Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-23-2012, 21:55   #27
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
atatürk bir sembol... kabul etmek gerek tabi zeki, cesur, bilgin, çok iyi bir komutan, çok iyi bir lider ..
ama benim nazarımda aynı zamanda o batının üzerimizdeki komplolarına yaptığı birçok değişiklikle ortak olmuş bir insan...
halkın gözlerine mille cehalet sürmesini çekip sadece türkiyeye değil islam aleminide mağdur edici devrim yapmıştır kendisi...
ben bir müslüman olarak onu affetmiycem...
islam ülkelerinin yıllardır içine düştükleri mazlumiyetde mağduriyetde mahrumiyetde o devrimin çok büyük etkisi var hemde çok..
Kur'andan ve onun bizde bıraktığı hassasiyetten uzaklığa mahkum edilmiş olduğumuz atmosferde de çok büyük etkiler bırakan daha nice inkılaplar ...
helede atatürkçülük paranoyası ile küçücük beyinleri bile sevkettikleri cehaletten dolayı atatürkçü güruhu hiç affetmiycem...
kendisini sevmiyorum ..

Tek bir kısır döngü içerisinde tıkılıp kalmak mıdır ? Ya da labirentler içerisinde dolaşıp bir türlü çıkış yolunu bulamamak mıdır ? Nasıl bir tasvir de bulunacağımı gerçekten bilemiyorum.

Şimdi islam ülkelerinin geri kalmasının sebeplerini tek bir şahsa mal etmek ne kadar mantıklı ?
Aynı zamanda tabiri caizse marka müslümanlarından teşekkül etmiş bir halk kitlesi, halka istibdat ve baskı uygulamamış mıdır ?
Ülkenin böyle bir konjektörde tek çare ve tek umut olarak batı politikalarını savunmasında marka müslamanlarının tenkit edilecek hiç bir tarafı yok mudur ?
Atılan inkilaplar her ne kadar yanlış bir mülahazanın ürünü olsa da dikta ederek söylüyorum marka müslümanları bunu karşı muhalefeti uygun bir lisan la mı dile getirmiştir ? Yoksa şeyh sait ve onlar isyan da bulunulduğu gibi Ahmet'i Mehmet'e Hasan'ı Hüseyin'e kırdırarak mı islam ve şeriat propagandası yapmıştır ?
Bu isyanlar islam çerçevesinde düşünüldüğünde hangi fetva bunları haklı çıkartabilir ?

Uygulanan istibdat ve baskı halk nazarında içini kemiren bir yeise dönüşmemiş midir ?

Velhasılı kelam bu ve benzeri noktalara da bir tenkit ideolojisi geliştiremezseniz yorumunuz subjektiflikten öteye geçmez.
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla