02-04-2009, 16:15
|
|
|
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Diğer bir husus ise forstaki Türk devletlerinin imparatorluk haline gelmiş olmasıdır. İmparatorluk olmamış hiçbir Türk devleti o forsa dahil edilmemiştir. Mesela Karakoyunlular, Akkoyunlular, Memluklar gibi. Bunlar imparatorluk haline gelememiş Türk Devletlerinden bazılarıdır ve bu nedenle forsta yer almazlar.
Eyyubiler konusuna gelince. Eyyubiler bir imparatorluktur. Ama bu devletin Türk olduğu kesinlik kazanmamıştır. Bana soracak olursanız Türk devleti de değildir. Çünkü dil araştırmalarında bile Eyyubilerin dili, Türk Dili araştırmalarında geçmez. Hiçbir Türk Dili kitabında Eyyubiler'e rastlayamazsınız.
Mutlaka Eyyubi halkında çok sayıda Türk vardır. Zaten hristiyanlara karşı savaşan Eyyubi ordusunun Türklerden oluşturulduğunu hepimiz biliyoruz ama bu Eyyubilerin bir Türk devleti olduğu anlamına gelmez.
|
Öncelikle, Memlüklülerin Türk devleti olmadığını belirteyim.. Mısırlıdırlar.
Hatta bu önceden, dersanede Tarih hocamla tartışmamı aklıma getirdi..
Memlüklüler konusunda bu Türk devletidir deyip duruyordu. Ama başka kaynaklı çalışma kitabında Mısır devletidir diye geçiyordu. Kaç defa söyledi isem, alıp defalarca gösterdi isem de karşı çıkmıştı. Tesadüf, 2 ay sonraki deneme sınavında aynı öyle soru çıktı. 'Aşağıdakilerden hangisi bir Türk devleti değildir?' diye
Hatta şu Eyyubiler konusuna da orada açıklık getirilir heralde..
Seçeneklerde 3 Türk devletinin yanı sıra Eyyubiler ve Memlüklüler'de yer alıyordu.
Yahu en az 15 dakikam gitmişti bu soruya
Şimdi, okul müfredatı Eyyubiler'e Türk diyor.. Ancak kurucusu Selahaddin Eyyubî'nin de bir Kürt olduğunu biliyorum..
Ama Memlük Devleti de Mısırlı..
Hocaya güvenip Memlüklüler Türk Devletidir diyerek Eyyubileri işaretlemiştim..
13 soruluk Sözel 2 bölüm tarih sorularından ilk defa bi soru kaçırmıştım öylelikle.. Yani yanlıştı cevabıımm..
Hocaya hesabını iyi sormuştum ama, oda döndü yanlışından sonra anlaşmıştık (:
--
Şimdi konu hem Eyyubilerin hem Memlüklülerin Türklüğüne gelmiş..
İlginç..
Hoca anlamıştı, sizde anlayacak mısınız? (:
Konu FarukARSLAN. tarafından (02-04-2009 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir..
|
|
|