Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-15-2010, 17:04   #9
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gördüm diye yemin etmenize gerek yok ki.

Tek bir şey yazacağım:

Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir.

Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler.

Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi.

selametle.
Ben hocaefendi haklı diye bu örneği vermiyorum

kızların başörtüsünü açıp okumasını sadece bir cemaate veya şahsa mal etmemek gerekir diye düşünüyorum

kaldı ki başta cemaat veya tarikatlerdede kızlarını başını açarak okula gönderenler var

bana kalırsa ben tamamen karşıyım

sayın Redyellow ,

başörtüsü yasağı kalksa bile ben okula gitmelerine karşıyım

yani bazı şeyleri anlayamıyorum

mesela lisede ergenlik çağında kızlar gitmiş okumuş diyorlarki üniversitede başımızı açmayacağız o zaman bende sorarım niye lisedeyken açıp gittiler

başörtüsü serbest olsa bile o kadar erkeğin içinde erkekle içli dışlı olarak okulda okumak ne kadar doğrudur bilmiyorum

ha ama olması gereken var birde gerçekler var

sen ne kadar kızlar başlarını açıp okula gitmesinler desende her görüşten guruptan bir kesim varki kızlarını gönderiyor okumaya

işte o insanlara sahip çıkmak onları ordada yanlız bırakmamak lazım diye düşünüyorum

onun için üniversitelerde açılan evleri yurtları önemsiyorum

cemaatler yada tarikatler o yurtları yada evleri açıktıkları için insanlar kızlarını okula göndermiyor ,bir kısım kızlarını üniversiteye gönderiyor illaki onun için cemaatler tarikatler o insanlara sahip çıkmak için o evleri o yurtları açıyor bu farka dikkat etmek lazım

bilmem anlatabildim mi ?
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır