Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-10-2013, 00:47   #31
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gülen Erdoğanı firavuna benzetmedimi?

Cübbeliye alim diyorsunuz fakat bu alim ne demektir kimlere alim deniz birde onu yazsanız?

Cübbelinin geçmişten bu güne yayınlanan videolarını gözardı ederekmi alim diyorsunuz yoksa sakalına ve cübbesinemi?
Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı firavuna benzetmemiştir. Hocaefendi mevzuyla alâkalı olarak şunları söylemiştir: "Sizin karşınızdaki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil… Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey hep saygılı olmak, hep takdir etmek, hep tebcille yâd etmek ve Cennetü’l-Firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır."

Cübbeli Ahmet Hoca'nın
sakalına ve cübbesine bakarak değil, dinlediğim kadarıyla onun sahip olduğu dinî bilgilerin çokluğuna bakarak âlim olmaya yetecek kadar dinî bilgisi olduğu kanaatindeyim.

Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sahihlikle alakası olmayan bi hadis... sizin aklınız kesiyormu peygamberimiz haram olan şeyin yapılmasına izin versin...
yapmayın Allah aşkına bidatçi olmadığına nasıl karar veriyorsunuz mezhebe tabi olduğunu söylemesi hatasız olacağı anlamınamı geliyor?... şu konuda bi anlaşalım ehli sünnetten ne anlıyorsunuz ki ?... adam sahabe idrarı içmiş peygamberimizde seni cehennem ateşi yakmaycak demiş diyor bu ehli sünnete aykırı olmuyor mu... vallahi beni çok şaşırttınız...
Cübbeli Ahmet Hoca'nın, Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşaması sebebiyle onun bidatçi olmadığını söylüyorum. Cübbeli Ahmet Hoca'nın bidatçi olmaması onun hatasız olduğunu göstermez.

O hadisler sahihtir demedim; sahih olup olmadıklarını bilmiyorum dedim. Bazı şeyleri aklımızın almıyor olması onların gerçek olduklarını engellemez, değiştirmez. İki misal vereyim:

Misal 1:
Ayın İkiye Yarılması

"Hicretten beş yıl kadar önce idi. Kureyş'in Ebu Cehil gibi, Velid bin Muğire, Âs bin Vâil gibi, Nadr bin Hâris gibi ileri gelenlerinden bazıları Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e: "Eğer sen gerçekten peygamber isen ayı ikiye ayır." dediler. "Eğer bunu yaparsam iman eder misiniz?" diye sordu. "Evet iman ederiz." dediler.

Bunun üzerine ayın bedir halinde iyice göründüğü, yeni yeni yükseldiği bir gece Allah-u Teâlâ'ya sığınarak aya şehâdet parmağı ile işaret etti. Ay derhal ikiye ayrıldı, yarısı Safâ tepesi üzerinde, diğer yarısı da Safâ'nın mukabilinde olan Kaykaân tepesi üzerinde göründü, sonra tekrar eski vaziyetini aldı.

Resulullah Aleyhisselâm orada bulunanlara bu manzarayı işaret ederek:

"Şâhid olunuz!.. Şâhid olunuz!.." diye seslendi."

Hadis-i Şerif [Müslim]

Misal 2: Hurma Kütüğünün Ağlaması

"Peygamber Efendimiz (asm) Mescid-i Şerifte hutbe verirken dayandığı hurma ağacından olan kuru bir direk vardı. Daha sonrasında minber yapılınca Efendimiz (asm) hutbe verdiği zaman onun üzerine çıkıp hutbeye başladı. Tam bu esnada artık üzerinde hutbe okunmayan kuru direk, deve gibi inleyerek ağladı. Ağlama sesini bütün cemaat işitti. Bunun üzerine Efendimiz (asm) minberden inerek direğin yanına geldi, elini üstüne koydu, onunla konuştu teselli verdi. Direğin ağlama sesi bunun üzerine kesildi."

Hadis-i Şerif [Buhari]

Birileri çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, bir kişi, parmağını aya doğru uzatsın ve ayı ortadan ikiye bölsün ve ayın yarısı bir tepenin üzerinde, diğer yarısı da başka bir tepenin üzerinde görünsün?"

Başka birileri de çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, cansız bir hurma kütüğü, canlı bir varlık gibi ağlasın?"

Onlara şunu derim: Aklım almasa da inanıyorum. Aklım almasa da sağlam kaynaktan gelmiş olan doğru bilgiye inanırım. Ben, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a ve O'nun, elçileri vasıtasıyla insanlara bildirdiklerine iman ettim; akla değil!

Konu Cihannur tarafından (12-15-2013 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2013, 11:02   #32
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Alıntı:
Akbursa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fethullah Gülen'e "Başörtüsü füruat" sözü üzerinden yüklenmek, Dervişin "Namaza yaklaşmayın" ayetini anlaması gibi bişey.
Bu dinin Peygamberi Gülen değil Hz Muhammed s.a.v.
Örnek alınacak Kişi Peygamberimiz s.a.v
Tabi sizler için tam tersi ise o başka.
Ekinoks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2013, 14:04   #33
Kullanıcı Adı
Akbursa
Alıntı:
Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu dinin Peygamberi Gülen değil Hz Muhammed s.a.v.
Örnek alınacak Kişi Peygamberimiz s.a.v
Tabi sizler için tam tersi ise o başka.
Ne alaka şimdi? Cemaatten öyle bir şey diyen yok, haşa olamazda. Tam tersi Ak partililerden bazıları başbakanı peygamber olarak görüyor. Unutmadık o patavatsızları.

Alıntı:
Füruat...
Bitirirken, şuna belki bir kere daha açıklık getirmek gerekiyor. 15 sene sonra bir kere daha Fethullah Gülen'e "Başörtüsü füruat" sözü üzerinden yükleniliyor. Dervişin "Namaza yaklaşmayın" ayetini anladığı gibi...
Kimse hatırlamaz, 28 Şubat günlerinde bu söz Refahlılar tarafından "Başörtüsüne teferruat dedi" diye yıpratma aracı olarak kullanılmıştı.

O dönem açıklandı: "İslam hükümleri usul ve füruat diye iki grupta toplanır. Usul, imanî esaslar için kullanılır, füruat ise diğer sorumlulukları, emir ve yasakları içine alır. Tesettür, Kur'an'ın kesin emridir. İslam'ın şartlarından değildir. Bu, hiçbir zaman bu hükmü küçümseme manasına gelmez. Gülen'in, 'Okumak veya görev yapmak için kızlar başını açabilir veya açamaz' gibi bir görüş veya fetvası da yoktur."

Bunlar ta o zaman konuşuldu. Şimdi ısıtılıp tekrar gündeme getirildi. Ne de olsa balık hafızalıyız, hatırlatayım dedim.
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2013, 14:39   #34
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Öyle ise Gülenin yaptığı işleri azcık hadisler ve islam fıkhı ile karşılaştırınız.
Alt 12-10-2013, 15:20   #35
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı firavuna benzetmemiştir. Hocaefendi mevzuyla alâkalı olarak şunları söylemiştir: "Sizin karşınızdaki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil… Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey hep saygılı olmak, hep takdir etmek, hep tebcille yâd etmek ve Cennetü’l-Firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır."
ilk ses kaydını yok saymakla olmuyor bu işler... demiştir ve düzeltme yapmıştır deyinde inandırıcı olsun... hadi diyelimki demedi... lider isimli makale hangi akla hizmet olarak yayınlandı.

Alıntı:
Cübbeli Ahmet Hoca'nın, Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşaması sebebiyle onun bidatçi olmadığını söylüyorum. Cübbeli Ahmet Hoca'nın bidatçi olmaması onun hatasız olduğunu göstermez.

O hadisler sahihtir demedim; sahih olup olmadıklarını bilmiyorum dedim. Bazı şeyleri aklımızın almıyor olması onların gerçek olduklarını engellemez, değiştirmez. İki misal vereyim:

Misal 1:
Ayın İkiye Yarılması

"Hicretten beş yıl kadar önce idi. Kureyş'in Ebu Cehil gibi, Velid bin Muğire, Âs bin Vâil gibi, Nadr bin Hâris gibi ileri gelenlerinden bazıları Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e: "Eğer sen gerçekten peygamber isen ayı ikiye ayır." dediler. "Eğer bunu yaparsam iman eder misiniz?" diye sordu. "Evet iman ederiz." dediler.

Bunun üzerine ayın bedir halinde iyice göründüğü, yeni yeni yükseldiği bir gece Allah-u Teâlâ'ya sığınarak aya şehâdet parmağı ile işaret etti. Ay derhal ikiye ayrıldı, yarısı Safâ tepesi üzerinde, diğer yarısı da Safâ'nın mukabilinde olan Kaykaân tepesi üzerinde göründü, sonra tekrar eski vaziyetini aldı.

Resulullah Aleyhisselâm orada bulunanlara bu manzarayı işaret ederek:

"Şâhid olunuz!.. Şâhid olunuz!.." diye seslendi."

Hadis-i Şerif (Müslim)

Misal 2: Hurma Kütüğünün Ağlaması

"Peygamber Efendimiz (asm) Mescid-i Şerifte hutbe verirken dayandığı hurma ağacından olan kuru bir direk vardı. Daha sonrasında minber yapılınca Efendimiz (asm) hutbe verdiği zaman onun üzerine çıkıp hutbeye başladı. Tam bu esnada artık üzerinde hutbe okunmayan kuru direk, deve gibi inleyerek ağladı. Ağlama sesini bütün cemaat işitti. Bunun üzerine Efendimiz (asm) minberden inerek direğin yanına geldi, elini üstüne koydu, onunla konuştu teselli verdi. Direğin ağlama sesi bunun üzerine kesildi."

Hadis-i Şerif (Buhari)

Birileri çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, bir kişi, parmağını aya doğru uzatsın ve ayı ortadan ikiye bölsün ve ayın yarısı bir tepenin üzerinde, diğer yarısı da başka bir tepenin üzerinde görünsün?"

Başka birileri de çıkıp diyebilirler ki, "Hiç aklın kesiyor mu ki, cansız bir hurma kütüğü, canlı bir varlık gibi ağlasın?"

Onlara şunu derim: Aklım almasa da inanıyorum. Aklım almasa da sağlam kaynaktan gelmiş olan doğru bilgiye inanırım. Ben, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a ve O'nun, elçileri vasıtasıyla insanlara bildirdiklerine iman ettim; akla değil!
bu olaylarla idrar içmenin bağlantısını bana bi izah ederseniz yada kanını içmeyle bi ilişki kurarsanız sevinirim.... Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşadığını nerden biliyorsunuz ki? basbaya bidat efendim anlattığı bazı şeyler... Peygamber efendimizin kendi kızı fatıma annemize sabah namazı vaktinde "kalk kızım babayın peygamber olması seni cehennem azabından kurtarmaz" dediği bilmeyen yoktur din azıcık alakası olan bile bilir... peki siz nasıl oluyorda bu viedeoyla mucizeleri kıyaslayabiliyorsunuz
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2013, 16:07   #36
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Muhammed s.a.v hazretlerini ve Ellah c.c. hazretlerini anlatmasalardı, kimse ne cübbeliye ne gülene itimat etmezdi.

Gülenide cübbeliyide anlattıkları gündemde tuttu her vakit.

Garip olan şimdilerde anlatanlar alim olup güvenilir kabul ediliyor fakat işin asıl sahiplerinin buyruklarına kulak asılmıyor

Gece gündüz ayet tefsir edilip hadisler yorumlanıyor fakat kimse bu adamlara ''Senin anlattıklarınla hiç alakan yok, sen şu işi yapıyorsun islam dinine uymuyor'' demiyor

Dini her anlatan veli olmadığı gibi anlatmayanlarda deli değil.

Konu Ekinoks tarafından (12-10-2013 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-10-2013, 18:51   #37
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ilk ses kaydını yok saymakla olmuyor bu işler... demiştir ve düzeltme yapmıştır deyinde inandırıcı olsun... hadi diyelimki demedi... lider isimli makale hangi akla hizmet olarak yayınlandı.

bu olaylarla idrar içmenin bağlantısını bana bi izah ederseniz yada kanını içmeyle bi ilişki kurarsanız sevinirim.... Ehl-i Sünnet itikadına bağlı olarak yaşadığını nerden biliyorsunuz ki? basbaya bidat efendim anlattığı bazı şeyler... Peygamber efendimizin kendi kızı fatıma annemize sabah namazı vaktinde "kalk kızım babayın peygamber olması seni cehennem azabından kurtarmaz" dediği bilmeyen yoktur din azıcık alakası olan bile bilir... peki siz nasıl oluyorda bu viedeoyla mucizeleri kıyaslayabiliyorsunuz
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bazı eski yazıları tekrar yayınlanmaktadır. Hocaefendi'nin "Lider" isimli yazısını da bu minvalde değerlendirmek uygun olur.

Ertuğrul kardeşim, nasıl ki Peygamber Efendimizin mübarek parmağıyla işaret ederek ayı ikiye böldüğüne inanıyorsak, nasıl ki peygamberimizden ayrı kalan cansız hurma kütüğünün canlı gibi ağladığına inanıyorsak, peygamberimizin mübarek vücudunun bazı özelliklerinin normal insanlardan farklı olabileceği hususunu da göz ardı etmemeliyiz.
Alt 12-10-2013, 20:36   #38
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bazı eski yazıları tekrar yayınlanmaktadır. Hocaefendi'nin "Lider" isimli yazısını da bu minvalde değerlendirmek uygun olur.

Ertuğrul kardeşim, nasıl ki Peygamber Efendimizin mübarek parmağıyla işaret ederek ayı ikiye böldüğüne inanıyorsak, nasıl ki peygamberimizden ayrı kalan cansız hurma kütüğünün canlı gibi ağladığına inanıyorsak, peygamberimizin mübarek vücudunun bazı özelliklerinin normal insanlardan farklı olabileceği hususunu da göz ardı etmemeliyiz.

eski yazılarının böyle bir zamanda yayınlanması iyi niyetli bişeymi sizce

bakın diğer söylediğiniz şeyler peygamberlere verilen özel özelliklerden ama haram olan bişeyi helal yapmaz hiçbir peygamber... kan haramdır heleki idrar yanı yoruma gerek yok...
Alt 12-10-2013, 20:57   #39
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
eski yazılarının böyle bir zamanda yayınlanması iyi niyetli bişeymi sizce
Dediğim gibi, Fethullah Gülen'in eski yazılarını zaman zaman tekrardan yayınlıyorlar. Tekrardan yayınlanmış olan "Lider" başlıklı yazının hangi niyetle yayınlandığını bilmiyorum.
Alt 12-10-2013, 21:07   #40
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Dediğim gibi, Fethullah Gülen'in eski yazılarını zaman zaman tekrardan yayınlıyorlar. Tekrardan yayınlanmış olan "Lider" başlıklı yazının hangi niyetle yayınlandığını bilmiyorum.
size göre byle bır dönemde bu başlıklı bi yazının yayınlanması normal mi?... hani başka yazısımı yok ki fetullah gulenın? kaç tane yazısından o yazı seçiliyor ve böyle bir dönemde...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)