Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-19-2010, 01:40   #1
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Komunizmde demokrasi yoktur. eğer burada komunizm sistemini tartışıyor olsaydık siz komunizm ideolojisini savunurdunuz,ben ise bu ideolojinin savunulmaması gerektiğinden bahsederdim. Din kavramını yeren bir sistem ne kadar adil orasıda insan vicdanının takdiridir.

Mısır kraliyet ülkesidir. Özellikle dış politikada batı ülkelerinin tesiri altında kalmış bir politika izler.

Benim konuda ki amacım,diğer ülkelerin ileriliği veya geriliği hakkında konuşmak değil,ülkemizde ki sistem zafiyetini göstermek ve acizane öz eleştiriler yapıp bunlar hakkında konuşmaktır. başlığa ister "geri kalmış ülke" deyin,ister "sistem zafiyeti olan ülke;Türkiye" deyin. Konu içeriğinde zaten amacımızın ne olduğu aşikardır. başlıklara&kavramlara takılacağımıza konu içeriği üzerinden tartışmamızı öneririm.

Yani onca maddeden dikkatinizi çeken komunist ülke örneği ve bunun üzerinden uzayıp giden tartışma sağlıklı olmaz.

Buyurun.
Ben size tam olarak anlatamadım zannediyorum. Komünizmi tartışmam dahi ki savunmam söz konusu olsun. Ben size sadece liderlerini ululaştıran ister komünist ister emperyalist ister kraliyet isterseniz de imparatorluk ülkelerini verdim isim olarak.

Kaldı ki Türkiye'yi asla geri kalmış bir ülke olarak kabul edemem. Konu başlığına takılmam da söz konusu değil. Serzenişte bulunduğunuz hususu belirtip eleştirdiniz, ben de aynı duruma sahip kendimce geri kalmış olmadıklarını düşündüğüm ülkeleri saydım size. Sözün özü, liderlerini yücelten her ülke geri kalmış değil, benim gözümde de Türkiye geri kalmış bir ülke değildir.

AKDemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-19-2010, 14:12   #2
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Alıntı:
AKDemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben size tam olarak anlatamadım zannediyorum. Komünizmi tartışmam dahi ki savunmam söz konusu olsun. Ben size sadece liderlerini ululaştıran ister komünist ister emperyalist ister kraliyet isterseniz de imparatorluk ülkelerini verdim isim olarak.

Kaldı ki Türkiye'yi asla geri kalmış bir ülke olarak kabul edemem. Konu başlığına takılmam da söz konusu değil. Serzenişte bulunduğunuz hususu belirtip eleştirdiniz, ben de aynı duruma sahip kendimce geri kalmış olmadıklarını düşündüğüm ülkeleri saydım size. Sözün özü, liderlerini yücelten her ülke geri kalmış değil, benim gözümde de Türkiye geri kalmış bir ülke değildir.
Güzel kardeşim, mesele Türkiye'nin geri kalıp kalmamasını tartışmak değil,geri kalmışlık yaftasına sebep olan ve olması muhtemel meseleleri tartışmak.. Elbet bugün ülkemiz bir çok ülkeye nazaran gelişmektedir, bunun önüne taş koyan hastalıklı sistemin nedenlerini göstererek değişime açmaktır. Evet,başlık sert ve iddialı. ama içeriğide başlığa nazaran ağır kalıyor değil.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 03:29   #3
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
Güzel kardeşim, mesele Türkiye'nin geri kalıp kalmamasını tartışmak değil,geri kalmışlık yaftasına sebep olan ve olması muhtemel meseleleri tartışmak.. Elbet bugün ülkemiz bir çok ülkeye nazaran gelişmektedir, bunun önüne taş koyan hastalıklı sistemin nedenlerini göstererek değişime açmaktır. Evet,başlık sert ve iddialı. ama içeriğide başlığa nazaran ağır kalıyor değil.
Türkiye'nin geri kalmasındaki en önemli sebep, terörizm ve terörizmin önlenmesi/bitirilmesi unsurunda ordumuza aktarılan yüksek meblağlı bütçelerdir. Öküz altında buzağı aramanın, dayanağı olmayan komplo teorilerinin geri kalmış olduğumuzu iddia etmenizle bir alakası olmadığı görüşündeyim.

- Pek yazan bir üye olmasam da, yazdığım her yazıda, üyelere verdiğim cevaplarda saygı çerçevesinin asla dışına çıkmadım. Yaşınız her ne olursa olsun sizden de aynı hassasiyeti beklemek sanıyorum ki benim de hakkım.
Alt 07-20-2010, 15:02   #4
Kullanıcı Adı
Alıntı:
Türkiye'nin geri kalmasındaki en önemli sebep, terörizm ve terörizmin önlenmesi/bitirilmesi unsurunda ordumuza aktarılan yüksek meblağlı bütçelerdir. Öküz altında buzağı aramanın, dayanağı olmayan komplo teorilerinin geri kalmış olduğumuzu iddia etmenizle bir alakası olmadığı görüşündeyim.
Öyle ya da böyle Türkiye'nin geri kalmış veya zorla geri kaldırtırılan bir ülke olduğunu kabullenmeniz güzel. Burada yazılan hiç bir madde bir komplo teorisinden ibaret değildir. Eğer öyle diyorsanız,bu maddelerin hiç birinin doğru olmadığını iddia ediyorsanız buyrun kanıtlayın,güzelce tartışalım.

Alıntı:

- Pek yazan bir üye olmasam da, yazdığım her yazıda, üyelere verdiğim cevaplarda saygı çerçevesinin asla dışına çıkmadım. Yaşınız her ne olursa olsun sizden de aynı hassasiyeti beklemek sanıyorum ki benim de hakkım.
"Kardeş" kavramı yalnızca yaşça küçük insanlara söylenmez. Yani ben ağabeyimin kardeşi isem, ağabeyimde benim kardeşimdir. kardeş kavramı mecazi olarak sık sık kullanılabilen bir kavram. Eğer yanlış anlaşıldıysam affola. Helal edin hakkınızı.
Alt 07-20-2010, 16:08   #5
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
Öyle ya da böyle Türkiye'nin geri kalmış veya zorla geri kaldırtırılan bir ülke olduğunu kabullenmeniz güzel. Burada yazılan hiç bir madde bir komplo teorisinden ibaret değildir. Eğer öyle diyorsanız,bu maddelerin hiç birinin doğru olmadığını iddia ediyorsanız buyrun kanıtlayın,güzelce tartışalım.

"Kardeş" kavramı yalnızca yaşça küçük insanlara söylenmez. Yani ben ağabeyimin kardeşi isem, ağabeyimde benim kardeşimdir. kardeş kavramı mecazi olarak sık sık kullanılabilen bir kavram. Eğer yanlış anlaşıldıysam affola. Helal edin hakkınızı.
Benim zaten tüm yazınıza itirazım yok, itiraz ettiğim eleştiride bulunduğum tabulaştırma hastalığımızdan söz eden maddeydi.

Bakınız, kardeşim deseydiniz anlardım. Ama güzel kardeşim ifadesi, dediğiniz gibi ağabey-kardeş ilişkisini nitelemek için kullanılmaz. Sevgi ifadesi gibi görünür fakat alaycı bir manaya sahiptir.

Konu AKDemir tarafından (07-20-2010 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir..
Alt 07-20-2010, 18:14   #6
Kullanıcı Adı
Alıntı:

Bakınız, kardeşim deseydiniz anlardım. Ama güzel kardeşim ifadesi, dediğiniz gibi ağabey-kardeş ilişkisini nitelemek için kullanılmaz. Sevgi ifadesi gibi görünür fakat alaycı bir manaya sahiptir.
3 yıldır forumdayım,her tartıştığım konuda büyüklerime "güzel"lik ile hitapta bulunurum. Siz dışında hiç kimse "çirkin"liğin zıttı olan "güzel"likten şikayetçi olmadı. Üstelik ortada alay gereken bir şeyde göremiyorum. Zira alay etmek için alaycı bir ortam bulunması gerekir. Ama diyorum ya, şahsi fikirdir, ben affola derim ve helalliğimide isterim.
Alt 07-21-2010, 04:54   #7
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
3 yıldır forumdayım,her tartıştığım konuda büyüklerime "güzel"lik ile hitapta bulunurum. Siz dışında hiç kimse "çirkin"liğin zıttı olan "güzel"likten şikayetçi olmadı. Üstelik ortada alay gereken bir şeyde göremiyorum. Zira alay etmek için alaycı bir ortam bulunması gerekir. Ama diyorum ya, şahsi fikirdir, ben affola derim ve helalliğimide isterim.
Helallik bir durum yok kardeşim, ama varsa da helal olsun. Hepimizin temennisi ülkemizin hak ettiği yerlere gelmesi, kimsenin ne yurdunda ne toprağında gözümüz var, Allah'ın izniyle de o yere geleceğiz, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..
Alt 07-21-2010, 05:56   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Güzel kardeşim hitabını bazen kullanırım; ama bu hitabı hiçbir zaman alaycı bir manada kullanmam. Başkaları da bana güzel kardeşim diyerek hitap ettikleri zaman onların bana karşı alaycı bir hitapta bulunduklarını düşünmem.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)