Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-29-2013, 10:37   #67
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Akbursa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam ne testi. Ben ilkokul 1. sınıf okutuyorum. Devletin gönderdiği okuma yazma kitabını gördün mü hiç? Planlama 1 harf , 1 hafta ama kitapta 2 sayfa.

Hadi onu geçtim. Hayat Bilgisi ders saati geçen sene haftada 5 dersten 4 derse düşürüldü. Ama kitaplar hala eski sistemde geliyor bi sürü konu fazlası var.

Aynı şey matemetik içn geçerli Maemetik ders saati geçen sene haftada 4 dersten 5 derse çıkarıldı. Ama kitaplar yine 2 yıldır eski düzen basılıyor. Bu seferde konu eksikliği ortaya çıkıyor.

Şimdi bu kitaplarla neyi işleyeceksin. Sürekli fotokopi çekmek lazım ama devlet 1 top kağıt bile vermez. Okulda bir tane kadrolu hizmetli yok. 1500 kişilk okul 4 tane görevli para ile tutuluyor. Bunların parasını devlet mi veriyor hocam. İlkokulda elektrik, su, doğalgaz dışında devlet 1 lira vermiyor.

Sonrada para toplamak yasak. Eğer siz bir eğitimci olarak bunları dile getirmiyorsanız ben ne diyeyim.

Çocuğum İmam Hatip ortaokulu 6. sınıfta iki yıldır. Onuda anlatayım istersen.
Ben ilkokul öğretmeni değilim ve o dersler hakkında bilgim yok bunu söyleyim...
bilgim olan konulara gelince öncelikle sizde bilirsiniz ki müfredatı uygulamak öğretmenin görevidir. aksaklıklarada çözüm bulabilir... size bir örnek vereceğim mesela benim bildiğim kadarıyla ilkokulun ilk dönemi oyun ve benzeri eğlenceli aktivitelerle geçirilecekti ama ilkokula giden birisi yeğenim 3 ayrı çocuk var üçününde öğretmeni farklı... birisi birinci dönem bitmeden okuma yazma öğrendi okuldan kaçmanın yollarını arıyor öğretmen o kadar zorlamış ki... yeğenimin öğretmeni yeni müfredata çok yakın uygulama yapmasından dolayı hergün koşa koşa okula gidiyor, diğer tanıdığım ise 1, sınıfın sonuna okuma yazmayı çat pat öğrendi... şimdi müfredat bu kadar berbatsa bu farklar niye? sakın yanlış anlamayın muhteşem bi sistem var demyorum ama sizede el insaf diyorum...
siz başka ülkede yaşıyorsunuz galiba...
Benim kardeşim ve diğer yeğenimde imam hatipe gidiyorlar... bizim yaşadığımız yer kasaba ihl ilçede... yol parasını devlet veriyor, yemeklerini veriyor, okula ufak tefek ihtiyaçlar dışında bir kuruş alınmıyor... haaa bu arada cemaatçi hocalar bişeyleri bahane edip meb'de para topluyorlar cirit atıyorlar tabi buda devletin suçu!...
anlayacağınız bizimde haberimiz var bazı konulardan
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla