Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2007, 18:28   #10
Kullanıcı Adı
erenon
Standart OSMANLI ŞEYHÜLİSLÂMLIK FETVÂLARI
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
inşallah yorumlarımızı başlığa göre yürütelim. konunun saptırılması hiç hoş olmuyor. haksız eleştirilere maruz kalınabiliyor.

bu konu gerçekten ayrıca değerlendirilmesi gereken, çok kaynak gerektien ve de güvenli kaynaklardan istafede edilmesi gereken hassas bir konu.
öncelikle bakış açısı çok iyi olmalı.. ve dahi kaynak alınan eserler yönlendirici hüviyeti ile gerçeğe yaklaştırması veya yanlış değerlendirilmesi açısından son derece önemli.
farklı kaynaklarımız olabilir.. ama isbatı olabilecek her türlü birli kayda değer olabilir.
saplantılı değiliz ve de dinci söylemler demek ne kadar doğru.. orda bakış açısı ele veriyor yorumcuyu.
konu hakkında geniş açıklama gelecek inşallah.. konu önemli vede ağır olduğu için ciddiye alınması gerekir.
siz her hareketten her laftan bir önyargı bulup çıkarıyorsunuz;o yüzden sizinle artık tartışmaya girmeyi düşünmüyorum burada konunda saptırılma yok

siz kendi bakış açısnızdan yaklaşıyorsunuz ,ben kendi bakış açımdan siz farklı hocaları takip ediyorsunuz ben kendime göre doğru bulduğum hocaları .... iki tarafından kendisi haklı çıkaran yönleri şüphesiz ki var, siz osmanlı altın çağ olarak ele alın o şekilde işleyin hatta bir islam devleti olduğunu idda edin ... bense tamamen iktisada ve paraya önem ve olması gereken akılcıl politikalarla kendisine has bir sistem yaratmış süper güç olarak ele alayım

bu konuda bilkent ünv de si yada sabancı ünv desinin hocalarının eserlerini incelemenizi ve birleşik devlettlerdeki osmanlı tarihi kürsüsünde yürütülen çalışmaları takib etmenizi tavsiye ederim,çünkü bugün bu konun en büyük hocaları uzmanları bu kurumlarda harika osmanlının sosyal tarihi üzerinde çok dehşet bir hızla yol katettiler.ve bu hocalarımızada en büyük desteği özal hükümeti ve ve şimdide ak parti hükümeti sağlamıştır ve sağlamaktadır

yani bu tarz tarih incelemelerine yahudi mason kuruluşları olarak bakmamanız için bu açıklamayı yaptım

size başarılı çalışmalar....

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla