Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2009, 12:14   #11
Kullanıcı Adı
Eşref
Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldıza KKTC'nin dahil edilmeye çalışıldığını ben ilk kez Alperen kardeşimizin yazısından öğrenmiş oldum. Bu konuda bir bilgim yok. Fakat böyle bir çalışma olmuşsa, bu çok anlamsız olmuş demektir. Çünkü forstaki yıldızlar, tarihteki Türk devletlerini temsil ediyor. KKTC günümüzde varlığını halen devam ettiren bir Türk devleti. KKTC'yi alırsanız, o zaman varlığı devam edan Türkmenistan gibi pekçok devleti de almak gerekir.

Diğer bir husus ise forstaki Türk devletlerinin imparatorluk haline gelmiş olmasıdır. İmparatorluk olmamış hiçbir Türk devleti o forsa dahil edilmemiştir. Mesela Karakoyunlular, Akkoyunlular, Memluklar gibi. Bunlar imparatorluk haline gelememiş Türk Devletlerinden bazılarıdır ve bu nedenle forsta yer almazlar.

Eyyubiler konusuna gelince. Eyyubiler bir imparatorluktur. Ama bu devletin Türk olduğu kesinlik kazanmamıştır. Bana soracak olursanız Türk devleti de değildir. Çünkü dil araştırmalarında bile Eyyubilerin dili, Türk Dili araştırmalarında geçmez. Hiçbir Türk Dili kitabında Eyyubiler'e rastlayamazsınız.

Mutlaka Eyyubi halkında çok sayıda Türk vardır. Zaten hristiyanlara karşı savaşan Eyyubi ordusunun Türklerden oluşturulduğunu hepimiz biliyoruz ama bu Eyyubilerin bir Türk devleti olduğu anlamına gelmez.

Durum böyle iken, yani forsta tarihteki imparatorluk haline gelmiş Türk devletlerine yer verilirken buna KKTC'nin dahil edilmeye çalışılması çok cahilce bir girişim olurdu.

Konu Eşref tarafından (02-01-2009 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla