Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-27-2019, 21:06   #155
Kullanıcı Adı
murataltug1985
90 Timur sözleri

biz ki Türk oğlu Türk'üz biz ki milletlerin en kadimi ve en ulusu Türk'ün başbuğuyuz!

Türklüğü yüceltmek için yaşa, Türk'e kılıç kaldıran eli kır!

Güç birliktedir!

Şu Allah'ın işine bak!*Koca dünya senin gibi bir körle benim gibi bir topala kaldı, ona gülüyorum!

Bahadırlık ancak tehlikeli bir anda sabredebilmektir.

Kuvvetli bir hükümdarın adil veziri, efendisinin bütün adaletsizliklerini tamir edebilir.

vezir zalim olursa devlet binası yerle
bir olur.

Hak uğruna sarf olunan para hiçbir vakit israf sayılmaz.

Komuta edemediğim 10.000 adamım olacağına, komutam altında olan 10 adamım olmasını tercih ederim.

Oğul, torun, dost, müttefik, benimle bağlılığı olan herkes iyiliğimden nasiplendi.

İkbal ve saadetimin yüksekliği hiç kimseyi unutmaya sebep olmadı her zaman, herkes lâyık olduğu mükâfat ve hürmete kavuştu.

İkbal yıldızımın sönüklüğünde edindiğim tecrübeler, dost ve düşmana karşı nasıl davranmak gerektiğini bana öğretmiştir

Tecrübelerim gösterdi ki,*hukuka bağlı olmayan hükümet uzun müddet ayakta kalamaz.

hukuka bağlı olmayan hükümetler çıplak olup, kendini görene karşı gözlerini yere diken ve hürmet ve itibarı olmayan birine benzerler.

Hukuksuz bir hükümet, tavanı, kapısı, avlu duvarları olmayan ve her önüne gelenin içeriye daldığı bir eve
benzer

hakiki dost Asla gücenmez, dostunun düşmanları onun da düşmanlarıdır ve gerektiğinde hayatını feda eder.

Ülkeler kılıçla alınır, ancak adaletle korunur.

91 İmamı rabbani sözleri

Edebi gözetmek, zikirden üstündür. Edebi gözetmeyen Hakk'a kavuşamaz.

ailenin gönlünü almak için günah işlemek ahmaklıktır.

zenginlerin, alçak gönüllü olması güzeldir. Fakirlerin ise onurlu olması lazımdır.

İnsana lazım olan önce Ehl-i sünnete inanmak, sonra Allahü teâlânın emir ve yasaklarına uymak, daha sonra tasavvuf yolunda ilerlemektir.

Kalbin temizlenmesi İslamiyete uymakla, sünnetlere yapışmakla, bid'atlerden kaçmakla ve nefse tatlı gelen şeylerden sakınmakla olur.

Zikir ve rehberi, doğru yolu gösteren âlimi sevmek bunu Kalbin temizlenmesini kolaylaştırır.

Kâfirlere kıymet vermek, müslümanlığı aşağılamak olur.

Kelime-i tevhid; putlara ibadeti bırakıp, Hak teâlâya ibadet etmek demektir.

Malı zarardan korumanın ilacı, zekat vermektir.

Mübahları gelişi güzel kullanan, şüpheli şeyleri yapmağa başlar. Şüphelileri yapmak da harama yol açar.

Büyükleri sevmek, saadetin sermayesidir. Muhabbete müdahane, gevşeklik sığmaz.

Nefs bir kötülük deposudur. Kendini iyi sanarak Cehl-i mürekkeb olmuştur.

Nefse, günahlardan kaçmak, ibadet yapmaktan daha güç gelir. Onun için günahtan kaçmak daha sevaptır.

Razzak olan Hak teâlâ, rızıklara kefil olmuş, kullarını bu sıkıntıdan kurtarmıştır.

Seadet, ömrü uzun ve ibadeti çok olanındır.

Seadet-i ebediyyeye kavuşmak, peygamberlere uymağa bağlıdır.

Sohbeti ganimet bilmelidir. Sohbetin üstünlüğü, bütün üstünlüklerin ve kemallerin üstüdür.

Sünnet ile bid'at birbirinin zıddıdır. Birini yapınca öteki yok olur.

Zahid, dünyaya gönül bağlamadığı için, insanların en akıllısıdır.

Zekat niyeti ile bir kuruş vermek, dağlar kadar altını sadaka olarak vermekten kat kat daha sevapdır.

Salih ameller İslamın beş şartıdır. Salih amelleri yapmadan kalb selamette olmaz.

Cennet ile Cehennem'den başka ebedi bir yer yoktur. Cennet'e girmek için iman ve dinin emirlerine uymak lazımdır.

Dünyayı maksad edinmemeli. Dünya, nefsin arzularına yardımcıdır.

Dünya ve ahiret bir arada olmaz. Dünyaya düşkün olmak, günahların başıdır.

Dünyaya düşkün olanlar ahirette zarar görür. Dünyaya düşkün olmamanın ilacı, İslamiyete uymaktır.

dünyayı terk etmek çok zordur terk lazımdır. Hakikaten terk edemeyen, hükmen terk etmelidir ki, ahirette kurtulabilsin.

Dünyayı Hükmen terk etmek büyük nimettir. Bu yemekte, içmekte, giyinmekte, meskende, dinin hududundan dışarıya taşmamakla olur.

Dünyayı terk etmenin ilki mübahların, zaruret mikdarından fazlasını terktir. Bu çok iyidir.

Dünyayı terk etmenin İkincisi, haramları ve şüphelileri terkedip yalnız mübahları kullanmaktır. Bu zamanda bu da iyidir.

Tesbih okumak (sübhanallah demek), tövbenin anahtarı ve hatta özüdür.

Vakit çok kıymetlidir. Kıymetli şeyler için kullanmak lazımdır.

İşlerin en kıymetlisi sahibine hizmet etmektir. Yani Allahü teâlâya ibadet ve taat etmektir.

Gençlik zamanında dinin emirlerine uymak, dünya ve ahiret nimetlerinin en üstünüdür.

Annenin yavrusundan kaçacağı kıyamet günü için, hazırlık yapmayana yazıklar olsun!

Ayet-i kerimede "Vallahu basirun= Allah ne yaptıklarını görmektedir" buyruldu. Allahü teâlâ her şeyi gördüğü halde, insanlar çirkin işleri yaparlar

kimi insanlar Hak teâlânın görmesine inanmıyorlar, onun görmesine kıymet vermiyorlar. İmanı olana bu yakışmaz.

Velilerin hiçbiri, peygamber mertebesine varamaz.*Veliler Sahabi eshab-ı kiram mertebesine çıkamaz

İhlas ile yapılan küçük iş, senelerce yapılan ibadetler gibi kazanç (sevap) hasıl eder.

Her ibadeti seve seve yapmalı. Kul hakkına dokunmamağa, hakkı olanlara hakkını ödemeğe titizlikle çalışmalıdır.

Dünyanın vefasızlıkta eşi yoktur, dünyayı isteyenler de alçaklıkta ve bahillikte (cimrilikte) meşhurdur.

Aziz ömrünü vefasızın ve değersizin peşinde harcayanlara yazıklar ve korkular olsun.

Gençlik çağının kıymetini biliniz! Bu kıymetli günlerinizde, İslamiyet bilgilerini öğreniniz ve bu bilgilere uygun yaşayınız

Kıymetli ömrünüzü faydasız, boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz.

İnsanlar riyazet deyince, açlık ve oruç anladılar. Halbuki, dinimizin emrettiği kadar yemek binlerce sene nafile oruç tutmaktan daha faydalıdır.

Bir kimsenin önüne lezzet ve tatlı konsa hepsini yemek istediği halde, dinimizin emrettiği kadar yiyip, fazlasını bırakması, şiddetli bir riyazettir ve riyazetlerden çok üstündür.

Bir farzı vaktinde yapmak, bin sene nafile ibadet yapmaktan daha çok faydalıdır.

Ölmek, felaket değildir. Öldükten sonra, başına gelecekleri bilmemek felakettir.

Sonsuz kurtuluşa kavuşmak için, üç şey muhakkak lazımdır: İlim, amel, ihlas.

Ölülere dua ve istigfar etmekle ve onlar için sadaka vermekle, imdatlarına yetişmek lazımdır.

Dünyayı ele geçirmek için ahireti vermek ve insanlara yaranmak için Allahü teâlâyı bırakmak ahmaklıktır.

Nefse kolay ve tatlı geleni saadet nefse güç ve acı geleni de felaket sanmamalı

Birkaç günlük zamanı büyük nimet bilerek, Allahü teâlânın beğendiği şeyleri yapmağa çalışmalıdır.

İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı Allahü teâlâya en çok yaklaştıran şey namazdır.

Cahillerin, büyüklere dil uzatmalarına sebeb olmayınız

Her işinizin İslamiyete uygun olması için, Allahü teâlâya yalvarınız.

Geçici lezzetlere, çabuk biten, tükenen dünyalıklara aldanmamalıdır.

İhsan sahibinin kapısı çalınınca açılır.

Gönül dalgınlığının ilacı; gönlünü Allahü teâlâya vermiş olanların sohbetidir.

Dünya hayatı pek kısadır. Bunu en lüzumlu şeyde kullanmak gerekir.

en lüzumlu şey de, kalbini toparlamış olanların yanında bulunmaktır. Hiçbir şey sohbet gibi faydalı olmaz.

92 Uğur Mumcu Sözleri

BiIgi sahibi oImadan, fikir sahibi oIunmaz.

KapIanın sırtında hüküm sürenIer, bir gün o kapIana yem oImaktan kurtuIamazIar.

Bir kişiye yapıIan haksızIık, bütün topIuma karşı işIenen bir suçtur.

ÖyIeyse vurun, parçaIayın! Her parçamdan benim gibiIer, beni aşacakIar doğacaktır.

Kimi öIüIer bize ne kadar yakın. YaşayanIarın birçoğu ne kadar da öIü.

HakIıdan yana değiI, güçIüden yana oIanIar korkak ve kaypak oIurIar Güç merkezi değiştikçe dönerIer; fırıIdak oIurIar.

İnsanIar sadece konuştukIarı şeyIerden değiI, sustukIarı şeyIerden de sorumIudurIar.

SürekIi güçIünün yanında yer aImak adamı yaIaka, daIkavuk yapar. Çünkü güç dengeIeri sürekIi değişir.

EvrenseI küItürün sanat ve düşün rüzgarIarı iIe Türkiye er geç çağdaş uygarIığa demir atacak.

Bir gün mezarIarımızda güIIer açacak ey haIkım, unutma bizi. Bir gün sesimiz, hepinizin kuIakIarında yankıIanacak ey haIkım, unutma bizi.

Ne zaman uygar oIacağız biIir misiniz? Bir katiI ya da kaçakçı iIe bir aydın arasındaki farkı anIadığımız gün!

SusanIar dinsanIık suçIarına katıImış oIur.

masum insanIar, Yahudi de oIur, Arap da, Hıristiyan da. ÖIenIerde ırk ve din ayırımı yapıImaz. ÖIen insandır.

Bir uIus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğiIimde ise, o kadar sağIam, o kadar hoşgörüIü ve demokrat yapıda oIur.

Biz unutkan bir uIusuz. Unutuyoruz oIup bitenIeri. Unutuyoruz ve oğuIIarı kızIarı öIen ana babaIarı, kanIı gözyaşIarıyIa baş başa bırakıp gidiyoruz.

UnutmayaIım ki cesur bir kez, korkak bin kez öIür. ÖnemIi oIan, insanın böyIe bir topIumda “mezar taşı” gibi susmamasıdır.

Ben, cumhuriyetçiyim… Ben antiemperyaIistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım…

Ben insan hakIarı savunucuyum…* Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazIarın, hırsızIarın, vurguncuIarın, çıkarcıIarın düşmanıyım.

yazdığım hiçbir konuyu yaIanIayamadınız. ÖyIeyse vurun, parçaIayın, her parçamdan benim gibiIer beni aşacakIar doğacaktır.

Türk vatandaşı; İsviçre medeni kanununuyla evIenen, İtaIyan ceza yasasıyla cezaIandırıIan, aIman mahkemeIerine göre yargıIanan, Fransız idare hukukuyla idare ediIen ve İsIam hukukuyla gömüIen kişidir.

Bir kişiye yapıIan haksızIığı her insan yüreğinde ve biIincinde duymaIıdır

ne yoksuIIuk ne de haksızIık ‘’Kader’’ değiIdir. YoksuIIuk ve haksızIığın nedenIeri vardır. birer birer saptayıp topIumun önünde haykırmak gerekir.

Baskıya boyun eğmeyen yönetimIere maşaIık etmeyen, insanIık onurunu hazine gibi sakIayan insanIardır çağIarına ve topIumIarına yakışanIar.

TemeIinde bağımsızIık harcı yatan Cumhuriyetimiz, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra emperyaIistIerin ahtapot koIIarında tesIim ediImiştir

ÖyIe bir tesIimiyettir ki, yer aItı zenginIiği çokuIusIu şirketIerin emrindedir ve öyIe bir tesIimiyettir ki, petroI, maden ve sermaye yasaIarı yabancı uzmanIarca hazırIanmıştır;

öyIe bir tesIimiyettir ki, üIke toprakIarının bir böIümü üs adı aItında başka devIetin geneIkurmayına armağan ediImiştir;

öyIe bir tesIimiyettir ki, ordumuzun siIahIarı, araç ve gereçIeri okyanus ötesi üIkeIerin buyrukIarına bağIanmıştır.

93 Özbekistan ata sözleri

Acele etmeyen, tavşana yetişir.

Aç kurt, hızlı koşarak gelir.

Akıllı kişi atını, ahmak karısını över.

Akıllının atı da yorulmaz, giysisi de eskimez.

At alırsan, binip al, evleneceksen kadını görüp al.

Bağa*bülbül, adama akıl yakışır.

Bahşiş atın dişine bakılmaz.

Bal tutan parmağını yalar.

Bir adam köprü kurar, bin adam geçer.

Bir kesekle iki serçe vurulmaz.

Boş çuval dik durmaz.

Büyük ye, büyük söyleme.

Can çıkadı, huy çıkmadı.

Civcivin şansı olsaydı, tavuğun memesi olurdu.

Çuvaldız olup çuval dik, deve olup katarda dur.

Deve kuraklıkta yürür, ama bir de onu bataklıkta gör.

Eşeği üç kuruş, semeri beş kuruş.

Her yerin tilkisini kendi tazısıyla avla.

İğne kadar delikten, deve kadar soğuk girer.*

İt hurar, karvan otar
İt ürür, kervan yürür

Keçinin başı olacağına, koyunun kuyruğu ol.

Kör tavuğa her şey darıdır.

Kurt kurdu korur.

Okumadan molla olan, gagalamayan karga olur.

Pireye kızıp yorgan yakma.

Sirke ham olursa kendi kabını yarar.

Tarlanın beyi olacağına, kalenin iti ol.*

Ucuz şeyin çorbası tatlı olmaz.

Yılan kovalarsa yola; deve kovalarsa yokuşa kaç.

94 Laz atasözleri

Yoğurdumun mayası bir mayadır; bazısı ekşi olur, bazısı tatlı.*

Boku ne kadar karıştırırsan, o kadar kokar!*

Ağzınız, diliniz yok mudur yahu Utanıyor musunuz, korkuyor musunuz, sağır mısınız, duymuyor musunuz; soruyorum, konuşsanıza

Adamı adam yapan kadındır; yıkıp mahveden de kadındır.

Kaç tane dil biliyorsun, o kadar insansın; ama anadilini bilmiyorsan hiçbir şey değilsin.

Allah'ın sana verdiği dil ile konuşacaksın.

Allah'ın sana verdiği anadili, insan kaybettirmesin.

Anadilini unuttuysan kendini de unutmuşsun demektir.

Anadil unutulmaz.

Dil yüreğin kapısıdır.

Gökyüzünün altında her şey Allah'ın elindedir.

Allah, cesura yardım eder.

Bilmiyorsan, sor; sormak ayıp değil.
Sor ki bilesin Bilen yapar; bilmeyen öğrenir.

Ara, bulursun.

Yazmayı bil de, kömür ile yaz.

Anneni seviyorsan, başkalarının annesine küfür etme.

Akıl için yol birdir.

İsim, adamı değil, adam ismi güzelleştirir

Bir insana olan şey, herkese olur.

İnsan, insan için ilaçtır.

İnsanın yardımcısı yine insandır

Bok at, yapışmazsa izi kalır.

95 İran atasözleri

Arapça bir dildir, Farsça yemeğin sonunda yenen tatlı, Türkçeyse sanat.

Aşk klavuz istemez, tek başına yol alır.

Arının yuvasını yıkan, balın tatlılığıdır.

Aynadaki görüntünü beğenmiyorsan; aynayı değil kendini değiştir.

Bilge kişi bilgeliği arar, akılsız kişi onu bulduğunu düşünür.

Ben ölüyü yıkadım; cennete mi, cehenneme mi gideceğine karışmam.

Cahil dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun.

Çocuğuna meslek öğretmeyen, ona hırsızlığın yolunu açmış olur.

Dünyadaki bütün ızdıraplar aza kanaat etmemekten ileri gelir.

Dünyanın bütün karanlıkları bir araya gelse bir mumun ışığını söndüremez.

Eğerle meğer evlenmişler, keşke isimli bir çocukları olmuş.

Hırsız kalabalık ve huzursuz bir ortam ister.

Her tarafa bakan, hiçbir şeyi görmez.

Hiç kimse gayret etmeden başarıya ulaşamaz.

Hayatta açlıktan sonra yalnızlık gelir.

Hiçbir şey bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor, öğret ona çocuktur.

Pek çok şey biliyor, bildiğini de biliyor, takip et onu, akıllıdır.

İstanbul'u ömründe bir kere gören ya İstanbul'a gelirken yolda ölür, ya İstanbul'da ölür, ya da İstanbul hasretiyle ölür.

İki kere düşün, bir kere yaz.

İnci ele geçtikten sonra denize ne gerek var?

İnsanın kimliği dilinin altında saklıdır.

İzlemek cehennemden daha yakıcıdır.

Kılıcın kendisi insanı çoğunlukla savaşa iter.

Meyvesini yediğin ağacın dalını kesme.

Meyve veren ağaca balta vurmazlar.

Nasıl indireceğini bilmediğin eşeği dama çıkarma.

On yoksul bir kilime sığar ama bir ülke iki padişaha yetmez.

Öncekiler ekti, biz yedik; şimdi biz ekiyoruz, gelecektekiler yesin.

Söz bir tasmadır , onu sarf edenin boynuna takılır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Şans, verimli çalışmaya bağlıdır.

Yedi derviş bir posta oturur da, iki hükümdar dünyaya sığamaz

96 Charles Bukowski Sözleri

Manşet:*Zaman unutturmaz dostlarım sadece uyuşturur.

Her şeye rağmen huzur vardı havada.

Boş insanlarla içi dolu hayaller kuramazsınız.

Aşk bir emre dönüştüğünde nefret hazza dönüşebilir.

Sevmek belki bir şeydir ama sevildiğini bilmek çok şeydir.

Size zamanını ayırmayan birine asla kendinizi harcatmayın.

Hepimiz ölümü beklerken vakit öldürüyoruz sadece.

Beni sizi anlamak zorunda bırakmayın. Daha önemli işlerim var.

Üzülme evlat kaybettim sandıkların kurtulduklarındır belki.

Yorma kendini bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin.

Yalnız olmak yanlış yerde ve yanlış bir kalpte olmaktan iyidir.

Anlatacak çok şeyim olsa da emin değilim anlaşılmak istendiğimden.

Bazıları hiç delirmez. Ne korkunç hayat sürüyorlardır kim bilir.

Kuşkusuz ki en büyük ön yargı etrafımızdaki herkesi insan sanmamızdır.

Cinsel ilişki şarkı söylerken ölümün kıçına tekmeye basmaktır.

Cesur insanın hayal gücü kısıtlıdır. Korkaklık kötü beslenmenin bir sonucudur.

Ağzından bal damlayan arının bile kıçında iğne var. Ne güveni?

Acı hissetmemek duyguların kesintisi demektir her çoşku şeytanla pazarlıktır.

En büyük acı başkaları ile paylaşmaya cesaret edemediğin acıdır.

Tünele girdiğinizde dikkat edin dostlarım umut sandığınız ışık tren farı olabilir.

Bir metropol gazetesi kötü haber yazmadan önce kendi nabzını ölçer.

Unutmayın dostlarım Daha çok seven taraf kaybetmeye daha yakın taraf olur hep.

Aşk ne zaman biter biliyor musun? Bitti dediğinde yüreğin acımıyorsa.

Sevmeyi falan değil yalnızlığı öğren! Çünkü en çok ona ihtiyacın olacak.

Başkalarını benim hakkımda ne düşündüğünü önemseyerek ömrümü on yıl uzattım.

Hayat öyle bir şeydir ki doğarken neden ağladığını yaşarken fark ettirir.

Dostumsan yanımda düşmanımsan karşımda ol. Ortada bir yerde isen Benden uzak ol.

İnsan geçmişin hasretçisi geleceğin özlemcisi yaşadığı anın şikayetçisidir.

Bu dünyada öyle büyük bir yalnızlık var ki akreple yelkovanın ağır hareketinde görebilirsiniz.

Kadınlara yalan söylemekten çekinmeyin. Yeter ki kendileri için söylendiğini bilsinler.

Fahişe verdiğinden fazlasını alan kadındır. Verdiğinden fazlasını alan erkeğe ise iş adamı denir.

Anladım ki hayatında birinin olmaması değil birinin hayatında olamamakmış yalnızlık.

Saklanabileceğim saklanıp hiçbir şey yapmak zorunda kalmayacağım bir yer istiyorum

Egemenlik gerçekten milletin olduğunda hükümetlere gerek kalmayacak o zamana kadar boku yedik

Afrika’ya ilaç göndermeye karar vermiştik fakat hepsinin üzerinde tok karnına yazıyordu

Yeterince dürüstsen fazlasıyla aşık ve gerçekten seviyorsan Hazırsın demektir artık mutsuz olabilirsin.

İnsanlardan nefret etmiyorum sadece onlar etrafımda olmadığında daha iyi hissediyorum.

Aslında hiç kaybetmedim sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim ama niteliksiz değilim.

İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek ömrünü uzatabilirsin mesela.

Ben de küçük şeylerden mutlu olabilirim ama bu kadar bokun arasında o küçük şeyleri çıkarmaya üşeniyorum.

Seni hiçbir zaman affetmeyeceğim içerisinde Seni hiçbir zaman unutmayacağımı da barındırır.

Benim hayatım benim seçimlerim benim hatalarım benim sorunlarım benim yalnızlığım Yani özetle sizi ilgilendirmez.

Bir kaplanı yakalayıp kafese koyabilirsiniz ama onu kırdığınızdan asla emin olamazsınız. İnsanlar daha kolaydır.

Sırtından vurana kızma ona güvenip arkanı dönen sensin. Arkandan konuşana da darılma onu insan yerine koyan yine sensin.

Bu kadar iyi niyetli olmayın Çünkü en yakın bildiğiniz vefasız çıkabilir ve sizi düşmanlarınız değil de dostlarınız yıkabilir.

Hep kalıplara uymayı reddettim. Geldiğim nokta şu Diğerlerinden daha mutsuz bi o kadar umutsuz ama kafam hepsinden daha güzel.

Basit erkek bütün bayanlara güzelsin demeyi tercih eder. Basit kadın buna inanır zor kadın güler ve geçer. Hayat devam eder.

Bir çiçeğin büyümesi bizi ne kadar kederlendiriyorsa ölüm de o kadar kederlendirmeli.

Korkunç olan ölüm değil yaşanan ya da yaşanamayan hayatlardır.

Yüzde yüz insan yoktur aslında. Hepimizin başkalarının farkında olup bizim farkında olmadığımız deli ve çirkin bir yani vardır.

Gülmenin moda olduğu bir devirde ağlıyorum. Genç olmanın moda olduğu bir devirde yaşlıyım.

Ne zaman en sevdikleriniz yanıltır sizi ne zaman düşürür herkes maskesini ne zaman yalnızlık gücünü keşfedersiniz o zaman başlarsınız yaşamaya.

94 Yaşar Kemal Sözleri

İnsan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez.

İnsan düşleri öldüğü gün ölür.

İnsanoğlu umutsuzluktan umut yaratandır.

Demir olsam çürürdüm toprak oldum da dayandım.

Açlıktan ölümü izlemek acıların en büyüğü.

İnsan evrende gövdesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar.

Düşünmek en küçük anlamda var olmak demektir.

Dağlar insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır.

O iyi insanlar o güzel atlara bindiler ve çekip gittiler.Demirin tuncuna insanın ***ine kaldık.

Zulmün artsın ki çabuk zeval bulasın. Anadolu da zalimler için böyle derler.

Çekemeyenlere bakma fikirler hep ayrı olur.

Hiç bir aşkı sözle yıkma söz yarası ağır olur.

İnsanlarla oynamamalı. Bir yerleri var bir ince yerleri İşte oraya değmemeli.

Yalnız duyan yaşar sözü derler ki doğrudur Yalnız duyan çeker derim en doğru söz budur.

Sen aleviyle yakan bir güneş ki şahane. Ben ışığa ulaşmaya çalışan bir pervane.

Bir toplum hoşgörüsü kadar güçlü sağlam haklıdır. Zulmü kadar zalim zayıftır. lrkçılık ise en korkunç hastalıktır.

Türküler tıpkı kırk bin yıl su altında kalmış yıkanmış cilalanmış çakıl taşı gibidir.

O insana güvenmeyen bu insana güvenmeyen her insanda bir kötülük gören insanı insan saymayan insan değil ***tir yavrum.

Konuşan insan öyle kolay kolay dertten ölmez. Bir insan konuşmayıp ta içine gömüldü müydü sonu felakettir.

Dünyanın ucunda bir gül açılmış efil efil esen yele merhaba. Karanlığın sonu bir ulu şafak sarp kayadan geçen yele merhaba.

Kendimi bildim bileli zulüm görenlerle hakkı yenenlerle sömürülenlerle acı çekenlerle yoksullarla birlikteyim.

Bir dil bulacağız her şeye varan Bir şeyleri anlatabilen Böyle dilsiz böyle düşmanca böyle bölük pörçük dolaşmayacağız bu dünyada.

Benim için dünya bin çiçekli bir kültür bahçesidir bir çiçeğin bile yok olmasını dünya için büyük bir kayıp sayarım.

Gülümse bitsin karanlık Gülümse

Gülümse güller açsın yüzünde Gülümsemenle yayılsın ışık Dünyayı ısıtmasan da güneş gibi.

Dünyanın kötülüklerine baş kaldır bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır.

Dünya on binlerce çiçekli bir kültür bahçesidir her çiçeğin ayrı bir rengi ve kokusu vardır.

Bir çiçeğin koparılması bir rengin bir kokunun yok olmasıdır.*Tek dile tek renge kalmış bir dünya hapı yutmuştur.

Bizi düşünmeye alıştırmamışlar. Üstelik de düşünmeyelim diye ellerinden geleni yapmışlar. Düşünmeye çalışanları da hep öldürmüşler

Küreselleşme tek tip insan yetiştiriyor bugün. Oysa dünya on binlerce çiçekli bir kültür bahçesidir her çiçeğin ayrı bir rengi ve kokusu vardır.

İstanbul’un tarihi yazılırsa kuş satıcılarından mutlaka bahsedilmesi gerekir onlar olmadan İstanbul’un tarihi çok yavan olur.

Eğer bir insanda azıcık insanlık varsa yalan söylemez. Dedikodu yapmaz.

95 William Shakespeare Sözleri

Allah size bir yüz vermiş bir tane de siz eklemeyin.

İhanete uğramanın acısını yalnız hainler bilir.

Erkeklere sevgilerini sık söyleyen kadınlar en az seven kadınlardır.

Değerli adam için şeref hayattan çok daha ağır basar.

Kaçınılmaz felaketler karşısında sızlanmak gülmek kadar aptalcadır.

Yiğitlik intikam kazanmakta değil tahammül göstermektedir.

Geçmiş felakete üzülmek yenisini davet etmenin yoludur. En zoru da insanın kendi kendini teselli etmek zorunda kalmasıdır.

Korkaklar bin kez ölür daha ölmeden gözü pekler ise bir kez tadarlar ölümü.

Buz kadar lekesiz kar kadar temiz olsan bile iftiradan kurtulamazsın.

Yeni bir ateş söndürür başkasının yaktığını yeni bir acıyla hafifler eski bir ağrı.

Kendi başına iyi veya kötü bir şey yoktur bunu düşüncelerimiz yapar.

Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz.

Beklemek cehennemdir ama beklerim seni iyi kötü demeden suçlamadan

Öyle körkütük bir köledir ki sevda seni kötü göremez bin kötülük yapsan da

Sözlerin uçuyor havaya ama düşüncen yerde. Öz olmayınca söz yükselmiyor göklere.

Değişiklikle karşılaşınca değişen aşk aşk değildir. Aşk gözle değil ruhla görülür.

Kimileri seviyorum der çünkü ezberlemiştir kimileri diyemez çünkü gerçekten sevmiştir.

Kadınlar güller gibidir bir defa açıldılar mı yaprakları hemen dökülmeye başlar.

Sen mi güzelsin yoksa beklemek mi? Şansın bile yok tabi ki beklemek. Ama yalnızca seni.

Göründükleri gibi olmalı insanlar. Eğer değillerse hiç görünmesinler daha iyi.

Benim sevgim böyledir. Varlığım senin hepten her suçu üstlenirim yeter ki haklı çık sen…

Bazıları büyük doğar bazıları büyüklüğü kazanır bazılarına da büyüklük yakıştırılır.

Vazgeçtim dünyamdan. Dünyamdan geçtim ama seni yalnız koymak var. O koyuyor adama.

Şeytan bir günah işleteceği zaman işe bu günahı kutsallık zırhına sarmakla başlar.

Sevgilim doğruyu söylediğine yemin ederse ona inanırım. Yalan söylediğini bildiğim halde.

İyimser yaranın üstünde artık kabuk kötümser ise kabuğun altında yine yara görür.

Peşine düşülen kadın bir melek görünür erkeğin gözüne elde edilmeye görsün şeytan kesilir.

Dilenciler ölürken kuyruklu yıldız görünmez büyüklerin ölümü tutuşturur gökleri bile.

Bir insana yaraşan her şeyi yapmayı göze alırım ama daha fazlasını göze almak insanlık değildir.

Ah! Bu kadar okudum bu kadar öykü ya da destan duydum aşkın yolu asla düz gitmiyor.

Unut gitsin adımı arkamdan da ağlama gözyaşınla da eğlenir onu da alıp satar bu dünya.

Düşüncelerin neyse hayatın da odur.

Hayatın gidişini değiştirmek istiyorsan düşüncelerini değiştir.

Şimdi acı gibi görünen tüm acılar o zaman seni kaybetmenin yanında çıkacak acı olmaktan.

Seveceksen ölçülü sev ki sevgin uzun sürsün çok hızlı giden de çok yavaş giden gibi geç varır hedefe.

Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.

Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir boş yere üzülen ise kendi kendini soyar.

Uzun ömürlü bir ilişkinin sırrı sadece aranan kişiyi bulmak değil aynı zamanda aranan kişi olmaktır.

Seni öyle seviyorum ki eğer o gün beni düşünmek seni üzecekse o tatlı düşüncende unutulup gideyim daha iyi.

İnsanların yaptıkları fenalıklar arkalarından yaşar iyilikler çok zaman kemikleriyle beraber gömülür.

Kendimi her zaman mutlu hissederim. Neden biliyor musun Çünkü kimseden bir şey ummam. Beklentiler yaralar

Ne zaman sana açılacak olsam seni yalnız bulamıyorum. Şans bu ya seni yalnız bulduğumda kendimi bulamıyorum.

Dünü ya da bugünü değil anı yaşamalı. Çünkü şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz. Yarına kalacaksa eğer bugün olmaz.

Madem hiçbir insan bırakıp gideceği şeyin gerçekten sahibi olmamış erken bırakmışsın ne çıkar ne olacaksa olsun.

Birçok defa nimetin kadrini bilmeyiz ama kaybedince sahip olduğumuzda takdir edemediğimiz değeri anlarız.

Nasıl at üzerindeki zengin koşumların farkına varmazsa insan da yaşadığı nimetlerin öyle farkına varmaz.

Bu ayrılmamız hem kalış hem gidiştir ikimiz için sen ne kadar kalsan da geliyorsun benimle ben ne kadar gitsem de kalıyorum seninle.

Erkekler mi daha akıllıdır kadınlar mı? Elbette ki kadınlar. Çünkü güzel diye hiçbir kadın askıntı olmaz bir erkeğe.

Kendini boşuna harcamış olur insan dilediğine ulaşıp da sevinç duymazsa.

Yıktığın hayat kendininki olsun daha iyi yıkmakla kazandığın yapmacık bir mutluluksa.

Gözü dönmüş talihin sapanına oklarına için için kapanmak mı daha soylu yoksa bir dertler denizine karşı silaha sarılıp son vermek mi onlara?

İyi veya kötü insan yoktur. İnsanlar iyi veya kötü olmayı düşünceleriyle belirlerler. Neyi düşünüyorsak oyuzdur.

Kişinin düşüncesi düşünün rengine boyanmıştır.

hayat terazimizin zevk kefesiyle denkleşecek akıl ve muhakeme kefesi olmasaydı kanımızdaki azgınlık tabiatımızdaki kötülük bize en olmayacak işler yaptırırdı.

Yaşam gezinen bir gölgeden ibaret zavallı bir komedyen bağıra çağıra saatini doldurur sahnede ve bir daha duyulmaz olur sesi bir ahmağın

Hayat anlatılan bir masaldır anlatılan avazı çıktığınca hiddetli ve hiçbir anlamı olmayan. Kim tutabilir ki ateşi

İnsanlar kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor. Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için.

İnsanlar Konuşmaktan korkuyor eleştirilmekten korktuğu için. Yaslanmaktan korkuyor gençliğin kıymetini bilmediği için.

İnsanlar Unutulmaktan korkuyor dünyaya iyi bir şey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.

Yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun

rüzgârı sevdiğini söylüyorsun rüzgâr çıkınca pencereni örtüyorsun. İşte bundan korkuyorum çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun.

Hayat kısadır. Öyleyse hayatınızı sevin. Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin. Sadece kendiniz için yaşayın ve konuşmadan önce dinleyin

yazmadan önce düşünün harcamadan önce kazanın dua etmeden önce bağışlayın incitmeden önce hissedin nefret etmeden önce sevin

vazgeçmeden önce çabalayın ölmeden önce yaşayın. Hayat budur Onu hissedip yaşayın ve ondan hoşnut olun.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla