Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2011, 15:41   #72
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet idaa ediyorum.

senin dediğin malezyada yerlerde Türkiyeki gibi müslümanlara baskı yok sadece. pakistanın adı resmiyette isterse ümmeti muhammed cumhuriyeti olsun. bize pratik lazım. sonuç itibari ile pratikçe şeriat değil ve ABD uşağı yönetimleri var. sudanın şeriatle yönetildiğini kanıtlasan çok sevineceğim. mutluda olacağım. bide sadece libyanın değil türkiye dahil tüm islam devletlerinin İslamın hükümleri ile yönetilsin istiyorum. olacak diyoruz umut ediyoruz inş. olur. sunnilerde sadeec şu var. devlet suudi kraliği gibi keyfine takılıyor bazı konularda şeriatta uyuyor güzel olabilir ancak devlet rejimi itibarile şeriat değil diktadır. ve islam bir bütündür. bir konuda laik olayım bir konuda müslüman olmaz öyle. şeriatle yönetileceksen tümden islamı kıstas alacaksın. onun için şeriatle yönetilen devlet yok biliyorum...

Sudan'da sokakta kırbaçlanan kadın

Sudan’da ortaya çıkan bir görüntü, ülkeyi karıştırdı.

Görüntüde zina yaptığı gerekçesiyle bir kadının, Umdurman Karakolu önünde polisler tarafından halkın önünde kırbaçlandığı görülüyor.

Şeriat kurallarının uygulandığı Sudan’da polisin, zina yaptığı öne sürülen bir kadına karakol önünde keyfi ceza vermesi Sudan’ı karıştırdı.

Görev yapan bir polisin paylaşması ile ortaya çıkan görüntülerin medyaya yansımasından sonra İçişleri Bakanlığı keyfi kırbaç cezasını veren kişiler hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı ayrıca olaya şahitlik yapan kişilerin de ifadesine başvurulacağı açıklamasında bulundu.

Hartum Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada bu görüntülerin geçtiğimiz sene çekildiği fakat yaklaşan referandum süreci içerisinde Sudan’ın bu görüntüler ile zorda bırakılmak istendiği ifade edildi.

Kaynak

Newsweek Blogcu 13.12.2010
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla