Alıntı:
dilemma Nickli Üyeden Alıntı
Sondan başlayayım, hoşgörü göstermeyenin hoşgörü beklemesi ne kadar ilginç..
"At gözlükleri sadece atlara yakışır" sözünü sever ve yeri geldikçe kullanırım, hakaret içeriyor mu? Size göre öyledir, bana göreyse durum anlatıyordur. Ama yook illa ki ayıp ettiniz derseniz, eşeğe vurursan semer eşektir yine ifadesinde bir hakaret görmediğinize göre bunda da alınmamanız uygundur(biliyorum o ifadeyi siz kullanmadınız lakin aynı fikri savunanlar arasında da bir otokontrol mekanizması olmalıdır, hakkaniyet sahibi insanlar olabilmek için)
Bazı şeyler ayağa düşürülmemelidir demişsiniz, bunun ölçüsünü kim belirleyecek?
Madonnayı da getirsinler, okutsunlar efendim Kuranımızı.. Ne yapacaksınız? Önce abdest aldırıp üstünü basını örtüp öyle mi okutacaksınız yahu sinirden ellerim titriyor böyle birsey mümkün müdür? Böyle bir davranış/zorlama o insanı daha da soğutmaz mı?
Allah aşkına Kuran İNSANLIĞA İNMİŞTİR sadece MÜSLÜMANLARA değil.
Biz siz ya da birileri bu dini koruyup kolladığı için mi varlığını sürdürüyor sanıyorsunuz?
Özellikle yabancı insanlar diyelim ki Madonna, okusun.. Hitap edeceği kitleleri düşünün. Arasından bir kişi dahi çıkıp merak edip yahu bu Kuran ne diyormuş desin merak etsin, araştırsın, sonrasında ister müslüman olsun isterse Müslüman olmasın bu çok büyük bir şeydir.
Büyük resme bakalım rica ederim..
|
Sevgili kardeşim:
eğer madonna kendi kendine kuranı merak edip, araştırmak için, bir şeyler öğrenmek için okursa buna tabiki bizim boynumuz kıldan incedir, buna kim karışabilir?
benim söylemek istediğim hayko cepkine ilahi okutulup klip çekip telveizyonda göstermek, yani RANT ELDE ETMEK konusudur.
Madonna veya başka birisi rant için televizyonlarda klip için kuran okummaya kalkarsa, ilahi söylemeye kalkarsa kusura bakmayın ben buna hoş bakmam.
Diyorsunuz ki okusun, dinleyenlerden bir kişi merak etse baksa fena mı?
peki bunlar ilahi okumuş, kuran okumuş diye bunların yaptığı diğer fenalıkları görecek olan milyonları ne yapacağız?
Bu gençlerin onlardan kötü olarak etkilenme ihtimallerini ne yapacağız?
saygıyla.