları ile lise mezunlarının eşit oranda askerlik yapması yanlış ve saçma bir karar. uzun dönem askerlik yapanların askerlik süreleri kısaltılsın ama kısa dönemlilerin askerlik sürelerini %140 oranında arttırmanın alemi nedir? uzun dönemliler 9; kısa dönemliler 6 ay askerlik yapmalı.

İntifada
09-25-2010, 19:15
1 milyona yakın askerimiz var. hepsini devletimiz besliyor. ne gerek var bu kadar askere ? hangi şehre gitseniz en güzel yerlerde askeriye yuvasını kurmuş, şehrin gelişebileceği yerlerde çivi gibi çakılı duruyorlar ve şehirler farklı alanlara kayıyor.

eğer kişi zaten askerlik yapmak istemiyorsa ve parası varsa vereceği parayla askeri alanda çalışmalar yapılırsa daha hayırlı olur. bedelli askerlik olmalı. artık 15 bin mi alınır 20 bin mi alınır bir ücret belirlenir ve kişi askerlikten muaf tutulur.

üniversite mezunları ile lise mezunlarının eşit oranda askerlik yapması yanlış ve saçma bir karar. uzun dönem askerlik yapanların askerlik süreleri kısaltılsın ama kısa dönemlilerin askerlik sürelerini %140 oranında arttırmanın alemi nedir? uzun dönemliler 9; kısa dönemliler 6 ay askerlik yapmalı.

:güzel::güzel::güzel::güzel:

unnamed
09-25-2010, 19:29
yav agalar hepsi yanlış...
geçsinler profesyonel orduya...
kimse yapmasın askerlik...
gönüllü gidenler olur, cezaevlerinde ki insanlar toplanır...

El Emin
09-25-2010, 19:43

Murat abi çok güzel açıklamışsın teşekkürler.
Bence bir muamele yapılmamalıdır.
Zira adamın hem yaşı gitmiş olacak ve daha birikimi yok,Diğeri ise çalışmış birikimi var gel diğer adamın hayatından daha fazla al bence büyük bir haksızlık.
Adam dirsek çürütüyor bence imtiyazlı davranılmalı.

murat kurt
09-25-2010, 20:05
Asker millet kavamının italliğinden başlar uzun uzun cümlelerle sizi büyük bir zevkle yorardım.

Ancak çok bir şey demeye gerek yok.Bütün vatandaşların eşit süre askerlik yapması doğru değil.

Bana kalırsa herkesin askerlik yapması da sorunludur.

Bir insanın içinde ramboluk vardır çok iyi asker olur.Diğeri hanım evladıdır askerlik yapması ona da millete de zarar verir.Herkes o zorlu görevin altından kalkamaz.

Bu millete vatani borcunu ödemek için illa elinde tüfek terörist kovalamak gerekmez.

Çok iyi bir bilim adamı veyahut mimar olarak ta borcunu ödeyebilirsin.Ödemelisin.

Yarın savaş olur,kadınlarımız bile eline tüfeğini alır meydana iner,ayrı.Ama şu atmosferde en verimli çağında teknolojiye kafasını yorması gereken mühendislerin askerde harcanması doğru değildir.

Arâf
09-25-2010, 22:28
Bu ülkede çok sayıda işsiz insan var.Orduya ciddi derecede maddi harcamalar yapılmaktadır..Demek istediğim maaşlı askerliğin gelmesi..Bu sayede hem işsizlik oranı düşmüş olur hemde ekonomiye katkısı olacağını düşünüyorum...

murat kurt
09-25-2010, 22:54
Bu ülkede çok sayıda işsiz insan var.Orduya ciddi derecede maddi harcamalar yapılmaktadır..Demek istediğim maaşlı askerliğin gelmesi..Bu sayede hem işsizlik oranı düşmüş olur hemde ekonomiye katkısı olacağını düşünüyorum...

Sanıyorum iktisat ile pek alakadar olmadınız.

Orduya yapılan harcamalar zaten bedava yaptırılan askerliğin paralı hale gelmesiyle nasıl azalacak merak ettim doğrusu.

Hem de ekonomiye katkı sağlayacak..Süpermiş..

EZEL
09-26-2010, 03:59
Şimdi bazı arkadaşlarımız askerlik 6 veya 9 ay olsun demiş bu arkadaşlara soruyorum kardenizin dağlarında hiç terörist aradınızmı ? yada doğuda hiç terörist aradınızmı ? 9 ay askerlik olsun diyelim 3 ayı acemi birliğinde geçiyor 3 ayda usta birliğinde bölgeyi tanıma alışma vs vs ile geçiyor kalıyor 3 ay süre Terörle mücadele eden bir timin zaten tam manada terörle mücadele edicek tecrübeye erişmesi en az 9 ay süredir
Türkiyede ne paralı askerlik gelir nede askerlik 9 aya iner hiç kimse boşuna hayal kurmasın benden söylemesi .
Sonra Üniversiteli arkadaşlara sormak lazım ben işte geç yaşta hayata atılıyorum falan filan diyorsun evet atılıyorsun askerde zaten kebabsın uzun dönem yaparsan iyi para alıyorsun komutan olarak yapıyorsun sivil haya geldiğinde iş bulma imkanın diğerlerine göre daha avantajlı iş bulursan diğerlerinden çok daha fazla maaş alıyorsun oh bide askerlikten yırt sanki ülkemiz güllük gülüstanlık bu ülkede yüzbinlerce asker her gün arazide terörist aramıyormuş gibi isteklerde bulunuyorsunuz ölede birşey yok YAT KALK SÜRÜN ÇOK SEVDİM BİR DAHA SÜRÜN:w: BENLEMİ GELDİNİZ DÜNYAYA :w:

Cerrah
09-26-2010, 15:31
askerliğin üniversite veya okulla ne alakası herkesin vatani görevi.
tek tip askerliği DESTEKLİYORUM!!

AKDemir
09-26-2010, 18:50
Ben de 4 yıllık üniversite mezunuyum. Madem bizlere de 12 ay ya da 8 ay askerlik yaptırılmak isteniyor, o zaman üniversite boyunca aldığımız kredi borçlarını sıfırlasınlar. Alın sizlere bu da benim önerim olsun..
24 yaşındayım, 2011 Temmuz ayında tecilim bitiyor, yaştan mecburi gitmiyorum yani, ve ödemeler ben askerdeyken başlamış olacak.

kardelen007
09-27-2010, 00:58
Bu yaz evlendim ve eşim daha askerliğini yapmadı:(Hiç düşünmemiştim ama bunu tabi herşey nasip işte.Öğretmenlik okuyan eşim,meslek derslerinden biri olduğu için atamasıda zor diye lise kpssne girip memur oluyo,olduktan sonra dışardan farklı bi okul bitircek işte hem bölümü için,hem askerlik için.Daha 2 yıl var:(12 ay olursa ve hem giderse,iş yerinden tekrar kurslar 1 yılı geçtiği için,üstteki arkadaşın dediği gibi kredi borçlarıvs vs...Bunları düşündükçe gerçekten üzülüyorum ama nasip işte.Umarım en güzel en hayırlı bi şekilde çözülür,hayırlısı için dua etmekten başka yapacağım bişey de yok.Rabbim hepimize istediğimiz gibi bi kapı aralar inş...Sonuçta herkesin dileği,durumu farklı..