Konu
:
Türkiye'de dolar milyonerlerinin sayısı arttı
Tekil Mesaj gösterimi
06-24-2010, 12:58
#
10
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
novek
Nickli Üyeden Alıntı
yani sana göre kapitalizmde herkes mutlu en fakirinden en zengininine kadar.
ayrıca dunyadaki kaynaklar kıt ve sınırlı insan ihtiyacları sınırsızdır diyen iktisat safsatalarına inanmıyorum.
bu yalan dunyadaki kaynaklar sınırsız insan ihtiyaclarını sınırlıdır.
bir insan günde 50 defa yemek yiyebilirmi. yada 50 litre içebilirmi?
Kardeş ben anlatamadım sanırım . Benim söylediklerim ile sizin söylediklerinizin herhangi bir bağı yokki.
Hırs ve tüketimin insanlığı taşıdığı boyutları biliyoruz. Zaten gelirin bu şekildeki dengesizliğide rahatsızlık verici sorun burda değil ki bununla mücadele etmenin yöntemi size göre yine bir ideoloji ile bu sorun çözülür bana göre ise bunun bireylerin hayat görüşleri ile alakalı bir şey. Yani insan kendi dinin özüne hakim olursa tüketimden uzak kalırsa aşırıya ve lükse kaçmaz ise bu sistem zaten kendi içinde cöker.
Su üzerinden sınır cizmişsiniz su sadece içilerek denge sağlanmaz ki , suyun israf boyutu farklı sahalarda farklı şekilde sağlanır. Bu tarım sulamada evlerde kullandığımız farklıı amaçlarda olabilir.
Sonra herkes mutlumu dediniz hayata sadece madde gözü ile bakan insanın elde ettiği her şey ile mutlu olması mümkün değil ki içimizdeki mutluluk duyguları tatminsizlik derecesinde olacağından bence ruhun tatmin olması gerek aksi takdirde kimse ruhunu maddi olarak tatmin edemez . Din anlayışları zaten bu yüzden etkilidir insanın hayatında didinir çalışır ama nasibi az ise onunla yetinir etrafa zarar veremecek düzeyde kalır daha iyi durum için yine mücadele verir ama isyan etmez hayattaki nasibim budur der düzen sağlanmış olur.
Ukbâ
Açık Profil bilgileri
Ukbâ nickli üyeye özel mesaj gönderin
Ukbâ - Daha fazla Mesajını bul