Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-05-2011, 08:44   #10
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeryüzünde şeriatla yönetilen hiçbir Sünni ülke olmadığını mi iddia ediyorsun? Pakistan'ın resmî adı Pakistan İslam Cumhuriyeti'dir mesela. Sudan şeriatla yönetiliyor diye biliyorum. Malezya'da da şeriatın geçerli olduğu eyalet ya da eyaletler var galiba. Libya'da şeriat hukukuna göre bir yönetim kurulacak inşaallah. Belki dünyada İslam Şeriatı'nın uygulandığı başka Sünni ülkeler de vardır.
evet idaa ediyorum.

senin dediğin malezyada yerlerde Türkiyeki gibi müslümanlara baskı yok sadece. pakistanın adı resmiyette isterse ümmeti muhammed cumhuriyeti olsun. bize pratik lazım. sonuç itibari ile pratikçe şeriat değil ve ABD uşağı yönetimleri var. sudanın şeriatle yönetildiğini kanıtlasan çok sevineceğim. mutluda olacağım. bide sadece libyanın değil türkiye dahil tüm islam devletlerinin İslamın hükümleri ile yönetilsin istiyorum. olacak diyoruz umut ediyoruz inş. olur. sunnilerde sadeec şu var. devlet suudi kraliği gibi keyfine takılıyor bazı konularda şeriatta uyuyor güzel olabilir ancak devlet rejimi itibarile şeriat değil diktadır. ve islam bir bütündür. bir konuda laik olayım bir konuda müslüman olmaz öyle. şeriatle yönetileceksen tümden islamı kıstas alacaksın. onun için şeriatle yönetilen devlet yok biliyorum...
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)