Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-29-2009, 19:46   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Question Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkabilir
Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkacak

2011 - 2012 Türkiye'si: Erdoğan Çankaya'ya çıkacak Gül devir için bekleyecek. 3. adam Başbakan alacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler sonrası Türkiye siyasi hayatında ve AKP'den meydana gelecek değişimler üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Nazlı Ilıcak da Sabah gazetesindeki köşesinde 2011 - 2012 Türkiye'sine ilişkin saptamlarda bulundu.
Daha cumhurbaşkanlığı seçimine çok var ama, o noktada Türkiye'yi bazı problemler bekliyor. Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, -ki doğru olan budur- genel seçimler, 4'üncü yılın sonunda, 2011'de, cumhurbaşkanı seçimi ise, 5'inci yılın sonunda, 2012'de gerçekleşecek.
ERDOĞAN ÇANKAYA'YA MI?
Siyasette, çok uzun vadeli tahmin yapılmaz ama, Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa, "AK Parti'de yönetim kime geçecek?" diye sormaya başlayabiliriz. Abdullah Gül ile Erdoğan'ın yerlerini değiş tokuş etmesi o kadar kolay değil. Çünkü Gül, yeni cumhurbaşkanına görevini teslim etmek için beklemek zorunda.
BAŞBAKAN ARINÇ
Gül, halkın seçtiği cumhurbaşkanı sıfatını kazanmak maksadıyla yeniden şansını denemek arzusunu da taşıyabilir; ama Tayyip Erdoğan böyle bir talep beyan ederse, Gül ısrar etmeyecektir. O, Çankaya'da halefini beklerken, anlaşılıyor ki, partiye Bülent Arınç sahip çıkacak. Başbakanlık için milletvekili olma şartı bulunduğuna göre, en azından geçiş döneminde, Arınç'ı bu makamda görebileceğiz.

AKP OYLARINI YÜKSELTİRSE..
Tabii bütün bu tahminleri, 2011'de, AK Parti'nin oylarını yükseltme ihtimaline binaen yapıyoruz. Oylardaki aşınma devam ederse, zaten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışına girişmeyecektir.

2011 ya da 2012'ye kadar köprülerin altından çok sular akar. Ama, arada sırada fikir jimnastiği yapmanın bir zararı yok.

ensonhaber-sabah

rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-29-2009, 20:00   #2
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Belli olmaz daha erken...
Vesselam
Alt 08-29-2009, 21:28   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Başbakanımızın 10 yıllık iktidarından sonra çankayaya çıkması zaten onun hakkı olmalıdır. Ben destekliyorum.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 21:59   #4
Kullanıcı Adı
Al@@tt!n
burası Türkiye siyasette yarın neyin nasıl olacağı hiç belli olmaz, eğer AK PARTİ iktidar olursa cumhurbaşkanlık makamı başbakanımızın en büyük hakkıdır...
Al@@tt!n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 22:16   #5
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Başbakanıma "tarafsızlığı" yakıştıramam ben yah..
O AK Parti Genel Başkanı - Başbakan olarak daha hoş..

Abdullah Gül yakışıyor Çankaya'ya.. Yada Arınç da olur..
Da BAŞBAKAN..
Başbakan...

Hayırlısı neyse o olsun ama ben gönülsüzüm köşke çıkması konusunda.
Hem Özal çıktı da ne oldu?
O biçim ANAP arkasından tarumar oldu..

Belki Özal'ın arkasında lider yoktu şimdi çıkarılabilir yine de ama..
Yok yok..
Başbakan Başbakan..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 23:56   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakanıma "tarafsızlığı" yakıştıramam ben yah..
O AK Parti Genel Başkanı - Başbakan olarak daha hoş..

Abdullah Gül yakışıyor Çankaya'ya.. Yada Arınç da olur..
Da BAŞBAKAN..
Başbakan...

Hayırlısı neyse o olsun ama ben gönülsüzüm köşke çıkması konusunda.
Hem Özal çıktı da ne oldu?
O biçim ANAP arkasından tarumar oldu..

Belki Özal'ın arkasında lider yoktu şimdi çıkarılabilir yine de ama..
Yok yok..
Başbakan Başbakan..
tekrar tekrar aynı şeyi yazmak istemiyorum.
aynen katılıyorum.
İmzamı atarım.
objektif.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 22:21   #7
Kullanıcı Adı
çalıkuşu
şöyle bi gözümün önüne getirdim de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başbakan bülent arınç harika bi görüntü.
amaaa başbakanımız köşke çıktıktan sonra partimiz ayakta kalırmı bilemem.başbakanımız tutucu toparlayıcı güç.
çalıkuşu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 23:01   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
çalıkuşu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şöyle bi gözümün önüne getirdim de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başbakan bülent arınç harika bi görüntü.
amaaa başbakanımız köşke çıktıktan sonra partimiz ayakta kalırmı bilemem.başbakanımız tutucu toparlayıcı güç.
Bana kalırsa da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan da Ali Babacan.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 23:15   #9
Kullanıcı Adı
çalıkuşu
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana kalırsa da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan da Ali Babacan.
başbakanımız deniz baykal gibi koltuğa bağlı kalmayacak gençlerin önünü açacak kendi dediği gibi
bunu düşünürsek ali babacanın olması daha muhtemel gençlere yer vermek için en genç milletvekili ve başarılı
çalıkuşu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2009, 23:40   #10
Kullanıcı Adı
AK-AskeR
Alıntı:
çalıkuşu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
başbakanımız deniz baykal gibi koltuğa bağlı kalmayacak gençlerin önünü açacak kendi dediği gibi
bunu düşünürsek ali babacanın olması daha muhtemel gençlere yer vermek için en genç milletvekili ve başarılı

İyi de kardeşim Başbakanımız daha genç hamd olsun baykal ile kıyaslayamayız ki...
AK-AskeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)