Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı
Komunizmde demokrasi yoktur. eğer burada komunizm sistemini tartışıyor olsaydık siz komunizm ideolojisini savunurdunuz,ben ise bu ideolojinin savunulmaması gerektiğinden bahsederdim. Din kavramını yeren bir sistem ne kadar adil orasıda insan vicdanının takdiridir.
Mısır kraliyet ülkesidir. Özellikle dış politikada batı ülkelerinin tesiri altında kalmış bir politika izler.
Benim konuda ki amacım,diğer ülkelerin ileriliği veya geriliği hakkında konuşmak değil,ülkemizde ki sistem zafiyetini göstermek ve acizane öz eleştiriler yapıp bunlar hakkında konuşmaktır. başlığa ister "geri kalmış ülke" deyin,ister "sistem zafiyeti olan ülke;Türkiye" deyin. Konu içeriğinde zaten amacımızın ne olduğu aşikardır. başlıklara&kavramlara takılacağımıza konu içeriği üzerinden tartışmamızı öneririm.
Yani onca maddeden dikkatinizi çeken komunist ülke örneği ve bunun üzerinden uzayıp giden tartışma sağlıklı olmaz.
Buyurun.
|
Ben size tam olarak anlatamadım zannediyorum. Komünizmi tartışmam dahi ki savunmam söz konusu olsun. Ben size sadece liderlerini ululaştıran ister komünist ister emperyalist ister kraliyet isterseniz de imparatorluk ülkelerini verdim isim olarak.
Kaldı ki Türkiye'yi asla geri kalmış bir ülke olarak kabul edemem. Konu başlığına takılmam da söz konusu değil. Serzenişte bulunduğunuz hususu belirtip eleştirdiniz, ben de aynı duruma sahip kendimce geri kalmış olmadıklarını düşündüğüm ülkeleri saydım size. Sözün özü, liderlerini yücelten her ülke geri kalmış değil, benim gözümde de Türkiye geri kalmış bir ülke değildir.