Öncelikle Başbakan'ın , Başkanlık sistemine karşı çıkan MHP'ye Türkeş'in adını kullanarak yüklenmesi tam bir laf cambazlığıdır.. Türkeş'in başkanlık sistemini önerdiği dönemler 70lerin başıdır ve Türkeş başkanlık sistemini savunurken Tek Meclis üzerinden yürütülmesini istemiştir yani Başkanlık sisteminde amaçlanan yönetim birliğidir.. Zaten Senato kaldırılınca Türkeş'in Başkanlık sistemi ile ilgili her hangi bir beyanı bulunmamaktadır... Türkeş'in Başkanlık sistemini savunduğunu sürekli dillendirenlerin bilmesinde fayda olduğunu düşündüm..
Eğer Ülkemizde başkanlık sistemi uygulanacak olursa Eyalet sistemine geçilecektir.. Yani her eyaletin kendine has bir bayrağı , kendi içinde ayrı kuralları vs....
Başkanlık sistemi eğer Ülkemizde Güneydoğu gibi terör belasıyla boğuşan bir bölgemiz olmasa idi Türkiye'miz için kabul edilebilirdi fakat Güneydoğu'da olası bir başkanlık sistemi Ülkemizi malesef iç kaosa sürükleyecektir..
Bir nevi B.O.P Projesinin ilk adımı yani , federe şekilde ülkemizin parçalanmasının başlangıcıdır diye düşünüyorum..
|