Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2009, 14:39   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Bakın duyguseli benim orada belirttiklerim AK Parti felsefesinin temel dayanaklarına örneklerdir. Dine dair söylediklerim ise burada örneklerini bariz olarak gördüğümüz mürtedciler içindir. Yani AK Parti felsefesinden yeterince nasiplenilemediğini söyleyerek dine dair de "insan" dayatmacılığına karşı çıkıyorum.

Bu bayanı eleştirip giyim tarzının kendisinin hoşuna gitmediğini söyleyen olabilir. Ama bu bayanın örtünmesinin İslam'a aykırı olduğunu söyleyenlere kızarım.. Dini kendine göre yorumlayıp nefsine göre örtünmesi demişsiniz.. Ne demektir Allah aşkına bu. Allah (c.c) örtünmenin sınırlarını belirledikten sonra herhangi bir örtünme biçiminden bahsetmemiştir. Vücut hatlarını belirginleştirmedikten sonra çarşaf veya pardesü yerine kilim giymiş, başörtüsünün bezi daha farklıymış, bot giymiş bundan size ne Allah aşkına ya.. Gerçekten inanamıyorum. Ayrıca bu bayanın örtünmesini İslam'a aykırı bulmanız sadece sizlerin görüşüdür. Alimlerin böyle bir örtünme şeklini yanlış bulduğu diye bir ifadenin karşılığı yok. Örtünme, İslam'ın tesettür kalıbına uyuyor. Ama bazı tarikat ve cemaatlerin kalıbına uymuyorsa bilemem.

Her alimin yorumu farklılık gösterebilir bu konuda çünkü giyim tesüttürün dışında değil onun için tarz tartışılır. İslam muhakkak tektir ama birçok İslam ekolü vardır.

Başörtüsü kesin emirdir oysa tesettürün biçimi vücut hatlarının belirginleştirilmemesi şartıyla insanın kendi keyfine bırakılmıştır. Hani diyordunuz ya kendi nefsine göre giyiniyor evet kendi nefsine göre giyinecek tabi. Pardesü yerine kilim giymiş isterse battaniye giysin bundan rahatsızlık duyulması fecaat arz eden bir durum tek kelimeyle..

Kesin emir olan başörtüsünü örtünmeyerek kesin bir farz ihlal edilmiş oluyor. Ancak pardesü yerine kilimden elbise giyerek örtünmek, insana bırakılan sahada yapılmış bir tercihtir. Bu kadar net. İkincisi hem Allah katında daha makbul hem de İslam'a çok daha uygundur.

Farz olduğunu kabul ediyorum ama başımı örtmüyorum şeklindeki bir örneklik, bu bayanın tesettürüm İslam'a uygundur sadece tarzım yorumdur şeklindeki örnekliğinden daha kötüdür, çünkü ikincisinin gerçeklik payı çok daha yüksek...
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla