Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 05-17-2010, 17:17   #1
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yurtdışında, 10 yaşındaki öğrencilere ödev verilip sınıfa hitap ederek çalışmasını anlattırıyorlar.

bizde bu durum ancak üniversitede tam manasıyla gerçekleşiyor.

yani sözlü yazılının gerisinde kalmıyor.
Anlama yetilerim zayiflamis olacak ki demek istediginizi tam olarak anlamadim Yani yurtdisinda 10 yaslarindaki çocuklarin derslerine yalniz çalismasi ve o dersleri sinifta anlatmasi konusunda çalismalar yapildigini öne sürüp, Türkiye'de durumun farkli oldugunu mu izah ediyorsunuz? Eger söylemek istedikleriniz bunlar ise, Avrupa'nin hangi ülkelerine endeksli olarak konustugunuzu belirtmeniz gerekir. Öyle ki, bazi Avrupa ülkelerinde, ki Belçika bunlar arasinda oldugunu düsünüyorum, egitim hakkinda gerekli hassasiyeti gösterilmeyip birçok yanlis'i düzeltme yoluna girilmiyor.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-18-2010, 00:25   #2
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
Minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlama yetilerim zayiflamis olacak ki demek istediginizi tam olarak anlamadim Yani yurtdisinda 10 yaslarindaki çocuklarin derslerine yalniz çalismasi ve o dersleri sinifta anlatmasi konusunda çalismalar yapildigini öne sürüp, Türkiye'de durumun farkli oldugunu mu izah ediyorsunuz? Eger söylemek istedikleriniz bunlar ise, Avrupa'nin hangi ülkelerine endeksli olarak konustugunuzu belirtmeniz gerekir. Öyle ki, bazi Avrupa ülkelerinde, ki Belçika bunlar arasinda oldugunu düsünüyorum, egitim hakkinda gerekli hassasiyeti gösterilmeyip birçok yanlis'i düzeltme yoluna girilmiyor.
konuya dair yorum yapmadığım alıntıladığım cümleden anlaşılıyor olması gerekirdi.

Ögretmenler mi yeterince konusmuyorlar, ögrencilere mi yeterince söz hakki verilmiyor?

benim dikkat çekmek istediğim nokta,öğrencilere söz hakkı verilmediğinden çok öğrencilerin özgüvenini güçlendirecek ödevlerin, sorumlulukların batıdaki gibi erken yaşta olmayışınaydı.

ülkemizde bunu yapan sadece özel okullar var.sınavlardaki dereceler,bilim olimpiyatlarındaki başarılar bunun kanıtı.

devlet okulları üzerinden devam edersek dönem ödevi diye bilinen,öğrencinin robot gibi yazdığı,ödevi anlayıp anlamadığının sorgulanmadığı bir sistemden bahsediyoruz.

amerika,ingiltere,isviçre diye örnekleri çoğaltabiliriz.bizde sözlü, yazılı kadar önemli değil.ama bahsettiğim ülkelerde öğrencilere 10 yaşında bu sorumlulukları omuzlarına yüklerken bizler tam manasıyla üniversitede tanışıyoruz.

sosyal olmakta geri kalmamızın nedenlerinden biri de okulların spor,kültürel tesislerinin eksikliği.eğitim sistemimiz ,öğrencinin bireysel özelliklerini şekillendirecek,güçlendirecek seviyede değil.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2010, 00:37   #3
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Alıntı:
konuya dair yorum yapmadığım alıntıladığım cümleden anlaşılıyor olması gerekirdi.

Ögretmenler mi yeterince konusmuyorlar, ögrencilere mi yeterince söz hakki verilmiyor?
Anlamamistim, ama simdi anladim sanirim

Alıntı:
benim dikkat çekmek istediğim nokta,öğrencilere söz hakkı verilmediğinden çok öğrencilerin özgüvenini güçlendirecek ödevlerin, sorumlulukların batıdaki gibi erken yaşta olmayışınaydı.

ülkemizde bunu yapan sadece özel okullar var.sınavlardaki dereceler,bilim olimpiyatlarındaki başarılar bunun kanıtı.

devlet okulları üzerinden devam edersek dönem ödevi diye bilinen,öğrencinin robot gibi yazdığı,ödevi anlayıp anlamadığının sorgulanmadığı bir sistemden bahsediyoruz.

amerika,ingiltere,isviçre diye örnekleri çoğaltabiliriz.bizde sözlü, yazılı kadar önemli değil.ama bahsettiğim ülkelerde öğrencilere 10 yaşında bu sorumlulukları omuzlarına yüklerken bizler tam manasıyla üniversitede tanışıyoruz.

sosyal olmakta geri kalmamızın nedenlerinden biri de okulların spor,kültürel tesislerinin eksikliği.eğitim sistemimiz ,öğrencinin bireysel özelliklerini şekillendirecek,güçlendirecek seviyede değil.
Durumun bu kadar vahim oldugunun farkinda degildim. Haklisiniz, bu konularda Avrupa ülkeleri daha ileride. O halde Türkiyenin geride olmasinda etkenler olmali. Mesela, bildigim kadariyla, verilecek dersler veya dersi verme sekli ögretmen'e has bir yöntem olabiliyor, bu konuda ögretmen oldukça serbest birakiliyor. Belki de ögretmenlere verilen egitimde ders verme yöntemi hakkinda eksiklikleri doldurmak gerekir. Sadece ders'i vermekle yetinmeyip, yas gruplarina uygun bir sekilde hem anlatmak hemde ev ödev'i vermek gerekir.

Örnek olarak, 10 yas grubuna verilen bir ders için, ögretmen bir konuyu anlattiktan sonra ögrencilerin anlama seviyesini ölçmek üzere sinif'in önüne geçirip o ders'i kendi cümleleriyle tekrar anlatmasini istemek bu konuda oldukça faydali olabilir. Ilk zamanlarda çocuklar çekinebilir, fakat zamanla daha rahat olurlar ve bu durum ders'i daha dikkatli dinlemelerine vesile olur.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)