![]() |
#1 |
![]() Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler.
SOĞUK ZARARLI Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder. Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ramazan da da yenir diye düşündüm.Malum karpuz hastası çok var ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ben zaten oda ısısında seviyorum.dolaba konmuş karpuzu asla yiyemem
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
hem bence faydası olmustur ;) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
:D :D :D :D :D :D Ben hiç yemem soğuk olmazsa zaten sağlıklı bişey varsa ben tercih etmem hiç ne tuhafım ya :-X |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() karpuz soguk yenir buz gibiiii olacak .ama demekki dilimledikten sonra dolaba koyup yemek lazım. yanınada beyaz peynir.
ohhh misss ;) 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
ben anladım Ayşeeee sende anladın dimiii :-X |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() modern hayatta neymiş.bizim uyguladığımız kesin ve etkili çözümdür Yalçın Bey. Her kapıyı açar.
Hiç denenmişmiydi sizde : ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|