Alıntı:
Minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı
Anlama yetilerim zayiflamis olacak ki demek istediginizi tam olarak anlamadim Yani yurtdisinda 10 yaslarindaki çocuklarin derslerine yalniz çalismasi ve o dersleri sinifta anlatmasi konusunda çalismalar yapildigini öne sürüp, Türkiye'de durumun farkli oldugunu mu izah ediyorsunuz? Eger söylemek istedikleriniz bunlar ise, Avrupa'nin hangi ülkelerine endeksli olarak konustugunuzu belirtmeniz gerekir. Öyle ki, bazi Avrupa ülkelerinde, ki Belçika bunlar arasinda oldugunu düsünüyorum, egitim hakkinda gerekli hassasiyeti gösterilmeyip birçok yanlis'i düzeltme yoluna girilmiyor.
|
konuya dair yorum yapmadığım alıntıladığım cümleden anlaşılıyor olması gerekirdi.
Ögretmenler mi yeterince konusmuyorlar, ögrencilere mi yeterince söz hakki verilmiyor?
benim dikkat çekmek istediğim nokta,öğrencilere söz hakkı verilmediğinden çok öğrencilerin özgüvenini güçlendirecek ödevlerin, sorumlulukların batıdaki gibi erken yaşta olmayışınaydı.
ülkemizde bunu yapan sadece özel okullar var.sınavlardaki dereceler,bilim olimpiyatlarındaki başarılar bunun kanıtı.
devlet okulları üzerinden devam edersek dönem ödevi diye bilinen,öğrencinin robot gibi yazdığı,ödevi anlayıp anlamadığının sorgulanmadığı bir sistemden bahsediyoruz.
amerika,ingiltere,isviçre diye örnekleri çoğaltabiliriz.bizde sözlü, yazılı kadar önemli değil.ama bahsettiğim ülkelerde öğrencilere 10 yaşında bu sorumlulukları omuzlarına yüklerken bizler tam manasıyla üniversitede tanışıyoruz.
sosyal olmakta geri kalmamızın nedenlerinden biri de okulların spor,kültürel tesislerinin eksikliği.eğitim sistemimiz ,öğrencinin bireysel özelliklerini şekillendirecek,güçlendirecek seviyede değil.