konuyu açan kardeşimin üzüntüsüne ben de katılıyorum.
dün Zaman gazetesinde türkçe olimpiyatlarına ilk 3 sayfa ayrılırken israil gündemden düşmüştü. israili protesto haberi ilk sayfada küçük bir bölümde yer aldı. ayrıca gazetenin iç sayfalarında İran haksız yere eleştirilmiş. "İran'ın müzakereleri kabul etmemesi ve yapmış olduğu gizli işler ortaya çıkınca Rusya'da İran'a yaptırım konusunda ABD ile anlaştı" diye bir haber vardı zamanda. nedir bu gizli işler? İran 3 hafta önce Türkiye ve Brezilya ile müzakerelerde bulunmadı mı? 1200 kg uranyumu Türiyeye teslim edeceğini açıklamadı mı? Zaman gazetesi ve STV nin İsrail karşısında takındığı "müspetliği" İran ve cemaatin kendince radikal gördüğü gerçek İslami örgütlerine de takınmasını bekliyorum.
ayrıca gazetede Netanyahu'nun sözleri uzun uzun yer alıyor. israilin kendini savunan ifadelerine geniş şekilde yer verilmiş. haberin sonlarına doğru "İsrail kendi limanlarına gelecek gemilerdeki yardımları Gazze'ye ulaştırıyor" gibi mesnetsiz ifadeler yer alıyor. çünkü BM ve Kızılhaç gibi kuruluşlar bile Gazze'ye yardım için gönderilen malzemelerin %78'ine İsrail'in el koyduğunu meyve suyunun bile Gazzeye girişine izin verilmediğini belirtiyor. zaman'a göre yardımlar hemen gazze halkına ulaştırılıyor?
ayrıca "türkiye israilden izin almalıydı" sözüne bir eleştiri getiremeyecek kadar körü körüne bağlanmış cemaatler üyeleri bulunuyor. dün birkaç cemaat üyesi kardeşimle konuştum. neymiş efendim? hocaefendi öyle demeseydi 40 yıllık çalışması boşa gidecekti? Hocaefendi'nin bir bildiği var ki söylüyor. gibi ifadeler kullanıyor cemaat üyeleri. Öte yandan İsrail'in ABD deki Yahudi kuruluşları Gülen'in sözlerini örnek göstererek Türk cemaat liderinin bile İsrail'i haklı gördüğü konusunda kendilerini savunuyorlar. ben birkaç gün boyunca hocaefendiden bir açıklama bekledim. merakla bekledik, acaba neler diyecek bu saldırı konusunda? susması daha hayırlı olurdu gibime geliyor. sert bir eleştiri zaten beklemiyorduk ama böyle bir korsanlığa da bir tepki vermeliydi diye düşünyordum ama hyal kırıklığına uğradım. yüreğinde imanı olan herkesin kahrolduğu bir açıklamada bulundu kendileri.
|