Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2013, 15:20   #35
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı firavuna benzetmemiştir. Hocaefendi mevzuyla alâkalı olarak şunları söylemiştir: "Sizin karşınızdaki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil… Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey hep saygılı olmak, hep takdir etmek, hep tebcille yâd etmek ve Cennetü’l-Firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır."
ilk ses kaydını yok saymakla olmuyor bu işler... demiştir ve düzeltme yapmıştır deyinde inandırıcı olsun... hadi diyelimki demedi... lider isimli makale hangi akla hizmet olarak yayınlandı.

Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cübbeli Ahmet Hoca'nın, Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşaması sebebiyle onun bidatçi olmadığını söylüyorum. Cübbeli Ahmet Hoca'nın bidatçi olmaması onun hatasız olduğunu göstermez.

O hadisler sahihtir demedim; sahih olup olmadıklarını bilmiyorum dedim. Bazı şeyleri aklımızın almıyor olması onların gerçek olduklarını engellemez, değiştirmez. İki misal vereyim:

Misal 1:
Ayın İkiye Yarılması

"Hicretten beş yıl kadar önce idi. Kureyş'in Ebu Cehil gibi, Velid bin Muğire, Âs bin Vâil gibi, Nadr bin Hâris gibi ileri gelenlerinden bazıları Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e: "Eğer sen gerçekten peygamber isen ayı ikiye ayır." dediler. "Eğer bunu yaparsam iman eder misiniz?" diye sordu. "Evet iman ederiz." dediler.

Bunun üzerine ayın bedir halinde iyice göründüğü, yeni yeni yükseldiği bir gece Allah-u Teâlâ'ya sığınarak aya şehâdet parmağı ile işaret etti. Ay derhal ikiye ayrıldı, yarısı Safâ tepesi üzerinde, diğer yarısı da Safâ'nın mukabilinde olan Kaykaân tepesi üzerinde göründü, sonra tekrar eski vaziyetini aldı.

Resulullah Aleyhisselâm orada bulunanlara bu manzarayı işaret ederek:

"Şâhid olunuz!.. Şâhid olunuz!.." diye seslendi."

Hadis-i Şerif (Müslim)

Misal 2: Hurma Kütüğünün Ağlaması

"Peygamber Efendimiz (asm) Mescid-i Şerifte hutbe verirken dayandığı hurma ağacından olan kuru bir direk vardı. Daha sonrasında minber yapılınca Efendimiz (asm) hutbe verdiği zaman onun üzerine çıkıp hutbeye başladı. Tam bu esnada artık üzerinde hutbe okunmayan kuru direk, deve gibi inleyerek ağladı. Ağlama sesini bütün cemaat işitti. Bunun üzerine Efendimiz (asm) minberden inerek direğin yanına geldi, elini üstüne koydu, onunla konuştu teselli verdi. Direğin ağlama sesi bunun üzerine kesildi."

Hadis-i Şerif (Buhari)

Birileri çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, bir kişi, parmağını aya doğru uzatsın ve ayı ortadan ikiye bölsün ve ayın yarısı bir tepenin üzerinde, diğer yarısı da başka bir tepenin üzerinde görünsün?"

Başka birileri de çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, cansız bir hurma kütüğü, canlı bir varlık gibi ağlasın?"

Onlara şunu derim: Aklım almasa da inanıyorum. Aklım almasa da sağlam kaynaktan gelmiş olan doğru bilgiye inanırım. Ben, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a ve O'nun, elçileri vasıtasıyla insanlara bildirdiklerine iman ettim; akla değil!
bu olaylarla idrar içmenin bağlantısını bana bi izah ederseniz yada kanını içmeyle bi ilişki kurarsanız sevinirim.... Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşadığını nerden biliyorsunuz ki? basbaya bidat efendim anlattığı bazı şeyler... Peygamber efendimizin kendi kızı fatıma annemize sabah namazı vaktinde "kalk kızım babayın peygamber olması seni cehennem azabından kurtarmaz" dediği bilmeyen yoktur din azıcık alakası olan bile bilir... peki siz nasıl oluyorda bu viedeoyla mucizeleri kıyaslayabiliyorsunuz
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla