07-07-2012, 22:12
|
|
|
Alıntı:
AKDemir Nickli Üyeden Alıntı
Ruhban okulunun açılması yolunda adımı Diyanet İşleri başkanı atıyor, ve sen buna hoşgörü diyorsan ben sadece gülerim buna. Geçenlerde yaptığı röportajla alkışladığım Görmez'i, bu defa şiddetle kınıyorum. Herkese yaptınız tebliğ görevini de bi papazlarla, hahamlar mı kaldı Allah aşkına?
|
Bu işin yetkilisi Diyanet değil ki?
Başkan temennisini aktarıyor.Bu konu gündeme geldiğinde bende açılmasından yana olduğumu söylemiştim.Görmez'in bu yönde ki açıklaması İslam'ın bir hoşgörü dini olduğu ve diğer dinlerde ki insanlara özgürce yaşama hakkı tanıdığını gösterir.
Belki birilerinin milliyetçi kuruntularıyla çelişen noktalar vardır ama İslam'a ters birşey göremiyorum.
Alıntı:
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu:
''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye'de yaşayan gayrimüslim vatandaşlarımızı ülkemizin asli bir unsuru olarak görüyoruz. Din özgürlükleri ve inanç özgürlüğü konusunda, eğitim özgürlüğü konusunda, mabed masumiyeti konusunda kendimiz için hangi hakları istiyorsak, onların da aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada hangi kimliği taşırsa taşısın, hangi dine inanırsa inansın tüm insanların özgürce kendi inancının gereklerini ve ibadetlerini yerine getirmesinin ve çocuklarına inancına uygun olarak eğitim vermesinin ve din adamları yetiştirmesinin onların bir hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkede yaşayan herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Din adamı yetiştiren eğitim kurumlarının, tarihte ve tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum.''
|
Konu Yıldırım tarafından (07-07-2012 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir..
|
|
|