Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-21-2010, 23:29   #21
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam o zaman bana senin perspektifinden "ne mutlu türküm diyene" sözünü acarmisin acaba burada vurgulanmak istenen millet kavramimi yoksa orada "ne mutlu türküm dogana" denilmiyor dolayisiyla bir irkcilik yok yaklasiminami katiliyorsunuz..
yine ayni cerceveden baktigimiz zaman bu ülkede yasayanlar bu sözü söylerken hangi hislere dayanarak söylemelidir..
Dostum o sözü atatürk'ün ne maksatla söylediği tartışılır durulur senelerdir fakat bana soracak olursan geçmiş mesajlarımdada söylediğim gibi ülkemizde yaşayan herkes istediği ırka mensup olsun istediği dine hiç farketmez türk olsun yada olmasın ama bu vatanı sevsin bu vatan için bişeyler yapmaya çalışsın ben sadece buna bakarım şiirde benim ön plana çıkarmak istediğim şey türk'lük değil pkk leşleriydi yanlış anlamışsınız..

ayrıca altta bana necip fazıl'la göndermede bulunan kardeşimede şunları hatırlatayım ;

22 Mart 1946’dan:
"Soyumuzla, sopumuzla, derimizle, ruhumuzla, imanımızla mensubu olduğumuz aziz Türk milletinin hak ve haysiyet davacısı olarak.."
Dahası:
"Türk için orta yol, yarım oluş yoktur. Türk, olunca her şey olmağa, olmayınca hiçbir şey olmamağa mahkûmdur. İslam’ın zaferi, Türk’ün olmasına bağlıdır."

Konuşan Abdülhakim Arvasi’dir. Necip Fazıl’ın yol göstericisi...
"Ben bir seyyidim. Yani bu demektir ki Türk değilim. Ama yeryüzünde bütün Türkler silinse üç Türk kalsa biri ben olurdum. İki Türk kalsa yine biri ben olurdum. Son Türk kalsa da gene ben olurdum. Çünkü Türkler olmasa bugünkü mânada İslamiyet de olmazdı."
İşte Türklük...
Türklük bir ruh halidir. Büyük bir okyanustur. Hangi yağmur damlası buraya girerse, hangi dere akarsa o okyanustandır.
Ne diyordu Necip Fazıl:
"Yürü altın nesli tunçtan Oğuz’un
Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun."
Bu da Türk’e sesleniş:
"Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet
Güneşten başını göklere yükselt."
Kurtulmak... Türk’ün kurtuluşu... Tek çare var: Yeniden Türk olmak

...
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla