![]() |
#31 | ||
![]() Alıntı:
Cübbeli Ahmet Hoca'nın sakalına ve cübbesine bakarak değil, dinlediğim kadarıyla onun sahip olduğu dinî bilgilerin çokluğuna bakarak âlim olmaya yetecek kadar dinî bilgisi olduğu kanaatindeyim. Alıntı:
O hadisler sahihtir demedim; sahih olup olmadıklarını bilmiyorum dedim. Bazı şeyleri aklımızın almıyor olması onların gerçek olduklarını engellemez, değiştirmez. İki misal vereyim: Misal 1: Ayın İkiye Yarılması "Hicretten beş yıl kadar önce idi. Kureyş'in Ebu Cehil gibi, Velid bin Muğire, Âs bin Vâil gibi, Nadr bin Hâris gibi ileri gelenlerinden bazıları Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e: "Eğer sen gerçekten peygamber isen ayı ikiye ayır." dediler. "Eğer bunu yaparsam iman eder misiniz?" diye sordu. "Evet iman ederiz." dediler. Bunun üzerine ayın bedir halinde iyice göründüğü, yeni yeni yükseldiği bir gece Allah-u Teâlâ'ya sığınarak aya şehâdet parmağı ile işaret etti. Ay derhal ikiye ayrıldı, yarısı Safâ tepesi üzerinde, diğer yarısı da Safâ'nın mukabilinde olan Kaykaân tepesi üzerinde göründü, sonra tekrar eski vaziyetini aldı. Resulullah Aleyhisselâm orada bulunanlara bu manzarayı işaret ederek: "Şâhid olunuz!.. Şâhid olunuz!.." diye seslendi." Hadis-i Şerif [Müslim] Misal 2: Hurma Kütüğünün Ağlaması "Peygamber Efendimiz (asm) Mescid-i Şerifte hutbe verirken dayandığı hurma ağacından olan kuru bir direk vardı. Daha sonrasında minber yapılınca Efendimiz (asm) hutbe verdiği zaman onun üzerine çıkıp hutbeye başladı. Tam bu esnada artık üzerinde hutbe okunmayan kuru direk, deve gibi inleyerek ağladı. Ağlama sesini bütün cemaat işitti. Bunun üzerine Efendimiz (asm) minberden inerek direğin yanına geldi, elini üstüne koydu, onunla konuştu teselli verdi. Direğin ağlama sesi bunun üzerine kesildi." Hadis-i Şerif [Buhari] Birileri çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, bir kişi, parmağını aya doğru uzatsın ve ayı ortadan ikiye bölsün ve ayın yarısı bir tepenin üzerinde, diğer yarısı da başka bir tepenin üzerinde görünsün?" Başka birileri de çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, cansız bir hurma kütüğü, canlı bir varlık gibi ağlasın?" Onlara şunu derim: Aklım almasa da inanıyorum. Aklım almasa da sağlam kaynaktan gelmiş olan doğru bilgiye inanırım. Ben, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a ve O'nun, elçileri vasıtasıyla insanlara bildirdiklerine iman ettim; akla değil! Konu Cihannur tarafından (12-15-2013 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Bunlar ta o zaman konuşuldu. Şimdi ısıtılıp tekrar gündeme getirildi. Ne de olsa balık hafızalıyız, hatırlatayım dedim. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Öyle ise Gülenin yaptığı işleri azcık hadisler ve islam fıkhı ile karşılaştırınız.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Muhammed s.a.v hazretlerini ve Ellah c.c. hazretlerini anlatmasalardı, kimse ne cübbeliye ne gülene itimat etmezdi.
Gülenide cübbeliyide anlattıkları gündemde tuttu her vakit. Garip olan şimdilerde anlatanlar alim olup güvenilir kabul ediliyor fakat işin asıl sahiplerinin buyruklarına kulak asılmıyor Gece gündüz ayet tefsir edilip hadisler yorumlanıyor fakat kimse bu adamlara ''Senin anlattıklarınla hiç alakan yok, sen şu işi yapıyorsun islam dinine uymuyor'' demiyor Dini her anlatan veli olmadığı gibi anlatmayanlarda deli değil. Konu Ekinoks tarafından (12-10-2013 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Alıntı:
Ertuğrul kardeşim, nasıl ki Peygamber Efendimizin mübarek parmağıyla işaret ederek ayı ikiye böldüğüne inanıyorsak, nasıl ki peygamberimizden ayrı kalan cansız hurma kütüğünün canlı gibi ağladığına inanıyorsak, peygamberimizin mübarek vücudunun bazı özelliklerinin normal insanlardan farklı olabileceği hususunu da göz ardı etmemeliyiz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Alıntı:
eski yazılarının böyle bir zamanda yayınlanması iyi niyetli bişeymi sizce ![]() bakın diğer söylediğiniz şeyler peygamberlere verilen özel özelliklerden ama haram olan bişeyi helal yapmaz hiçbir peygamber... kan haramdır heleki idrar yanı yoruma gerek yok... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() size göre byle bır dönemde bu başlıklı bi yazının yayınlanması normal mi?... hani başka yazısımı yok ki fetullah gulenın? kaç tane yazısından o yazı seçiliyor ve böyle bir dönemde...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|