11-17-2010, 15:05
|
|
|
Alıntı:
hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı
Atatürkün masonlarla arasında şu diyaloğun geçtiği aktarılıyor. Bunu araştırırsanız sayısız yerde görürsünüz.
''''''''''''.......Recep Peker geldi ve kürsüye çıkarak şu müjdeyi verdi:
-Arkadaşlar; bugünden itibaren Türkiye'de Masonluk kalmamıştır ve bütün localar kapanmıştır.
Salonda bir kıyamettir koptu, alkışlar, bağırmalar ve KAHROLSUN YAHUDI USAKLARI! sesleri tavanları çınlatıyordu.
Şükrü Kaya ile arkadaşları ortadan sırra kadem basmışlardı. Gurup dağıldıktan sonra doktor Mim Kemal'i öne katarak meclisteki Masonlar toplu olarak Reisicumhura gitmişlerdi. Mim Kemal, Reisicumhura hitaben:
-Efendim biz zaten maiyet-i devletinizdeyiz, fakat siz meşrik-i azamımız olursanız biz pervane gibi etrafınızda dönüp dolaşırız, demiş. Reisicumhur,
-Peki bir şey soracağım, bana cevap veriniz de sonra... Siz Avrupada hangi locaya bağlısınız ve metbuunuzun ismi nedir?
-Biz Cenova'ya tabiiz ve reisimiz de BARCA MISON Cenaplarıdır, demişler. Bunun üzerine küplere binen MUSTAFA KEMAL PAŞA onlara hitaben:
-HAYDİ DEFOLUN BURADAN, CEHENNEM OLUN GİDİN, YAHUDI UŞAKLARI! Benim milletim bana kahraman sıfatını verdi, ben sizin gibi, bir çıfıt yahudiye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye'deki bütün localarınızı kapatmadığınız takdirde yarın teşkil edeceğim divan-ı harbi örfi'ye hepinizi verir ve astırırım! Haydi defolun karşımdan! '''''''''
|
Önce bi şunun kaynağını versene...
vallahi çok güldüm 
ben bu olayı tv ye çıkan mason üstadından öğrenmedim...oda tasdikledi ama masonların forumlarında bununla ilgili bilgiler mevcuttur...
Alıntı:
“Mes’ul ve maruf imzalar altında Ajansımıza verilmiştir. Türk Mason Cemiyeti memleketimizin sosyal tekamülünü ve günden güne artan muazzam terakkilerini dikkate alarak ve Türkiye Cumhuriyetinde hakim olan demokratik ve cidden laik prensiplerin tatbikatından doğan iyilikleri müşahede ederek faaliyetine, bu hususta hiç bir kanun olmaksızın nihayet vermeyi ve bütün mallarını memleketimizin sosyal ve kültürel kalkınmasına çalışan Halk Evlerine teberruu muvafık görmüştür.”
Ayrıca Şükrü Kaya hükümet adına kamu oyuna yaptığı resmi açıklamada; “Türk Masonları kendi ideallerinin hükümetin esas programına dahil olduğunu görerek, kendi teşkilatlarını kendileri fesh etmişlerdir. Hükümetin bu iş üzerinde hiç bir teşebbüsü ve alakası yoktur” diyerek durumu belirtmiştir.
|
Her ağzını açtığında bir çeteden bahsediyorsun...
Uyan bilader...bu ülkede ilk cunta ittihat ve terrakiydi...
Tamamına yakına masondu...
Kurucusu talat paşa mason localarının türkiyedeki ilk üstadıydı...
Eğer mason locaları kapansaydı daha sonra uyandığında gayrimenkullerini nasıl yeniden geri alabilecekti...
Lozanı bile imzalamaya giden heyetin içinde inönün sağ kolu mason ise biz daha neyi tartışıyoruz...
buda açıklamam olsun...
mustafa kemal masondur değildir benim için fark etmez...
yaptıkları ortada...
Sen bana sabaha kadar mason localarının kapatıldıını anlatsan bende sana kapatılmadığının anlatsam birbirimizi etkileyebilecekmiyiz?
Ama mason localarına bu kadar düşman olsaydı mason locaları atatürk için resepsiyonlar düzenlermiydi sorusunu sormak gerekir...
Ama şunu unutma devletin kapattığı bir dernek tekrar açılamaz...
|
|
|